A te gyerekkorodban megengedett dolog volt az ilyen, te hagynád a te gyerekednek?
Gyerekkoromban ha kaptam születésnapomra vagy névnapomra egy doboz fagyit akkor az soha nem az enyém volt hanem mindenkié, nekem meg ugye alig jutott. Ha a zsebpénzemen vettem valami nagyobb dolgot pl egy tizenkilós dinnyét, pizzát vagy dobozos fagyit, akkor azt sem tehettem meg hogy csak én ettem meg, hiába gyüjtögettem arra a zsebpénzem. Minden ilyen dologra az volt a válasz hogy ugye nem gondoltam hogy majd csak én eszem meg?...
Nálatok hogy mentek az ilyen dolgok mikor ti voltatok gyerekek? Ha a ti gyereketek venne a zsebpénzén hasonló dolgokat hagynátok hogy csak az övé legyen?
177es miert? Mert szeretem a gumicukrot és tök jó hogy nem kellett adnom belőle senkinek hiszen a saját penzemből vettem.
Ez így működik nem? Az eszi meg az egészet aki veszi akár gyerek akár felnőtt
"Ez így működik nem? Az eszi meg az egészet aki veszi akár gyerek akár felnőtt"
Pont így, igen. Csak normáliséknál veszel a gyerekednek meg magadnak is és mindenki élvezi.
Amúgy akkor van neked gyereked, amikor nekem csillagközi rombolóm.
"azt kifelejtettem, hogy az ilyenből lesz az, aki az osztálytársának az egy napi ebédjéből elkezd kuncsorogni"
Nálunk volt ilyen csaj, ahogy valaki jött vissza a büféből, vagy vette elő a szendvicsét, nyitott szájjal odaállt, hogy kér. És ez középiskola volt.
Tegnap volt egy kérdés, nem válaszoltam rá, nem tudom melyik, de a lényeg: a válaszok közt ketten is leírták, hogy kicsinek kínálták az anyukájukat édességből, és azt mondta anyuka, hogy nem szereti, és felnőttként jöttek rá, hogy dehogynem szereti, csak lemondott róla. Mosolyogtam magamban, mert velem is ez volt kicsinek.
És rögtön ez a gumicukor zabáló jutott eszembe, hogy hírből sem hallott az anyaságról.
187: igen, az ilyenekről beszéltem.
Általánosban, középiskolában is tapasztaltam ilyet. Hogy megkínálom a bonbonból, és elvesz belőle 6-ot, mert "hát a tesóimnak is vinni kell". Meg barátnőm mesélte, hogy buszos kiránduláson megálltak kaját venni maguknak, vett vmi ilyen 3-asával csomagolt bucit ebédre, és aki mellette ült, elkezdte, hogy "adjá má" és amikor nem adott, mert mondta, hogy "az az összes ebédem, és éhes leszek, ha nem tudom az egészet megenni" akkor "de tuskó vagy, anyám azt tanította, hogy ami többesével csomagolva, abból kínálni kell"... "jó, akkor te adsz a szenvicsedből?" "nem, mert abból csak egy van"...
#188 szerintem erre gondolsz:
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!