Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A te gyerekkorodban megengedet...

A te gyerekkorodban megengedett dolog volt az ilyen, te hagynád a te gyerekednek?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban ha kaptam születésnapomra vagy névnapomra egy doboz fagyit akkor az soha nem az enyém volt hanem mindenkié, nekem meg ugye alig jutott. Ha a zsebpénzemen vettem valami nagyobb dolgot pl egy tizenkilós dinnyét, pizzát vagy dobozos fagyit, akkor azt sem tehettem meg hogy csak én ettem meg, hiába gyüjtögettem arra a zsebpénzem. Minden ilyen dologra az volt a válasz hogy ugye nem gondoltam hogy majd csak én eszem meg?...

Nálatok hogy mentek az ilyen dolgok mikor ti voltatok gyerekek? Ha a ti gyereketek venne a zsebpénzén hasonló dolgokat hagynátok hogy csak az övé legyen?

2021. aug. 9. 22:56
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/218 anonim ***** válasza:
11%
149es ennyi erővel annak miért kéne közösnek lennie az irígy kölökkel amit mi a férjemmel vettünk? Ha nekem nincs közöm a fagyijához, neki sincs a csipszemhez vagy pizzámhoz nem igaz?
2021. aug. 11. 15:59
 152/218 anonim ***** válasza:
86%
#151 remélem neked nincs gyereked és nem is lesz.
2021. aug. 11. 16:23
 153/218 anonim ***** válasza:
91%
De te kereső ember vagy. Komolyan ennyire elennéd, amit a gyerek magának vesz? Nincs szerinted különbség egy szülő meg egy gyerek közt? Mintha a tesódról beszélnél, aki egy ujjnyival több kólát kapott, és kivered emiatt a hisztit.
2021. aug. 11. 16:24
 154/218 anonim ***** válasza:
66%
Gondolom a 151 arra próbál rámutatni, hogy azt várhatja az ember el másoktól, amit ő maga is megtesz. Tehát ha ad Lacikának valamiből, akkor Lacika is kínálja meg. Szerintem 1000 szülőből egy lesz az, aki egy pici darabnál többet vész, ha egyáltalán vesz. A gyerek megérti, hogy nem csak o van a világon és jól esik neki is, ha anya épp az utolsó nutellás palacsintát eszi , ami addig a kutyának se kellett addig, de most amikor már csak két falat maradt Jancsika mégiscsak szeretne belőle, így aztán anya oda adja neki.
2021. aug. 11. 16:41
 155/218 anonim ***** válasza:
14%

152, de van viszont nem egy irigy dög szerencsére. Normálisan van nevelve, tudja hogy nem csak ő van a világon.

Nálunk természetes hogy mindenki megkínálja a másikat, legyen az felnőtt vagy gyerek. Aki nem így tesz az ne is várja el hogy bármiből is kapjon, szintén mindegy felnőtt vagy gyerek.

153,te meg amiatt hisztizel ha a szülő ugyan úgy viselkedik mint a gyerek? Ha ő nem ad az övéből, mi jogon várja el hogy én adjak neki az enyémből? Már kicsi korukban tudatosítani kell hogy ne legyenek önzők, különben ugyan azt kapják vissza, akár hogy vergődnek.

2021. aug. 11. 16:43
 156/218 anonim ***** válasza:
70%
Éss ez az..a 154es megértette..végre valaki :-D
2021. aug. 11. 16:44
 157/218 anonim ***** válasza:
86%

"te meg amiatt hisztizel ha a szülő ugyan úgy viselkedik mint a gyerek?"

Nem hiszti, csak szerintem annak nem kéne gyerek, aki nem tud szülőként viselkedni. Hogy csóri gyereked hogy bszod el, nekem nem hiszti. Remélem, ő is ilyen kis bosszúszomjas gecci lesz.

2021. aug. 11. 16:46
 158/218 anonim ***** válasza:
33%
A csóri gyerekbol is egyszer valószínűleg szülő lesz és ha nem tanulta meg gyerekként, hogy adunk és kapunk, akkor egy egomanias szülő lesz, aki ugyanerre tanítja majd a sajat gyerekét is.
2021. aug. 11. 16:49
 159/218 anonim ***** válasza:
70%
Ezt a torta példát nem értem. Te azt hitted, hogy egy egész tortát felzabálsz vagy mi?
2021. aug. 11. 17:24
 160/218 anonim ***** válasza:
87%

De bazki... Éppen attól lesz önző a gyerek, hogy egy k_rva túrórudit nem ehet meg nyugodtan, mert "vámolják". Fúj de undorító ez a kifejezés.

Egy felnőtt azt eszik amit akar, egy gyerek meg azt amit tud. Aprócska különbség.

2021. aug. 11. 17:27
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!