A te gyerekkorodban megengedett dolog volt az ilyen, te hagynád a te gyerekednek?
Gyerekkoromban ha kaptam születésnapomra vagy névnapomra egy doboz fagyit akkor az soha nem az enyém volt hanem mindenkié, nekem meg ugye alig jutott. Ha a zsebpénzemen vettem valami nagyobb dolgot pl egy tizenkilós dinnyét, pizzát vagy dobozos fagyit, akkor azt sem tehettem meg hogy csak én ettem meg, hiába gyüjtögettem arra a zsebpénzem. Minden ilyen dologra az volt a válasz hogy ugye nem gondoltam hogy majd csak én eszem meg?...
Nálatok hogy mentek az ilyen dolgok mikor ti voltatok gyerekek? Ha a ti gyereketek venne a zsebpénzén hasonló dolgokat hagynátok hogy csak az övé legyen?
"Már nem tudom hányas kommentben leírtam, hogy nem Magyarorszagon élek. Itt nálunk senki nem kínál meg."
Melyik ez az ország?
Megkérdezem ezt nemzetközi redditen, mert utálom, amikor valaki olyat állít, ami adott emberekre igaz, és kivetíti egy egész országra.
(Mint a britek nem-fürdése. Fórumon láttam kérdésben, rendesen ki voltak akadva britek, hogy ők mindennap fürdenek, mégis azt állítja a magyar, aki találkozott egyetlen brittel, hogy az összes ilyen.)
125!
10 éve élek Hollandiában, hidd el,nem egy emberrel találkoztam.
119 nem tudom ebben mi a furcsa. Nálunk ha "nagyobb" összejövetel van a barátaimmal mindenki úgy érkezik, hogy valami pia/üdítő meg valami rágcsa/süti van nála. Azt bedobjuk a közösbe persze és azokat esszük isszuk az este folyamán Beb_szna, már bocsánat, ha minden összejövetelkor, mikor jön mondjuk 4-6 ember, ami nem sok, sáska módjára felzabálnának mindent ami a házigazda kamrájában van. Ha meg csak 1-2 barátnőmmel ülünk össze, akkor meg egy üdítőt vagy egy üveg bort bontunk, nem zabálni jönnek. Ez Magyarország, sosem volt ebből gondja senkinek. Nem is beszéltük meg ezt külön, így volt természetes.
Mamámnál, meg a korabelieknél látom, hogy tisztára megvesznek, ha vendég jön. Azonnal nagybevásárlás, meg százféle kaja, sütemény és sós hegyek. Aztán a vendégek ott vannak 3-4 órát max és megy pocsékba a rengeteg kaja, a kidobot pénzről nem is beszélve.
128, szerintem a 119 mondandója inkább arra irányult, hogy a házigazda elkezd előtted zabálni te meg ott ülsz kaja nélkül. Nyilván nem azért jön a vendég, hogy egyen, de ha már ott van, akkor vagy megkínálom, vagy kibírom én is azt a 3-4 órát evés nélkül. Egyébként az is tökre ember függő, hogy a vendég hoz-e kaját.
Én is mindig gondolkodom ha vendégségbe megyek, hogy akkor most az a sértő ha nem viszek semmit és felzabálom a kajéjukat, vagy az a sértő
ha viszek valamit, mert azt gondolják, nem bízom benne, hogy az ő kínálatuk elég jó. Különösen időseknél szokott a második lenni.
Bocs, véletlen elküldtem hamarabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!