Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A te gyerekkorodban megengedet...

A te gyerekkorodban megengedett dolog volt az ilyen, te hagynád a te gyerekednek?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban ha kaptam születésnapomra vagy névnapomra egy doboz fagyit akkor az soha nem az enyém volt hanem mindenkié, nekem meg ugye alig jutott. Ha a zsebpénzemen vettem valami nagyobb dolgot pl egy tizenkilós dinnyét, pizzát vagy dobozos fagyit, akkor azt sem tehettem meg hogy csak én ettem meg, hiába gyüjtögettem arra a zsebpénzem. Minden ilyen dologra az volt a válasz hogy ugye nem gondoltam hogy majd csak én eszem meg?...

Nálatok hogy mentek az ilyen dolgok mikor ti voltatok gyerekek? Ha a ti gyereketek venne a zsebpénzén hasonló dolgokat hagynátok hogy csak az övé legyen?

2021. aug. 9. 22:56
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/218 anonymousreview60 ***** válasza:
80%

Nálunk anyám fifti-fifti vette a banánt és mást 1990 előtt (is). Nem kellett osztozkodni, mindenkinek annyi volt, amennyi járt. Az más kérdés, hogy öcsém rájárt a cuccomra, amikor tetszett neki. A szépszó nem használt neki, sajnos a verést (amikor még fizikailag meg lehetett volna tenni) nem engedték a szüleim (anyám), mert ne bántsd a kisebbet (bántja a f@sz, nevelem, amit nektek kellene) és jöttek "az okos enged, a szamár szenved" dumával, amitől máig hányingerem van. Az "okos" itt kétszer szenved. Egyszer a lopáskor, egyszer a lopás retorziós kísérletekor kapott büntetés/eltiltás miatt. Meg apám azzal, hogy miért nem vigyáztam jobban. Hogy a f@szomba idióta? Amikor nekem házim van, neki meg ovi és esti mese csak? Álltam volna strázsában a spájz előtt? Emiatt:

1. "Megtanultam" magamat nem megvédeni, aminek a "kamatos kamatát fizetem" (nem öcsémnek!) most 20-30 évvel később is. De már a végén járok.

2. Az önbizalmamat és az ambíciómat erősen aláásta a dolog.

3. Véletlenül vagy tudat alatt szándékosan öcsémtől eltérő az ízlésem mindenben.

2021. aug. 10. 14:44
 102/218 anonim ***** válasza:
92%
Sajnálom, hogy így bántak veled, nagyon szomorú lehettél néha emiatt, remélem a te gyerekeidnek ennél jobb sorsa lesz. Gondolom, nem a megosztással volt problémád, és néha megosztottad volna legalább egy részét valakikkel, úgy, hogy azért neked is jusson valami.
2021. aug. 10. 14:57
 103/218 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, bár válaszomat a kérdezőnek szántam, az előttem szólónak is ezt mondanám, kiegészítve azzal, hogy remélem visszatér az önbizalma, és nagyon sikeres ember lesz a jövőben.
2021. aug. 10. 15:03
 104/218 anonim ***** válasza:
4%
Ugyanaz a véleményem, ami a 8-nak
2021. aug. 10. 15:17
 105/218 anonim ***** válasza:
7%
A 8-as valóban tuti válasz.
2021. aug. 10. 15:25
 106/218 anonymousreview60 ***** válasza:
91%
#104-105: "Amúgy megkínálok bárkit. De aki vesz, azt lejmolósnak tartom. Én se veszek soha senki körbekínált cuccából, mert magamat is lenézném, hogy lejmolós éhenkórász vagyok." Ennek semmi értelme. Ez álszentség nyakig. Az ilyen akkor ne kínáljon. Ha kínálnak, akkor nem lejmolás venni belőle. Pont.
2021. aug. 10. 15:35
 107/218 anonim ***** válasza:
12%
A nyolcas nem álszent, csak kidolgozott egy remek módszert a lejmolósak azonosítására. Ezek, azok, akik ha neadjisten cégvezető pozícióba kerülnek, nem azt nézik, hogy "miben tudunk együttműködni", hanem hogy "ez a potenciális partner cég mit tud nyújtani nekem".
2021. aug. 10. 15:41
 108/218 anonymousreview60 ***** válasza:
96%

#102: Igyekszek. Alakul. Sok pénzembe van az önbizalomépítés.

Anyám most magában önostorozik rajta (ez utóbbi nem tölt el örömmel), amikor megértette a dolog (és más dolgok) hatását. Fingom sincs, hogyan jön ebből ki magától jól. A kis patkány is lényegében beismerte a patkányságát (ez csak icipicit jó). Apám már nem játszik benne (meghalt). A baj az, hogy mire ezeket felismertem és részben feldolgoztam, elment 20 év, amit sokkal jobban is ki lehetett volna használni, és nem itt (hanem sokkal előrébb) tartani párkapcsolatilag, anyagilag, szakmailag.

Szóval "pár tábla csokoládénak" (pedig ez nem is nemi erőszak) évtizedekre kivetülhet a hatása, még ha nem is mindent meghatározó.

2021. aug. 10. 15:43
 109/218 anonim ***** válasza:
71%

Nálunk sosem volt szokás fagyit ajándékozni. Fagyit vették a szüleink otthonra, mindannyiunknak, vagy elmentünk együtt fagyizni és mindenki annyit kert, amennyit akart. Torta ünnepeken volt, tökmindegy kinek volt a születésnapja, minden jelen lévő kapott belőle. Az ünnepelt kívánsága szerinti torta volt mindig. Ajándékba csokit sose kaptunk, azt szintén csak úgy vettek, otthonra, mindenki anyni evett belőle, amennyit akart. Dinnye, pizza szinten.

Nálunk az volt a szokás, hogy ha valaki valamit enni akart, megkérdezte a jelenlevőket, ők kérnek e, légyen az édesség, szendvics, akármi. Más előtt nem állunk neki enni anélkül, hogy megkínálnánk belőle őt is.

Így neveltem a gyerekemet is.

2021. aug. 10. 15:47
 110/218 anonymousreview60 ***** válasza:
95%
#107: Ebből semmi nem derül ki. Aki a kínálásból vesz, az vesz és kész, az nem lejmol. Aki sokkal többet vesz mint 1/n alapon "járna neki", az talán lejmolós (vagy csak ez a kedvence). Aki mindig vesz, de sosem ad, az lejmolós biztosan. Ez ott sehol nem volt leírva.
2021. aug. 10. 15:56
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!