Miert van ennyi szigorú, prűd szülő? Lányos kerdes
Figyelt kérdés
Sziasztok! Az előző kérdésem törölték, mert azt írtam bele, miért van ennyi idiót@ szülő. Szóval újra felteszem. Sok anyuka (a lányok a nővé válasukat, vagy hogy mondjam általában velük beszélik meg) miért nem vesz a lányának melltartót pl? Itt gykn is elég sok kerdes van, hogy az anyuka nem vesz melltartót "mert minek az neki".... Vagy olvastam olyat, hogy az anyuka nem vett TISZTASÁGI BETÉT mert az hulyeség... Vagy nem szőrteleníthet, mert az hulyeség. De ha zavarja akkor miért nem? A szőr visszanő nem? Vagy nem szedhet szemöldököt, nem használhat szempillaspirált, szajfenyt, nem mehet kozmetikushoz stb, stb.... Ez siralmas. Azt szeretném, ha az ilyet atelt lányok elmeselnek a történetüket ha lehet, és leírná mindenki a véleményét, hogy mit mikortól engedne meg, és mit esetleg mivel nem értenek egyet. A hasonló felfogású emberek válaszát is várom (akik a kérdésben említve lettek)
Mert boomerek, annyit bevallo fiú vagyok, de a szigorú szülős dolog meg fogott (az enyém nem szigorú, inkább idegesítő szokásai vannak).
2021. aug. 20. 23:59
2/66 Katona Dius válasza:
Nálunk a betéttel nem volt gond, a melltartót sokáig húzta, mert nem akarta elfogadni, hogy akkora vagyok, hogy már kell. A szőrtelenítást ellenezte, mert ő nem cisnálta és felesleges baromság. Aztán ahogy én mégis elkezdtem érdekes mód ő is rászokott. Engem nem nagyon hatott meg a tiltás ezekben a dolgokban. Ha nem tetszett anyámnak, és akkor is sminkeltem (szolidan), szőrtelenítettem, adtam magamra. Egy idő után megbékélt vele.
2021. aug. 20. 23:59
3/66 anonim válasza:
Szerintem nem akarják elfogani, hogy a lányuk felnőtt lesz. Ezek a termékek a felnőttè vàláshoz kapcsolodnak. Első menstuácó-“nagylány”lett, szájfény-tetszeni akar valaminek stb.,és azt hiszik, ha tagadják ezeket azzal, hogy eltiltják a gyereket a tetmékektől, akkor nincs az általuk vélt “probléma”. Ami még lehet, hogy ezeket a holmikat a kapitalista társadalom ràkfenéjének tartják és elvből elutasítják. Bármi is az oka a gyerek rengeteget sérül…
2021. aug. 21. 00:02
4/66 anonim válasza:
Én nem igazán láttam itt sok ilyen kérdést és nem is ismerek ilyen szülőket. Inkább a másik irányban szokták túltolni. Uncsi tesómnak 13 évesen megengedték a hajfestést tartós festékkel.
2021. aug. 21. 00:08
5/66 anonim válasza:
A gyakorin a kérdések jó része szándékos feszültségkeltés, nem a valóságot tükrözik.
2021. aug. 21. 00:35
6/66 anonim válasza:
Na erről beszéltem pedofil törvény kapcsán, hogy Orbán szerint majd ő szülők világosítják fel a gyermeket a szexualitásról és ne az aktivisták, aha de mind addig míg a szülők ilyen prűdek és mind addig míg a suliban is csak biológia szintjén és azt is csak heteroszexuális mentén beszélünk a dolgokról, addig bizony a gyermek nem hall olyan dolgokról.
Mondok egy példát pár éve halt meg egy újságírőnő akinek egyetlen regénye a HPV okozta méhnyakrák elleni küzdelméről szólt, még egy könyvbemutatóra elvitték csontsoványra fogyva, de utána meghalt. Nos ő mondta azt, hogy például minden lánynak meg kell tanítani azt hogy tartson egy tükröt a puncija alá és nézze meg, mert ha vmi nem egészséges akkor azt észrefogja venni.
A fiúknak is meg kell tanítani hogy bármilyen betegséget is belehet nyelni és hogy a gumi nem csak a nem kívánt terhesség ellen véd, de ugyanezt a lányoknak is, és hogy bármikor félbe lehet szakítani a szexet, ha az kényelmetlen...
2021. aug. 21. 00:48
7/66 anonim válasza:
Beszélj a tiedről, itt is felesleges általánosítani.
2021. aug. 21. 01:27
8/66 anonim válasza:
Egyetértek az egyik válaszolóval, az ilyen szülők valóban nem tudják/akarják elfogadni, hogy a kislányukból lassan felnőtt nő lesz. És ez valóban inkább lányos probléma. Szerintem az a baj, hogy a lányokat alapból jobban féltik a szülők, mint a fiúkat, valamilyen szinten érthető is, hisz nem a fiút fogják nagyobb eséllyel megerőszakolni, nem ő fog teherbe esni, stb. hanem a lány. De, amit ezek a szülők csinálnak az egyértelműen túlzás.
2021. aug. 21. 01:36
9/66 anonim válasza:
En arra volnek kíváncsi miként készült ez a statisztika, hogy " sok ".
2021. aug. 21. 05:27
10/66 anonim válasza:
Amelyik lanynal mar valoban esedekes a szortelenites/melltarto/stb., az bemegy a boltba es megveszi amit akar.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!