Mit lehet tenni, ha a szülő ennyire szigorú alkoholfogyasztással kapcsolatban?
Alkérdés: hogy éljem túl ezt a gerinctelenséget?
Sokat győzködtem magamat ennek a kiírására, de végül rájöttem, ezt egyedül nem lehet feldolgozni.
Ott kezdődik hogy 2017-ben, 19 évesen amikor elkerültem egyetemre, vettem egy liter 20%-os Becherovkát 2 ezer forintért (7 helyett). És ezt hazavittem, és egy ünnepi ebédkor odavittem nekik hogy megkínáljam őket (6-an voltunk). Erre a gesztusra csúnya csönd lett és néma undor, és természetesen senki nem kért, csak forgatták az üveget és nem értették, hogy egy 19 éves lánynak minek ilyen.
Kövi: most, azaz 2021 márciusában megint volt anyám a lakásban ahol egyetem alatt szoktam, és nem tudta túltenni magát azon, hogy volt egy felespohár a konyhaszekrényben. Amikor hazamentünk, arról faggatott, hogy MIT iszok abból? Vizet?! Spoiler, semmit, 2017-ben vettem a pohárszettet, és azt hittem baj nem lehet, ha a szekrényben van. Faggatott arról is, hogy mit töltök otthon abba mikor egyedül vagyok, és nem hiszi el hogy semmit, ugyanis nemigen iszok, nincs is bele "töltelékem", csak megvettem 4 éve a poharat, nem tudom mit kellett volna vele tenni. Plusz, visszakanyarodott a 2017 karácsonyi (és azóta is egyetlen) esetre amikor valami szeszes volt nálam, és mindig nem értik, hogy mertem akkor alkoholt venni. És faggat, azóta ittam-e bármit is. Mondtam hogy nem, amire csak a szemét forgatja és nem hiszi el, tovább faggat.
Most vagyok 22 éves (csak mert biztos érdekli a népet).
Alkérdés 2: miért engem piszkál egy üresen álló felespohár miatt, ki mondta hogy ha az az embernek van, akkor használva is van? Bezzeg az ő 50 fokos házipálinkájuk nem baj otthon (mondjuk dísznek van, de akkor is).
Akkor nem értem az egészet Nekem vannak olyan barátaim akik tartanak alkoholt otthon én is tartok férfi lévén,most jelenleg 3 sör van a frigoba +1 két hete kapott házi pálesz amiből hiányzik kb 3 stampo
Holnap jön a haver stillezni meg fogom kinálni ezért tartok és a haverjaim is ezért tartanak barátoknak vendégeknek.
És van köztük pszichológus is És az nem azt jelenti hogy addig piálunk míg van! Egy egy pohár még nem ártott meg senkinek persze attól függ hogy mennyi
Mi ebben a gerinctelenség? Alapvető fogalmi problémáid vannak...
Ne haragudj, de nem gondolom, hogy ezt egy huszonéves egyetemista írta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!