Ti mikor neveztek egy anyat szigorunak vagy engedekenynek? Ajj, en nem mondom azt, hogy szigoru anyum de annyi minden van amit nem enged meg, pedig a tobbi osztalytarsamnak megengedik.
Mit kéne megengednie? A gázt?
Csordaszellem megvan, látom.
Anyukám már 14 éves korom óta felnőttként kezel. Beavat mindenbe, pénzügyek, stb. Abból adódóan tudja, hogy érett vagyok, tudok önállóan döntést hozni, így mindent megenged. Illetve nem is kell megkérdeznem. Tudja, hogy nem csinálok hülyeséget.
Ne azt nézd, hogy a többieknek mit engednek meg, neked pedig mit nem. Attól függ, mik ezek a dolgok, amiket korlátoz neked. Dohányzás, piercing, tetoválás, vagy buli, alkohol. Ezek mind olyan dolgok, amikre nincs szükséged. Mást nem tudok elképzelni, amit egy szülő nem enged meg a gyerekének, egy másik szülő pedig igen. Örülj neki, hogy anyukád próbál óvni bizonyos dolgoktól, de ha tényleg jelentéktelen dolgokat nem enged meg, akkor beszéld meg vele. Mondd el neki az álláspontodat, hogy te miért gondolod, hogy szabadna neked az adott dolgot megtenni, birtokolni, és ha azt mondja, hogy nem, kérdezz rá, miért nem. Ha nem tud normális érvet mondani, engedd el és törődj bele, ha idősebb leszel úgyis engedékenyebb lesz.
Törődik veled. :)
Jaj istenkem...az ilyen kerdéseknél jövök rá, hogy mennyire végérvényesen felnőttem és öregszem. (28 vagyok)
Mert én már értem és felfogom ki baja anyukádnak ezekkel a "tevékenysegekkel" amiket felsoroltál, te pedig még nem.
Csak képes felmerni a dolgok következményeit és pl nem akarja, hogy a 14-16 éves lánya (?) mondjuk frontálisan ütközzön egy részeg bedrogozott hülyegyerekkel és meghaljon. :) Es ez csak egy dolog. Reggelig sorolhatnám mit miért nem enged meg...
Egyszóval. Aggódik. Próbál felelősségteljes anya lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!