Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A te gyerekkorodban megengedet...

A te gyerekkorodban megengedett dolog volt az ilyen, te hagynád a te gyerekednek?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban ha kaptam születésnapomra vagy névnapomra egy doboz fagyit akkor az soha nem az enyém volt hanem mindenkié, nekem meg ugye alig jutott. Ha a zsebpénzemen vettem valami nagyobb dolgot pl egy tizenkilós dinnyét, pizzát vagy dobozos fagyit, akkor azt sem tehettem meg hogy csak én ettem meg, hiába gyüjtögettem arra a zsebpénzem. Minden ilyen dologra az volt a válasz hogy ugye nem gondoltam hogy majd csak én eszem meg?...

Nálatok hogy mentek az ilyen dolgok mikor ti voltatok gyerekek? Ha a ti gyereketek venne a zsebpénzén hasonló dolgokat hagynátok hogy csak az övé legyen?

2021. aug. 9. 22:56
 181/218 anonim ***** válasza:
6%

177es miert? Mert szeretem a gumicukrot és tök jó hogy nem kellett adnom belőle senkinek hiszen a saját penzemből vettem.

Ez így működik nem? Az eszi meg az egészet aki veszi akár gyerek akár felnőtt

2021. aug. 18. 10:47
 182/218 anonim ***** válasza:
4%
De kérdező most ezzel mi a problémád? Te vergődtél amiért a szüleidet meg kellett kínálnod. Vagy a gyereknek mindent adni kell ő meg önző módon mindent egyedül zabálhat fel? Ezt te se gondolod komolyan ugye?
2021. aug. 18. 10:51
 183/218 anonim ***** válasza:
93%

"Ez így működik nem? Az eszi meg az egészet aki veszi akár gyerek akár felnőtt"

Pont így, igen. Csak normáliséknál veszel a gyerekednek meg magadnak is és mindenki élvezi.

Amúgy akkor van neked gyereked, amikor nekem csillagközi rombolóm.

2021. aug. 18. 11:14
 184/218 anonim ***** válasza:
93%
181: normális családnál ez néha így is működik. Azt is meg kell tanítani a gyereknek, hogy nem kuncsorgunk másoknál és nem várjük el ÖNZŐ módon, hogy a másik adjon a kajájából. Az szerinted normális viselkedés, hogy a gyerek magát a földre vetve toporzékol és hisztizik, mert nem kap cukorkát? Az pont az önzőség másik oldala... nem amiatt hisztizett, mert te önző voltál, hanem mert nem kapott édességet. Ha spenótot ettél volna, akkor valszeg nem vágott volna el ekkora díszhisztit.
2021. aug. 18. 11:24
 185/218 anonim ***** válasza:
78%
184: azt kifelejtettem, hogy az ilyenből lesz az, aki az osztálytársának az egy napi ebédjéből elkezd kuncsorogni, mert "nálunk mindent mindenki megoszt a másikkal", aztán a másik éhesen megy haza.
2021. aug. 18. 11:25
 186/218 anonim ***** válasza:
94%
181-amennyiben adsz a gyereknek zsebpénzt amit arra költ amire akar, akkor de így működik. Viszont amennyiben nem kap zsebpénzt a lényegében még munka/kereső képtelen gyerek,akit te akartál megcsinálni, és nem ő önmagát... akkor szimplán gyökérség.
2021. aug. 18. 12:55
 187/218 anonim ***** válasza:
98%

"azt kifelejtettem, hogy az ilyenből lesz az, aki az osztálytársának az egy napi ebédjéből elkezd kuncsorogni"

Nálunk volt ilyen csaj, ahogy valaki jött vissza a büféből, vagy vette elő a szendvicsét, nyitott szájjal odaállt, hogy kér. És ez középiskola volt.

2021. aug. 18. 14:39
 188/218 anonim ***** válasza:
93%

Tegnap volt egy kérdés, nem válaszoltam rá, nem tudom melyik, de a lényeg: a válaszok közt ketten is leírták, hogy kicsinek kínálták az anyukájukat édességből, és azt mondta anyuka, hogy nem szereti, és felnőttként jöttek rá, hogy dehogynem szereti, csak lemondott róla. Mosolyogtam magamban, mert velem is ez volt kicsinek.

És rögtön ez a gumicukor zabáló jutott eszembe, hogy hírből sem hallott az anyaságról.

2021. aug. 18. 14:41
 189/218 anonim ***** válasza:
94%

187: igen, az ilyenekről beszéltem.

Általánosban, középiskolában is tapasztaltam ilyet. Hogy megkínálom a bonbonból, és elvesz belőle 6-ot, mert "hát a tesóimnak is vinni kell". Meg barátnőm mesélte, hogy buszos kiránduláson megálltak kaját venni maguknak, vett vmi ilyen 3-asával csomagolt bucit ebédre, és aki mellette ült, elkezdte, hogy "adjá má" és amikor nem adott, mert mondta, hogy "az az összes ebédem, és éhes leszek, ha nem tudom az egészet megenni" akkor "de tuskó vagy, anyám azt tanította, hogy ami többesével csomagolva, abból kínálni kell"... "jó, akkor te adsz a szenvicsedből?" "nem, mert abból csak egy van"...

2021. aug. 18. 14:43
 190/218 Katona Dius ***** válasza:
2021. aug. 18. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!