Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni, ha a szülő...

Mit lehet tenni, ha a szülő ennyire szigorú alkoholfogyasztással kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Alkérdés: hogy éljem túl ezt a gerinctelenséget?

Sokat győzködtem magamat ennek a kiírására, de végül rájöttem, ezt egyedül nem lehet feldolgozni.

Ott kezdődik hogy 2017-ben, 19 évesen amikor elkerültem egyetemre, vettem egy liter 20%-os Becherovkát 2 ezer forintért (7 helyett). És ezt hazavittem, és egy ünnepi ebédkor odavittem nekik hogy megkínáljam őket (6-an voltunk). Erre a gesztusra csúnya csönd lett és néma undor, és természetesen senki nem kért, csak forgatták az üveget és nem értették, hogy egy 19 éves lánynak minek ilyen.

Kövi: most, azaz 2021 márciusában megint volt anyám a lakásban ahol egyetem alatt szoktam, és nem tudta túltenni magát azon, hogy volt egy felespohár a konyhaszekrényben. Amikor hazamentünk, arról faggatott, hogy MIT iszok abból? Vizet?! Spoiler, semmit, 2017-ben vettem a pohárszettet, és azt hittem baj nem lehet, ha a szekrényben van. Faggatott arról is, hogy mit töltök otthon abba mikor egyedül vagyok, és nem hiszi el hogy semmit, ugyanis nemigen iszok, nincs is bele "töltelékem", csak megvettem 4 éve a poharat, nem tudom mit kellett volna vele tenni. Plusz, visszakanyarodott a 2017 karácsonyi (és azóta is egyetlen) esetre amikor valami szeszes volt nálam, és mindig nem értik, hogy mertem akkor alkoholt venni. És faggat, azóta ittam-e bármit is. Mondtam hogy nem, amire csak a szemét forgatja és nem hiszi el, tovább faggat.

Most vagyok 22 éves (csak mert biztos érdekli a népet).

Alkérdés 2: miért engem piszkál egy üresen álló felespohár miatt, ki mondta hogy ha az az embernek van, akkor használva is van? Bezzeg az ő 50 fokos házipálinkájuk nem baj otthon (mondjuk dísznek van, de akkor is).

2021. márc. 24. 00:41
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
38%
Aggódnak a szülei érte és egyből mérgező szülők,költözzön el szakítsa meg a kapcsolatot a családjával.Hálátlan egy nemzedék a mai.Kérdésre válaszolva pedig kicsit túltolják a szüleid de nem biztos hogy olyan rossz ez.Én alkesz családban éltem fiatalon,cserélnék veled.Egyszerűen nem értékelik az alkoholt,így csak akkor igyál ha nem találkozol velük.Nem szeretnék hogy igyál és ez nem olyan rossz dolog ám.
2021. márc. 24. 06:24
 12/49 anonim ***** válasza:
85%
12, ha van egy olyan család, aki nem iszik, annak nekem eszembe nem jutna piát venni és önteni ebéd után. Ennyire csak ismerte őket 19 évesen... És ennyi idő után mit érdekel, mennyibe került, mennyibe nem? Ebben a kérdésben se sok valós van.
2021. márc. 24. 07:35
 13/49 anonim ***** válasza:
52%
Antialkoholisták, nincs ezzel baj. Nem is értem minek fújod fel ennyire a dolgot.
2021. márc. 24. 07:35
 14/49 anonim ***** válasza:
37%
Mi a gerinctelen ebben, és mit szeretnél feldolgozni, amit egyedül nem tudsz???
2021. márc. 24. 07:41
 15/49 anonim ***** válasza:
87%

Meg kell kérdezni, hogy mi van akkor, hogyha iszol?

22 éves vagy, igazán kiállhatnál magadért...

2021. márc. 24. 07:46
 16/49 anonim ***** válasza:
20%

Az alkohol egy rendkívül veszélyes drog (csak történelmi hagyományok miatt legális). Néhány cikket ajánlok:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Könyv: Demetrovics Zsolt: Az addiktológia alapjai I–III., ELTE Eötvös Kiadó, Budapest, 2007

2021. márc. 24. 07:59
 17/49 anonim ***** válasza:
95%
Itt szerintem nem az a probléma hogy ennyire alkoholellenesek, hanem hogy ennyire nem bíznak benned, nem hiszik el hogy felnőtt, felelősségteljes ember vagy megfelelő ítélőképességgel. Ezt kellene megértetni velük valahogy.
2021. márc. 24. 08:07
 18/49 anonim ***** válasza:
25%
Amúgy tudod jól hogy a családodnál maximum porfogó a pia. Erre hazaállítasz egy drága szarral, és körbekínálod őket... Alapból feltétezném a helyükben hogy rendszeres iszol, és azért viszed haza mert képtelen vagy lemondani az italról.
2021. márc. 24. 08:09
 19/49 anonim ***** válasza:
23%

Szóval hazaviszel alkoholt az absztinens családodnak és nem bírod feldolgozni 22 évesen, hogy nem olyan a hozzáállásuk az italhoz, mint neked.

Nagyon hihető az is, hogy rögtön egyetemre kerüléskor vettél egy üveg töményet, de a 2017-ben vett poharkeszletet nem használtad. Te most kinek akarsz hazudni? Ha alkoholproblemaid vannak, nézz vele szembe, sok fiatal szenved még ebben.

2021. márc. 24. 08:22
 20/49 anonim ***** válasza:
92%
Azért már 22 éves vagy, ha van kedved és nincs zárlat, lemész egy szorakozohelyre és iszol, anyád nem fogja megtudni, azt nem tudom miért lebzsel az albérletedben, de én rövid úton lezárnám ezt a beszélgetést: "anya, azért van felespohár, mert ha átjönnek a barátaim, abból isszuk a rövidet" Mit tud csinálni? Semmit.
2021. márc. 24. 08:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!