Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni, ha a szülő...

Mit lehet tenni, ha a szülő ennyire szigorú alkoholfogyasztással kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Alkérdés: hogy éljem túl ezt a gerinctelenséget?

Sokat győzködtem magamat ennek a kiírására, de végül rájöttem, ezt egyedül nem lehet feldolgozni.

Ott kezdődik hogy 2017-ben, 19 évesen amikor elkerültem egyetemre, vettem egy liter 20%-os Becherovkát 2 ezer forintért (7 helyett). És ezt hazavittem, és egy ünnepi ebédkor odavittem nekik hogy megkínáljam őket (6-an voltunk). Erre a gesztusra csúnya csönd lett és néma undor, és természetesen senki nem kért, csak forgatták az üveget és nem értették, hogy egy 19 éves lánynak minek ilyen.

Kövi: most, azaz 2021 márciusában megint volt anyám a lakásban ahol egyetem alatt szoktam, és nem tudta túltenni magát azon, hogy volt egy felespohár a konyhaszekrényben. Amikor hazamentünk, arról faggatott, hogy MIT iszok abból? Vizet?! Spoiler, semmit, 2017-ben vettem a pohárszettet, és azt hittem baj nem lehet, ha a szekrényben van. Faggatott arról is, hogy mit töltök otthon abba mikor egyedül vagyok, és nem hiszi el hogy semmit, ugyanis nemigen iszok, nincs is bele "töltelékem", csak megvettem 4 éve a poharat, nem tudom mit kellett volna vele tenni. Plusz, visszakanyarodott a 2017 karácsonyi (és azóta is egyetlen) esetre amikor valami szeszes volt nálam, és mindig nem értik, hogy mertem akkor alkoholt venni. És faggat, azóta ittam-e bármit is. Mondtam hogy nem, amire csak a szemét forgatja és nem hiszi el, tovább faggat.

Most vagyok 22 éves (csak mert biztos érdekli a népet).

Alkérdés 2: miért engem piszkál egy üresen álló felespohár miatt, ki mondta hogy ha az az embernek van, akkor használva is van? Bezzeg az ő 50 fokos házipálinkájuk nem baj otthon (mondjuk dísznek van, de akkor is).

2021. márc. 24. 00:41
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:
Amikor azért bántanak amit meg se tettem? Akarom mondani, meg se ittam? Hát eléggé.
2021. márc. 24. 11:57
 42/49 anonim ***** válasza:
93%

Arra céloztam, hogy nagyon tuldramatizálod a helyzetet a leírás elején. Nyilván probléma, amit leírtál, de se nem gerinctelenség, se nincs rajta mit feldolgozni, egy 12 évestől nem fura ha így fogalmaz, de te már bőven felnőtt vagy.

Én egyszerűen kihagytam volna ezt a felvezető szöveget és leírom mi a gond.

Amúgy nem kell megoldanod semmit, ha nem hiszi el, amit mondasz az ő baja. Pénzt a szüleid adnak? Esetleg amiatt érzik úgy, hogy közük van az alkoholfogyasztásodhoz. Egyébként nekem is van itthon felespoharam, kb. évente egyszer iszok belőle likőrt.

2021. márc. 24. 12:12
 43/49 anonim ***** válasza:
74%

Nem értem miért lettem lepontozza, mert addig egy szót nem írtál róla, hogy nincsenek barátaid.

Amúgy itt inkább az a baj, hogy anyukád jobban beleszól a dolgaidba, mint kéne.

2021. márc. 24. 12:55
 44/49 A kérdező kommentje:
A lakás nem albérlet, hanem a sajátunk, vagyis övéké. Naná hogy anyám úgy jön be mint kombájn az egérlyukon és benyitogat mindenhova. Attól még személyes tér mert én használom, de még ezzel sincs semmi bajom! Viszont rám fogni olyat, amihez közöm sincs és bizonyíték nuku, na azzal már van! Elég erős a fantáziája, és pattog hogy algóhol rósz, holott ők is isznak ünnepekkor.
2021. márc. 24. 13:26
 45/49 anonim ***** válasza:
56%
Ha az alkoholt algoholnak írod, tényleg nem kéne többet piálnod. Te, egyetemista.
2021. márc. 24. 13:44
 46/49 A kérdező kommentje:

Nanana ne engem égess hogy nem ismered az alap poénokat.:D Keresd fel az IEFA csoportot facebookon vagy hasonlót.

Különben is miért baj hogy egyetemista vagyok? Te, mérnökúr.

2021. márc. 24. 13:49
 47/49 Savlekotő ***** válasza:
44%

Attól még személyes tér mert én használom,

Neked nincs személyes tered ott,úgy látom semmi privát intim szférád sincs,a lakás az övék,át is rendezhetik neked ahogy nekik jó,ez a hátránya ha a seggünk alá rakják h nem a miénk.. Dobd azokat a poharakat a kukába egy gonddal kevesebb,de akkor lehet a tusfürdődben fog majd hibát találni..

2021. márc. 24. 13:59
 48/49 A kérdező kommentje:

Igazad van, lehet az lesz. Hiszen úgyse használom.

A másikra is volt példa, pont fürdőszobai, de ez sejthető volt, mert ha pohárra beszólnak akkor másra is fognak. Egyszer úgy lecseszett azért, mert "gyökérül" tettem rá a szappant a szappantartóra, hogy teljesen kihozott a sodrómból, repültek tőlem a tárgyak (épp dolgoztam valamin és akkor jött ezzel, nagyon hiányzott). Na jó ez más téma, bocsi érte.

2021. márc. 24. 14:06
 49/49 Savlekotő ***** válasza:
53%
Zárcsere.. Vagy költözés,mivel úgy tűnik a fürdődbe se lehet semmi máshogy csak ahogy ők akarják,lol. A kidobást iróniának irtam,de sok mindent fogsz kidobni az életedből még sajnos..
2021. márc. 24. 14:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!