A te gyerekkorodban megengedett dolog volt az ilyen, te hagynád a te gyerekednek?
Gyerekkoromban ha kaptam születésnapomra vagy névnapomra egy doboz fagyit akkor az soha nem az enyém volt hanem mindenkié, nekem meg ugye alig jutott. Ha a zsebpénzemen vettem valami nagyobb dolgot pl egy tizenkilós dinnyét, pizzát vagy dobozos fagyit, akkor azt sem tehettem meg hogy csak én ettem meg, hiába gyüjtögettem arra a zsebpénzem. Minden ilyen dologra az volt a válasz hogy ugye nem gondoltam hogy majd csak én eszem meg?...
Nálatok hogy mentek az ilyen dolgok mikor ti voltatok gyerekek? Ha a ti gyereketek venne a zsebpénzén hasonló dolgokat hagynátok hogy csak az övé legyen?
152, de van viszont nem egy irigy dög szerencsére. Normálisan van nevelve, tudja hogy nem csak ő van a világon.
Nálunk természetes hogy mindenki megkínálja a másikat, legyen az felnőtt vagy gyerek. Aki nem így tesz az ne is várja el hogy bármiből is kapjon, szintén mindegy felnőtt vagy gyerek.
153,te meg amiatt hisztizel ha a szülő ugyan úgy viselkedik mint a gyerek? Ha ő nem ad az övéből, mi jogon várja el hogy én adjak neki az enyémből? Már kicsi korukban tudatosítani kell hogy ne legyenek önzők, különben ugyan azt kapják vissza, akár hogy vergődnek.
"te meg amiatt hisztizel ha a szülő ugyan úgy viselkedik mint a gyerek?"
Nem hiszti, csak szerintem annak nem kéne gyerek, aki nem tud szülőként viselkedni. Hogy csóri gyereked hogy bszod el, nekem nem hiszti. Remélem, ő is ilyen kis bosszúszomjas gecci lesz.
De bazki... Éppen attól lesz önző a gyerek, hogy egy k_rva túrórudit nem ehet meg nyugodtan, mert "vámolják". Fúj de undorító ez a kifejezés.
Egy felnőtt azt eszik amit akar, egy gyerek meg azt amit tud. Aprócska különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!