Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy utazzak el több napra a...

Hogy utazzak el több napra a szüleim tudta nélkül?

Figyelt kérdés

Mindent megbeszélünk egymással, kimondottan jó szülő-gyerek kapcsolatunk volt mindig.

18 éves vagyok, tudom, hogy "mehetek ahová akarok", de ez nálunk sosem így működött... Mindig tudják, hogy kb merre vagyok, kivel. De most egy olyan útról lenne szó, aminek a részleteit nem szívesen kötném az orrukra, nekik is jobb így. 5 nap, nem is messzire utaznék (Szlovénia-Olaszország).

Több opció jutott az eszembe:

a: azt mondom, hogy lemegyünk a barátnőimmel a Balatonhoz, itt viszont az a buktató, hogy néha van, hogy anya megkér, hozzak haza a nyaralóból valamit, vagy nézzek meg ezt, vagy azt

b: a szüleim elváltak, anyának azt mondanám, hogy apával vagyok, apának meg fordítva, azt, hogy anyával... viszont ha beszélnek közben valami miatt (szoktak), és szóba kerülök, az ciki

c: azt mondom, hogy barátnőkkel utazom el, akiket nem ismernek. Itt viszont az a baj, hogy félek az anyám aggódna, mert általában ismeri a barátnőimet és minimum a telefonszámaikat elkérné, mielőtt elindulok.

Ennél jobbak nem jutottak az eszembe... Sajnos az nem opció, hogy barátnők falaznak nekem, mert erről most ők sem tudnak, és szeretném, ha ez így is maradna.

Közben félek attól is, hogy esetleg lebukom/kiderül és abból hatalmas gondok lennének.

2021. aug. 8. 12:46
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/219 anonim ***** válasza:
35%
131 remélem nincs gyereked
2021. aug. 10. 06:10
 132/219 anonim ***** válasza:
85%

132 van, de nem prosti mint a kérdező. Te se tudnál szeretni egy ilyen könnyűvérű buta gyereket szerintem.

Környezetemben megmutattam a kérdést pár ismerősnek, szintén gyerekesek, 99% azt mondta reptetné a gyereket ha ilyen lenne.

Mert hiába hiszi a kis butus hogy nem fog kiderülni, ki fog és tönkreteszi a családját.

2021. aug. 10. 06:13
 133/219 anonim ***** válasza:
72%

én inkább leülnék vele beszélgetni.

nem gondolom, hogy prosti. gyerek még. sok dolgot nem ért az életben. azt sem gondolom, hogy ettől tönkretenné a családját. nagy válság lenne biztos, de abban igaza van, hogy ha feltétel nélkül szeretsz, akkor ez nem azt jelenti, hogy egy ilyenért kidobod.

a kérdezőnek üzenem, hogy ez viszont nem jó mentség. saját magadat fogod nagyon utálni érte. és hidd el, fájni mindenképpen fog. sajnos igaz, hogy mindenki a saját kárán tanul. de ezt nem kívánom neked. mert ebből biztos, hogy sérülve jössz ki. viszont nem mindegy mennyire.

abban az egyben biztos lehetsz, hogy nem vagytok egyenrangú felek. de ezt csak később fogod megérteni.

2021. aug. 10. 06:40
 134/219 anonim ***** válasza:
100%

kérdező, annyira naiv vagy. Értsd már meg, hogy egy ilyen dolog sose marad titokban, tapasztalatból mondjuk.

Szép és jó, hogy másnak azt mondanád, hogy ne kezdjen bele, de akkor te is hagyd abba. Nem te vagy az első nő, aki kötődik egy férfihoz, túléled a szakítást, majd találsz mást. Akármennyire úgy tűnhet, hogy nem, de, fogsz.

Annyira nagynak hiszed magad, de olyan könnyen manipulàlható vagy még, olyan fiatal és tapasztalatlan vagy ilyen téren, és csak fújod a saját igazad, képtelen vagy elfogadni, ahogy próbáljuk megmutatni miért nem jó ez így. A végén úgyis sérülni fog valaki, vagy te most picit, azzal, hogy szakítasz, vagy mindenki más rajtad kívül akkor, amikor ez kiderül. Fogadd el, és válassz, melyiket akarod.

