Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A te gyerekkorodban megengedet...

A te gyerekkorodban megengedett dolog volt az ilyen, te hagynád a te gyerekednek?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban ha kaptam születésnapomra vagy névnapomra egy doboz fagyit akkor az soha nem az enyém volt hanem mindenkié, nekem meg ugye alig jutott. Ha a zsebpénzemen vettem valami nagyobb dolgot pl egy tizenkilós dinnyét, pizzát vagy dobozos fagyit, akkor azt sem tehettem meg hogy csak én ettem meg, hiába gyüjtögettem arra a zsebpénzem. Minden ilyen dologra az volt a válasz hogy ugye nem gondoltam hogy majd csak én eszem meg?...

Nálatok hogy mentek az ilyen dolgok mikor ti voltatok gyerekek? Ha a ti gyereketek venne a zsebpénzén hasonló dolgokat hagynátok hogy csak az övé legyen?

2021. aug. 9. 22:56
 191/218 anonim ***** válasza:
0%

183as, miért? a gyerek vesz a szülőnek? Vagy csak elvonul önző módon felzabálni mindent?

Normáliséknál nem tanítjuk önző harácsolásra a gyereket, hanem arra hogy osztozni kell azon ami van. Ha elvárja hogy ő kapjon, akkor bizony adjon is.

2021. aug. 18. 15:56
 192/218 anonim ***** válasza:
12%

Tegnap volt egy kérdés, nem válaszoltam rá, nem tudom melyik, de a lényeg: a válaszok közt ketten is leírták, hogy kicsinek kínálták az anyukájukat édességből, és azt mondta anyuka, hogy nem szereti, és felnőttként jöttek rá, hogy dehogynem szereti, csak lemondott róla. Mosolyogtam magamban, mert velem is ez volt kicsinek.

És rögtön ez a gumicukor zabáló jutott eszembe, hogy hírből sem hallott az anyaságról.

Most miért? mert az én kölköm nem tarhálós kis genya aki elvárja hogy neki adjanak, de ő magában zabál fel mindent? Hála az égnek én nem ilyennek neveltem a gyerekem. Igazatok volt az kamu hogy nem adtam a gumicukorból a gyereknek, mert mindig kap, cserébe nem egy önző kis semmirekellő aki elvonul magában zabálni, a markát meg tartja az anyjáék potya kajájáért.

2021. aug. 18. 15:59
 193/218 Katona Dius ***** válasza:
2021. aug. 18. 16:24
 194/218 anonim ***** válasza:
79%
192: ja, persze, hirtelen, amikor kiderül, hogy a sztorid nem bizonyít semmi jót, akkor "jaj, csak vicceltem". Mindenesetre hazudozós p...nak vagy f...nak lenni sem jó, sőt, egy kicsit rosszabb, mint egyedül megenni egy zacskó gumicukrot.
2021. aug. 18. 16:37
 195/218 anonim ***** válasza:
95%

"miért? a gyerek vesz a szülőnek?"

A jó ég áldjon már meg, te tökkelütött, nem érted, hogy a gyerekeddel más anyagi helyzetben vagytok? Ha mindezeket a felnőtt, önálló keresettel rendelkező gyerekedről írod, egyetértek. Ha egy kicsi gyerekről, akkor szimplán buta vagy.

Azért kapja normális esetben a gyerek a zsebpénzt, hogy elköltse SAJÁT MAGÁRA. Ahogy neked is van, sokkal több pénzed, hogy elköltsd SAJÁT MAGADRA. Ha elmegy a barátaival pizzázni, akkor ott vered a tamtamot, hogy hol van a szelet pizzád, legközelebb ő sem kap? Ne legyél már gyerekes.

2021. aug. 18. 17:49
 196/218 A kérdező kommentje:
Az ilyen embereknek nem lenne szabad engedni hogy gyerekük legyen. Ad aztán el is veszi. Neki gyerekkènt nincs saját keresete csak esetleg amit zsebpènzt kap. Most ha vesz egy kis 60 grammos haribot ès kèpes lennèl megvámolni, elvenni előle? Hozzá kèpest, a zsebpènzèhez kèpest miliomos vagy ès kèpes vagy tőle mèg azt is elvenni ha vesz belőle valamit? Sajnos komoly bajok vannak a toronyban ha nem látod át mi a hiba.
2021. aug. 18. 18:40
 197/218 anonim ***** válasza:
13%
Azért megnéznék egy gyereket, aki tizenvalahány kilós dinnyét megeszik.
2021. okt. 10. 17:28
 198/218 anonim ***** válasza:
92%
197-es kár hogy nem találkoztunk mikor gyerek voltam :D Simán meglehet enni egy 15-kilós dinnyét, kb 1 nap alatt. Bár ismertem olyat is akinek elég volt 4-óra, rájár az ember és gyorsan elfogy.
2021. okt. 10. 17:32
 199/218 anonim ***** válasza:
30%

"cserébe nem egy önző kis semmirekellő aki elvonul magában zabálni, a markát meg tartja az anyjáék potya kajájáért."

POTYA KAJAERT???!!!!

JEZUSOM ! Te nem vagy normalis!

Az en szuleim szerint is illett mindenkit megkinalni ! Anyam sosem vett belole , csak szerintuk ugy illett! Apam mindent levamolt. mindennek kellett a fele. Ha kisgyerekkent elfelejtettem megkinalni , halalosan megsertodott.

2021. okt. 10. 20:12
 200/218 anonim ***** válasza:
12%
Nem voltam ilyen irigy bunkó suttyó 😁
2021. okt. 11. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!