Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A te gyerekkorodban megengedet...

A te gyerekkorodban megengedett dolog volt az ilyen, te hagynád a te gyerekednek?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban ha kaptam születésnapomra vagy névnapomra egy doboz fagyit akkor az soha nem az enyém volt hanem mindenkié, nekem meg ugye alig jutott. Ha a zsebpénzemen vettem valami nagyobb dolgot pl egy tizenkilós dinnyét, pizzát vagy dobozos fagyit, akkor azt sem tehettem meg hogy csak én ettem meg, hiába gyüjtögettem arra a zsebpénzem. Minden ilyen dologra az volt a válasz hogy ugye nem gondoltam hogy majd csak én eszem meg?...

Nálatok hogy mentek az ilyen dolgok mikor ti voltatok gyerekek? Ha a ti gyereketek venne a zsebpénzén hasonló dolgokat hagynátok hogy csak az övé legyen?

2021. aug. 9. 22:56
 161/218 anonim ***** válasza:
90%
A torta alap, hogy közös, nálunk minden szülinapra mindenki akkorát kapott, hogy meg sem tudta volna enni egyedül. Viszont vannak minitorták is, kb 8 szeletesek, és ha valaki úgy jár, mint a 42-es válaszoló, aki megkapja a szülinapi tortáját, annak a felét a különélő apja egyből elcsomagolja az új nőjének meg a mostohagyerekeinek, marad a fele, amiből kérdező nyilván megkínálja az anyját meg a testvérét, ha van, és akkor tényleg marad neki 1-2 szelet, az tényleg nem fair.
2021. aug. 11. 17:29
 162/218 A kérdező kommentje:
#151 pont ettől lesz magánakvaló, az ilyen viselkedèstől. Egyre jobban felfog benne erősödni az èrzès hogy mèg ha az összekuporgatott kis pènzèt is lefölözitek, akkor őneki mi marad? Kb semmi. Ès emiatt lesz magának való. Mint az akitől fojton kölcsönkèrnek a szülei, aztán a szülői jogokra hivatkozva nem adják meg. Aztán inkább elkölti az összes pènzèt hogy netudják tőle elvenni.
2021. aug. 11. 18:49
 163/218 anonim ***** válasza:
20%
148# szerintem neked nincs is gyereked:)
2021. aug. 11. 19:52
 164/218 anonim ***** válasza:
82%

Vannak érdekes gondolatok ebben a gondolatmenetben...

Alapból zsebpénzből sosem egy 18 kilós dinnyét vettem.

Csak és kizárólag olyan dolgot, ami egyedül az én javamat szolgálja, az enyém.

Ilyen sosem volt hogy egy doboz jégkrémet kaptam... ez baromság. Ki vesz egy doboz jégkrémet a gyerekének? Az alapból úgy lett véve SZERINTEM hogy közös . Ha kapsz egy pálcikás jégkrémet azt nyilvan nem kell megosztanod senkivel... ilyet szokás adni ha már adsz....

Nálunk ha valaki kapott valamit akkor az az övé volt. De nem kapott senki 18 kiló dinnyét, egy fél disznót vagy hasonló baromságot...

Persze... szülinapi tortát te kapod... de egyértelmű hogy nem csak a tied hanem felszeled és megosztod a téged ünneplőkkel....

Igazából mire ezeket leírtam rájöttem hogy nem is értem a kérdést.

2021. aug. 11. 21:06
 165/218 anonim ***** válasza:
92%
Nem mindegy amúgy mekkora jégkrém. Ilyen 6 kilós vödör, vagy azok a pohárméretűek?
2021. aug. 11. 21:38
 166/218 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem ilyen egyszemélyes pálcikás jégkrémről van szó.
2021. aug. 12. 00:08
 167/218 A kérdező kommentje:

165-166 Azt az azthiszem 1 literes lapos cartedoor. Ilyen dobozban van:

[link]

2021. aug. 12. 00:39
 168/218 anonim ***** válasza:
71%
Velem már volt hogy vettem ilyet magamnak és 6 ilyen kis izé van benne ebből csak kettő jutott nekem holott én vettem. Nem sanálom meg semmi csak kicsit szomorú voltam
2021. aug. 12. 09:51
 169/218 anonim ***** válasza:
13%

#151 pont ettől lesz magánakvaló, az ilyen viselkedèstől. Egyre jobban felfog benne erősödni az èrzès hogy mèg ha az összekuporgatott kis pènzèt is lefölözitek, akkor őneki mi marad? Kb semmi. Ès emiatt lesz magának való. Mint az akitől fojton kölcsönkèrnek a szülei, aztán a szülői jogokra hivatkozva nem adják meg. Aztán inkább elkölti az összes pènzèt hogy netudják tőle elvenni.

Kérdező, oké,de akkor az én összekuporgatott pénzemen vett kilós gumicukorból se akarjon enni a gyerek ugye? Nyugodtan ehetem előtte, majd vesz magának ha akar, ha meg nincs rá pénze így járt igaz?

2021. aug. 13. 13:55
 170/218 anonim ***** válasza:
94%
169, neked amúgy az a fontos, hogy a gyerek megossza? Tehát tesóval, barátaival, akikkel "azonos jövedelmi szinten" van? Vagy az a fontos, hogy kicentizve kapj vissza mindent, amit adsz neki?
2021. aug. 13. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!