A másik meg:nem mondtad még, hogy mit akarsz ettől a férfitól. Elválni nem fog, te viszont még fiatal vagy. Elpazarolnád arra ezeket az éveket, hogy titokban összejárj valakivel, míg belülről felőröl a bűntudat? És meddig, kérdező? Meddig gondolod, hogy ez így működne közöttetek? Sajnállak,amiért ennyire kislànyként gondolkozol, mikor ekkora felelősség van a vállaidon

2021. aug. 10. 07:05
 135/219 A kérdező kommentje:

Őszintén nem tudom, hogy ez így meddig működhet. De szeptemberben különköltözöm, abban bízom, hogy akkor tudunk kicsit többet is találkozni hosszabb szervezkedések nélkül is. Ezért is várom az őszt, meg azért is, hogy elkezdődjön az egyetem és új társaságokkal ismerkedjek, hátha úgy könnyebben túlléphetek rajta. Tudom, hogy furcsa, vagy akár beteges ez a kettősség

Annak érdekében pedig mindent megteszünk, hogy ne derüljön ez ki egyáltalán. Pl. mind a kettőnk telefonja és táblagépe FaceID-s, rajtunk kívül senki nem tud rájuk belépni. Az üzenetek szövege nem látszik, csak annyi jelenik meg, hogy "Értesítés". Nem használjuk az iMessage, Viber és egyéb alkalmazásokat, egy biztonságosabbat használunk az üzenetekhez (Signal). De ha valamelyikünk társaságban van, vagy otthon, akkor egyáltalán nem beszélünk. Ha náluk vagyok, vagy ők vannak itt, akkor is teljesen semlegesen viselkedünk egymással. Találkozni is óvatosan szoktunk, sosem jön értem, vagy hoz haza, megvannak azok a helyeink, amik elég biztonságosak és bízunk benne, hogy nem lesz gond. De ettől függetlenül igen, félek attól, hogy kiderül. Nem azért, mert szégyellném őt, vagy ilyesmi, de tudom, hogy botrány lenne belőle.

Budapesten élünk, így azért nem az van, hogy "mindent tud a falu" és valószínűleg ha egy kispesti, vagy kőbányai étterembe mennénk el, nem sok ismerőssel találkoznánk, de jobb félni, mint megijedni...

Ő kezdeményezett, bár szerinte én. Nem volt egy kimondott időpont, amikor ez elkezdődött, folyamatosan alakult ez ki. Az első "közeledés" és az első csók között közel egy hónap telt el, addig kb. csak beszélgettünk, üzeneteket küldtünk a másiknak, húztuk egymást agyát. Utána meg ha találkoztunk, már minden jött magától és én sem voltam bizonytalan, egyszerűen vele akartam lenni minél többet. Én is hibás vagyok nyilván, senki nem kényszerített, ő sem erőltetett soha semmit.

De így sem arra kell gondolni, hogy minden szabad percünket együtt töltenénk, mert nem (sajnos). Amikor tavasszal kinyitottak a szállodák, akkor voltunk 2 éjszakát pihenni és kikapcsolódni kicsit, megünnepelni az érettségimet és ez volt a leghosszabb távollétünk. Ezen kívül néha lementünk 1-1 napra vidékre, és ennyi. Amúgy maradnak a rövidebb találkozók, amik izgalmasak és több, mint a semmi, de azért na... Ezért szeretnék most nagyon menni, hogy kicsit több időnk jusson egymásra.

2021. aug. 10. 09:51
 136/219 A kérdező kommentje:

Akik szerint meg prosti vagyok, azzal nem tudok mit kezdeni. Tudják vajon, hogy a prostitúció mit jelent? Mert szerintem nem.

Amelyik szülőnél ennyitől elmúlik a szeretet, ott bajok vannak.

2021. aug. 10. 09:52
 137/219 anonim ***** válasza:
100%
Technikailaf tök mindegy, sosem fogjátok felvállalni egymást. Ő nem fogja érted otthagyni a családját, de ha mégis, akkor te is lapátra kerülsz idővel.
2021. aug. 10. 10:04
 138/219 anonim ***** válasza:
96%
Te komolyan ilyen rejtőzködésben, filmbe illő konspirációban akarsz leélni még X időt? Ilyen egy boldog kapcsolat, hogy teljes harci készültségben kell rettegni, hogy mikor mit rontotok el véletlenül, akár csak elszólod magad, és senkinek nem is beszélhetsz róla? Ennyit érdemelsz önmagadtól? És ha ő dob, mert talál mást, azt hogy hogy fogod túlélni? Nem jobb a saját döntésedből véget vetni ennek, nem dobáltatni a külső kényszer hatására?
2021. aug. 10. 10:04
 139/219 anonim ***** válasza:
95%
Ha már arra nem gondolsz, hogy mennyi embernek okozol így fájdalmat, legalább magaddal szemben legyen tartás benned. Tényleg bújkálni akarsz? Tényleg egy olyan pasival akarsz kavarni, aki soha nem fog felvállalni? Tényleg azt akarod, hogy kiröhögjenek? (Mert biztos lehetsz benne, hogy a hátad mögött kiröhög a pincér, a recepciós.)
2021. aug. 10. 10:16
 140/219 anonim ***** válasza:
97%

Szóval hónapok óta kavartok, titokban találkozgattok akár 1-1 egész napra, de azt írtad, hogy a szüleid "Mindig tudják, hogy kb merre vagyok, kivel", és hogy "sajnos az nem opció, hogy barátnők falaznak nekem, mert erről most ők sem tudnak". Akkor most melyik?

Jó sztori volt.

...

2021. aug. 10. 10:30
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!