Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy utazzak el több napra a...

Hogy utazzak el több napra a szüleim tudta nélkül?

Figyelt kérdés

Mindent megbeszélünk egymással, kimondottan jó szülő-gyerek kapcsolatunk volt mindig.

18 éves vagyok, tudom, hogy "mehetek ahová akarok", de ez nálunk sosem így működött... Mindig tudják, hogy kb merre vagyok, kivel. De most egy olyan útról lenne szó, aminek a részleteit nem szívesen kötném az orrukra, nekik is jobb így. 5 nap, nem is messzire utaznék (Szlovénia-Olaszország).

Több opció jutott az eszembe:

a: azt mondom, hogy lemegyünk a barátnőimmel a Balatonhoz, itt viszont az a buktató, hogy néha van, hogy anya megkér, hozzak haza a nyaralóból valamit, vagy nézzek meg ezt, vagy azt

b: a szüleim elváltak, anyának azt mondanám, hogy apával vagyok, apának meg fordítva, azt, hogy anyával... viszont ha beszélnek közben valami miatt (szoktak), és szóba kerülök, az ciki

c: azt mondom, hogy barátnőkkel utazom el, akiket nem ismernek. Itt viszont az a baj, hogy félek az anyám aggódna, mert általában ismeri a barátnőimet és minimum a telefonszámaikat elkérné, mielőtt elindulok.

Ennél jobbak nem jutottak az eszembe... Sajnos az nem opció, hogy barátnők falaznak nekem, mert erről most ők sem tudnak, és szeretném, ha ez így is maradna.

Közben félek attól is, hogy esetleg lebukom/kiderül és abból hatalmas gondok lennének.

2021. aug. 8. 12:46
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/219 anonim ***** válasza:
46%
149-es, hol láttál itt egyetlen egy tapsolást? Itt van a pasi? Nincs. Ha itt lenne, róla ugyanúgy vagy még jobban lehúznánk a keresztvizet. Pillanatnyilag mi a lánnyal beszélünk, mert ő van itt. És mellesleg neki van nagyobb szüksége tanácsra, a férfi már felnőtt, tudatos döntés alapján tudja, mit csinál, de ez a naiv tapasztalatlan kislány nem, ő csak bedől neki, és szüksége van arra, hogy pártatlan felnőtt emberek helyrerakják.
2021. aug. 10. 13:08
 152/219 A kérdező kommentje:
Próbáltam már békén hagyni, akkor ő volt az, aki keresett, hívott, írt, virágot küldött és mindenáron találkozni akart, hogy "beszéljük meg". Ezért is nehéz, mert ha mondjuk nem keresne, akkor nem problémáznék, a büszkeségem nem engedné, hogy szaladjak utána. De így, hogy folyamatosan levesz valamivel a lábamról, foglalkozik velem, nem könnyű...
2021. aug. 10. 13:27
 153/219 anonim ***** válasza:
100%

Embereld meg magad, könyörgöm. Nem állat vagy, hanem ember, döntési képességgel.

Ne legyél ennyire elkényeztetett hercegnő szinten önző, hogy csak a viszkető p...d legyen fontos, és ne menj le r...cba.

Ha meg azért mész vissza hozzá mindig, mert más nem törődik veled, és ilyen kis szeretetk...a vagy, menj el pszichológushoz.

2021. aug. 10. 13:30
 154/219 anonim ***** válasza:
94%

Oh jaj :/

19 vagyok, szóval mondanám, hogy meg tudom érteni, de nem. Annyira naiv vagy. Nem hiszem, és szerintem te is írtad, hogy az ő oldaláról se szerelem ez, akkor szerinted miért tenne meg ennyi mindent? A lábad közéért. Fiatalok vagyunk, vigyáznunk kell az "öreg" pasasokkal, mert akármennyire is kedvesnek tűnnek, meg hízelgő a dolog, nincs jövője. Most elpocsékolsz pl. 2 évet azzal, hogy trófeaként tekint rád (mert hidd el, az vagy, egy fiatal, naiv, hamvas trófea, pláne ha még szűz is vagy), aztàn mi lesz? Vagy borul a bili, vagy borul minden. Ezt nem fogod tudni kikerülni.

