Miert van ennyi szigorú, prűd szülő? Lányos kerdes
"nem gondolnám, hogy pl a dezodor, borotva vétele egy 11-13 éves lány dolga lenne"
Én meg nem gondolnám, hogy ha a 11-13 éves pl. egy szelet pizzát vagy épp körömlakkot képes vásárolni magának, akkor dezodort meg borotvát nem. Valamennyi pénz csak átmegy a kezén. Ha rendszeres zsebpénzt nem is kap, azért pár száz forint csak van nála, hogy tudjon venni egy túrósbatyut, ha soron kívül megéhezik, nem? Abból is megveheti, összegyűjtheti rá a pénzt. Azért annyira nem nagy összeg se a dezodor, se a borotva.
Nekem sem ment át pénz a kezemen, pláne nem 11-13 évesen, se zsebpénzt nem kaptunk, se csak úgy párszáz forintot.
Mondom, én a szülinapomra vagy karácsonyra kapott ezer forintokat költöttem erre, vagy anyám tárcájából csentem ki aprót, ami nem tűnik fel.
"Nekem sem ment át pénz a kezemen...
a szülinapomra vagy karácsonyra kapott ezer forintokat költöttem erre"
Akkor megis atment. Erről beszelek.
Jó, oké, és szerinted az normális, hogy egy 13 évesnek a szülinapjára kapott ezer forintot borotvára meg dezodorra kell költeni?
És akkor ugyanazt a borotvát használtam vagy fél évig...
Anyámnál konzervatívabb szülőből nincs sok szerintem, de még ő is megengedte, hogy 10 évesen leborotváljam a lábamat és a hónaljamat, mert jóval korábban értem a kortársaimnál, a kis éretlenke osztálytársnőim zaklattak miatta. Ahogyan azért is kinéztek, mert szemüveges voltam, alacsony, kezdődő inzulinrezisztencia miatt 5 kiló súlyfelesleggel rendelkező, mellem is sokkal nagyobb volt, mint nekik, a kivételre megérett orrmandulám miatt pedig állandóan paradicsomvörös volt az arcom. Egyik “kedves” néhai osztálytársnőm szerint olyan voltam, mint egy “kerti törpe”. Napi szinten csúfoltak tehénnek, csubakkának, nagyseggűnek, vagy “pápaszemes gyökérnek”.
A szemöldököm ügyében is anyám vitt el kozmetikushoz szintén 10 évesen mert már majdnem összenőtt középen, ráadásul sötét színű volt.
Ha olyan elborult szülőkkel lettem volna megáldva, akik még ezektől az alapvető, egyáltalán nem nagy dolgoktól is tiltottak volna, akkor szerintem nem éltem volna túl ezt a korszakot. Még mindezzel együtt is nehezen, évekig szenvedtem a mindennapi zaklatás és bántalmazások miatt, még az öngyilkosság is megfordult a fejemben, és rengeteg lelki sebet szereztem, amiknek a levét részben még a mai napig is iszom, pedig a felsorolt néhai tulajdonságaim közül már csak a magasságom és az átlagnál nagyobb idomaim igazak rám.
Az ilyen lányok, nyugi simán megoldják. Tisztasági betéthez pl nem kell anyuka, meg melltartót is lehet egyedül venni.
Szemspirál meg kölcsönkéri suliban valakiét, aztán suli után lemossa.
De nálunk egy csajszi pl szoknyát/sortot vitt az úszáscuccában, és az iskolában átvette (anyja csak szövetnadrágban járatta nyáron is)
"szerinted az normális, hogy egy 13 évesnek a szülinapjára kapott ezer forintot borotvára meg dezodorra kell költeni?"
Én arról beszélek, hogy függetlenül attól, hogy a szülők szerint mi normális meg mi nem, ezek a problémák simán megoldhatók olyan idős korban, amikor felmerülnek, úgyhogy ha ilyesmiről hallunk, akkor nem szörnyülködni kell, ami nem old meg semmit, hanem nézni kérdően a gyerekre, hogy "és miért nem mész be a boltba venni magadnak azt, amit szeretnél, ha még pénzed is akad a fiókban?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!