Miert van ennyi szigorú, prűd szülő? Lányos kerdes
Anyuka vagyok, a lányom 13 éves korának megfelelő fejlettséggel.
A melltartót gyűlölöm, csak akkor viselem ha nagyon muszáj. Így 43 évesen bizony már a korosztályomon látom, hogy nem a szüléstől lesz lógó melléd, hanem a melltartótól. Szerencsére ma már vannak nagyon jó sportmelltartók amik nem ernyesztik el a mellet. Gyerekemnek még nincs akkora hogy hordania kelljen, topjai vannak. Ha majd szeretne veszek neki, de elmondom azt is amit leírta előbb. A nők kb felé egyébként melltartó ellenes.
A betétet nem is értem. Mi az hogy nem vesz? Akkor mit használsz?
A szőrtelenítés téma lassan előkerül. Sajnos elég szőrös típus vagyok, és úgy tűnik ezt gyermekem is örökölte. Amíg nem muszáj nem erőltetném az elkezdését, mert utána nincs kiszállás folyamatosan csinálni kell, számomra is életem egyik legnagyobb nyűgje. Ha szerencsém van jövő nyárig kihúzzuk az elsőt, tovább nem hiszem. Ha kevésbé szőrös lenne, én sem engedném. Fiatalok gyakran csak azért akarják mert a többiek is csinálják, ezzel erősítik meg idejekorán a szőrzete.
A szemöldök a sok szedéstől és a ceruzával színezéstől kikopik. És egy idő után nem nő vissza, és az nagyon csúnya. Unokahúgomnak már 19 éves korára kikopott annyit szórakozott vele. A mostani divat kifejezetten szemöldökközpontú, így a mostani generációnál ez általános lesz. A mi generációnknál csak néhány ilyen hülye volt, így kb. 20-ből csak 1-2 negyvenesnek van kizárólag tetovált szemöldöke. Sajnos már a mostani 20 éveseknél is nagyobb ez az arány. Különösen akkor kell erre figyelned ha kevés a szemöldököd. A lányomnak ezt nem kell tiltanom látja az unokatestvérét, így eszébe se jutna. Ugyanígy a póthaj, amitől egy másik rokon 18 évesen majdnem megkopaszodott, de kb a fele haját elveszítette.
Szempillaspirált, szájfényt használhat, de közönségessé nem festheti magát, illetve koránál fogva iskolában sosem. Gimitől tőlem mehet az is.
Kozmetikushoz, ha lenne vmi gondja pl. túl sok pattanás mehetne, de egyébként indokolatlan. Minek menne? Tökéletes. Te minek mennél oda?
Többnyire ti fiatal lányok mind azok vagytok, de már veletek is elhitetik hogy csak ezekkel a dolgokkal lehettek szépek. Ne a közösségi médiából tájékozódj. Meglepődnél ha a valóságban látnál egy-egy insta modellt vagy tiktok sztárt. Ezek a photoshoptól meg a szűrőktől szépek csak. A többség átlag alatti. Az influenszerek ezeknek az ajánlásáért pénzt kapnak, te meg tönkremész bele. És még fizetsz is. Nézz egyre rá a valóságban, hogy hogy néz ki a festett szemöldökével. Némelyik tizenévestől rendesen megijedtek. Az internet nem a valóság, ne onnan kérj tanácsot, hanem valódi emberektől.
Ennyit ér a véleményvezérek szava.
Mi idióta anyukák meg szerencsére nem az ő meggazdagodásujat, hanem a ti egészségeteket tartjuk szem előtt. Még úgy is hogy utálok érte.
Előző voltam.
Valóban nem attól lesz valaki nagy, hogy akkor is hord melltartót, ha nincs rá szüksége.
A másik két témában egyetértek a kérdezővel.
Hú, 14-es ez tényleg nagyon szigorú, sajnálom, és remélem már túl vagy rajta.
Az is hihetetlen hogy rádszóltak iskolában a tanárok hogy hordj melltartót, meg szőrteleníts. Ehhez nem volt joguk. Mind a melltartó mind a szőrtelenítés magánügy.
Egyébként aki úgy gondolja, hogy melegként ne szóljak bele, mert ugyan mit tudhatok erről, annak azt üzenném, hogy én is heteró közegben nőttem fel, ismertem a heteroszexuális lány barátaim problémáit, meg sokszor láttam azt mivel szakiskolában kezdtem majd átmentem érettségi miatt szakközépiskolába, hogy hány kamaszlánynak vagy épp érettségi előtt álló lánynak csúszott be a baba és hogy hogyan maradtak ki aztán a suliból.
Tudod én úgy gondolom előbb szerezzen szakmát és/vagy érettségit, és utána babázhat, ezt én így gondolom. Viszont ehhez az kell, hogy vagy a szülőnek venni-e kell egy mélylevegőt és elolvasni minden eshetőségről szóló tanácsadó könyvet, amit szakemberek írtak, ismétlem szakemberek, pszichológusok, ifjúságpszichológusok, szexuálpszichológusok és akár még szemléltetni is, hogy mit hogyan kell használni. Tudom, hogy ciki, de megéri.
A tanár beszól a melltartó miatt hozzászólásról, eszembe jutott egy iskolai élményem, amikor tesi tanárnőnek ugrálós gyakorlat bemutatása közben kiugrott az egyik melle😀.
Arról még évekig beszéltek 😀. Na akkor azt hiszem tanárnőnek szóltak "fentről" hogy jó lenne ha melltartót hordania. Diákról én se tudok, hogy szóltak voltak. Én se hordtam suliba sose, igaz nem is nagyon volt mellem, gondolom ezért nem érdekelt senkit.
Az én anyám is ilyen volt, sosem értettem meg miért (mondjuk már nem is fogom, nem tartjuk a kapcsolatot).
Mindenféle "nagylányoskodást" elítélt. A menstruáció, szőrtelenítés, smink, pasizás tabutémák voltak. 12 éves voltam, mikor megjött és én sem mertem hónapokig elmondani, szégyelltem róla beszélni, wc-papírral fogtam fel a vért meg fürdés közben mostam ki a véres bugyimat, hogy észre ne vegyék. Aztán egyszer csak kinyögtem nagy nehezen, akkor se beszéltünk a dologról, megmutatta, hol a betét (amúgy tudtam) és soha többé nem jött szóba a téma.
Dezodort titokban vettem magamnak és rejtegettem, ahogy a borotvát is, zsebpénzt nem kaptunk, úgyhogy a karácsonyra vagy szülinapra kapott 2 ezer forintokból gyűjtöttem ilyenekre, vagy anyám tárcájából loptam ki aprót. Egy idő után biztos feltűnt neki, hogy nem szőrös a hónaljam, de soha eszébe nem jutott , kell-e borotva.
Sminkelni is a suliban sminkeltem, otthon nem lehetett.
6. A törvénynek semmi köze az említett dologhoz. Az iskolába mevonulo szervezetek nem szexuális felvilagisítast tartanak. Amiről te beszélsz arra a megoldás az lenne higy az iskolában valóban felvilágosítást tartsanak, és a gyerekek merjenek kérdezni.
De hogy a kérdésre is válaszoljak szerintem ezek a szülők egy kicsit buták, vagy tényleg nem akarják elfogadni hogy a lányuk kezd felnőni.
A gyakori kozonségébol oedig nem szabadna általánosítani. Nyilván az ír ki kérdést problémája van, de akiknek nincs ilyen azok nem írnak. Tehát fogalmunk sincs milyen arányban vannak ilyen szülők. Ha kimegyunk az életbe szerintem nem annyira gyakori ez mint ahogy itt le van írva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!