Értem, hogy most olyan, mintha ő rakta volna a csillagokat az égre, de nemsokára ebből az egészből csak a rossz marad meg. Ősszel lehet, hogy egyetem alatt többet fogtok tudni találkozni, de ha már most is úgy hiszed, hogy csak külföldön lennétek teljesen nyugodtak, akkor miért hiszed, hogy ha kiköltözöl, minden megoldódik? Ott csak még jobban fogsz félni a lebukástól, és higgy nekem, ez a mindennapos paranoia nem az az élet, amit te élni akarsz :(

2021. aug. 10. 13:34
 155/219 anonim ***** válasza:
100%
Igazán olcsó megvenni téged egy csokor virággal és néhány hízelgő szóval! Ha fizetnie kéne azért az altestért, az jóval többe kerülne neki! Állj a sarkadra, nincs mit megbeszélni, ez egy mindenki számára káros zsákutca. Nem te kellesz neki, csak a tested. Egy mentálisan egészséges férfi számára nem lelki-szellemi partner egy lánya korabeli fiatal! A saját lánya barátnője meg aztán végképp nem, ezzel a saját lányát is elárulja, hát milyen ember ez?!! (Amúgy mit hazudtál otthon, kitől kaptad a virágot?)
2021. aug. 10. 13:45
 156/219 anonim ***** válasza:
85%
Ha azt akarod, lekopjon, elég belengetni, hogy a lányának elmondod, és éreztetni vele, hogy a barátnőd fontos neked.
2021. aug. 10. 13:46
 157/219 anonim ***** válasza:
95%
Büszkeséged?
2021. aug. 10. 13:58
 158/219 anonim ***** válasza:
84%

Akik szerint meg prosti vagyok, azzal nem tudok mit kezdeni. Tudják vajon, hogy a prostitúció mit jelent? Mert szerintem nem.

Igen tudjuk. Pénzért teszi szét a lábát. És te mit csinálsz? Az utazásért(annak fizetéséért) teszed szét a lábad. Tehát prosti vagy kislány.

Komolyan, engedjük el a témát, úgyse fogod megérteni hogy kiderül. Mert ki fog, és ha a két családnak vannak azonos barátai, azzal hogy nem bírsz a viszkető lukaddal, tönkreteszed a szüleidet.

Oké értem én hogy olyan ocsmány vagy hogy nem kellesz a korodbelieknek, de inkább fizess selyemfiúnak, mint bántsd a szüleid.

2021. aug. 10. 17:58
 159/219 A kérdező kommentje:

Nem vagyok sem prosti, sem ocsmány.

Nem azért szeretnék vele lefeküdni, mert elutazunk. Hanem mert már fél éve megy ez közöttünk, szeretném, ha megtörténne végre és ennél jobb alkalom nem nagyon lesz rá a közeljövőben. Hidd el, hogy nevetve kifizetném az egész utat, de szerintem elegánsabb, ha a férfi rendezi a számlát, és nem a nő orra alá tolja, hogy tessék, kérem a felét...

A külsőmmel sincs gond, mint írtam, korombeliekkel is ismerkedek/ismerkedtem, de valahogy egyik sem fogott meg. Nem én nem kellettem nekik, hanem ők nem kellettek nekem. Nem ugyanaz. :)

Igazából ez az egész már nagyon túl lett ragozva, el lettem hordva mindennek, de szerencsére azért érkeztek normális válaszok is. Tisztában vagyok azzal, hogy ez az egész úgy elítélendő, ahogy van, mert a kapcsolatunk minden része "red flag" szinte. Én is tudom, nem vagyok hülye (hiába hangoztatják ezt néhányan oldalakon át).

2021. aug. 10. 18:44
 160/219 anonim ***** válasza:
100%
A férfi is tudja, hogy ha elmész fősulira szeptembertől, akkor hamar elveszted a szüzességedet, ezért dobta fel ezt a kihagyhatatlan utazás ötletet.
2021. aug. 10. 18:51
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!