Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell zsarolni, hogy...

Miért kell zsarolni, hogy utazzak el az öcsémmel? Mit tennétek?

Figyelt kérdés

Általános iskolás, 8.-os. Szerveznek az iskolájukban egy utat, Brüsszel-Párizs-Anglia. Busszal... Mivel az öcsém egy égedelem (most szeptember elején voltak osztálykiránduláson, olyan rossz volt, hogy az osztályfőnök már az első nap haza akarta küldeni), ezért apa közölte, hogy csak akkor utazhat, ha megy vele/velük felnőtt a családból, mert másokra igazából magasról tesz. Az anyja kivonta magát azzal, hogy ő rosszul van a buszon, apa meg ugye dolgozik, nem tud csak úgy elmenni kéthetekre (vállalkozó, 4 napnál többet nyaralni sem volt velünk az utóbbi években). Mamáék már idősek egy ilyen úthoz, így hát maradtam én... 20 éves vagyok, egyetemista. Jól kijövünk amúgy, meg szeretjük egymást, de néha tényleg elviselhetetlen tud lenni, és őszintén, semmi kedvem két héten át egy buszon ülni egy csapat tesztoszterontúltengéses kiskamasszal.

Ráadásul az ilyen szervezett buszos utaktól én kivagyok. Gimisként voltam először, és utoljára, szörnyű volt. Alapból ott húzott le minket az iroda, idegenvezető, ahol csak tudott. Pl gyerekjegy helyett felnőtt jegyet adtak el nekünk, ami alapból 20 euro lehúzás. Egésznapos Disneyland jegyet vettünk, délután 4-re értünk oda reggel 9 helyett. Folyamatosak voltak az összetűzések, mert mindenhol csak rohantunk, konkrétan volt, hogy embereket hagytunk el, mert éppen az idegenvezető nem várta meg, amíg végeznek a mosdóban. Sehol semmi idő nincs, éljünk gyorséttermi, meg benzinkutas kajákon, aludjunk alulfelszerelt mobile home-ban, és mindezt minimum 250 ezerért... Mert hiába csábító, hogy "jaj 150 a szállás és az utazás", de ott nekünk kell a napi 4-5 étkezést megoldani, ami nem kis pénz, ha az ember nem a 3 euros mekis burgert akarja enni. Nyilván van, hogy jól sül el, jó csapat jön össze, de ez teljesen lutri, és én inkább megszervezem magamnak az egészet, foglalok előre. Meg ha már utazom, akkor szeretek a saját tempómban menni, nem lóhalálában végigrohanni mindent. Vagy igen, éppen elvárni, hogy elém tegyék az ételt, és ne zacskós levest melegítsek a mikróban. Szóval nem akarok lutrizgatni, hogy vajon jófej lesz-e a buszsofőr, idegenvezető, meg hogy lesz-e normális mosdó útközben, stb. Nem azt mondtam, hogy az öcsémet ne fizessék be, mert 13-14 évesen ez még egy kaland igazából, meg tényleg most utazna így először szülők nélkül, szóval tényleg menjen, ha szeretne, aztán vagy tetszik neki, vagy nem. De azt tudom, hogy nekem kínszenvedés lenne, főleg úgy, hogy korombeli társaság nem lesz. Vagy lesznek a kis 12-14 évesek, vagy a 30-50 év közötti tanárok, szülők. De ugye apa köti az ebet a karóhoz, hogy a gyerek egyedül nem utazhat, mert hogy viselkedne, meg belevinnék egymást a barátaivala hülyeségbe, és hogy nem igaz, hogy ennyit nem teszek meg. Meg hogy ő fizet nekem mindent, egy szavamba kerül, bármit akarok, azonnal a számlámon a pénz, és hogy most is állná az én részemet is, nem igaz, hogy ennyire nem vagyok képes. Ráadásul áprilisban lenne, nekem az egyetemen a gyakokról 2 hiányzás megengedett, ha annál több van, akkor buktam a tárgyat. Ezt is mondtam, de hogy akkor "ne használjam el őket"... Hát köszi.

Közben öcsém is könyörög, hogy ne toljak már ki vele, meg úgyis annyit utazom, ez is jó lesz. Őt sem akarom cserben hagyni, és mondtam, hogyha akarja, elviszem nyáron, de őt ugye inkább az vonzza, hogy osztálytársakkal, barátokkal menne. Nem tudom, mit csináljak... A mostohaanyámnak lenne a legegyszerűbb menni, mert ő otthon van, nem dolgozik, de ugye kihúzta magát azzal, hogy ő nem bírja a buszt. Valahol ezt kifogásnak érzem, mert eddig ez sosem volt probléma, pl reptéri transzfernél semmi baja. Meg ő mondta is, hogy kivan az ilyen iskolai rendezvényektől, mert az egész arról szól, hogy az öcsémet tartja szemmel, és úgy lefárad egy óra után a félelemtől, hogy mivel égeti be a gyerek, hogy elmondani nem tudja. Na most két hét alatt szerintem a haja hullani ki...

2019. szept. 29. 22:11
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
28%
Talán hívd el az egyik veled egyidős haverodat és még jó is lehet.
2019. szept. 29. 22:28
 2/25 anonim ***** válasza:
98%
Másik lehetőség pedig, hogy nem mész és kész, mert nem akarsz és akkor az öcséd sem megy, ha nem tud normálisan viselkedni. Majd megtanulja.
2019. szept. 29. 22:28
 3/25 A kérdező kommentje:
Nem vállalkozna erre egyik barátnőm sem. Nekik is panaszkodtam már (3 napja ez a téma apáékkal), és ők is mondták, hogy egy ilyen út öngyilkosság, kész szenvedés csak.
2019. szept. 29. 22:29
 4/25 anonim ***** válasza:
65%
Hát ha apa köti az ebet a karóhoz, akkor menjen apa. Vagy mostohaanyu neveljen a kisöcsédből kisangyalt a kirándulásig. Ez már megint vagy kamu történet, vagy tényleg ennyire élhetetlen vagy, hogy ennyit nem tudsz magadtól felelni nekik, helyette kétoldalas fogalmazást kaparsz a Gyakorira.
2019. szept. 29. 22:30
 5/25 anonim ***** válasza:
98%
Én ismertem embereket, akik nem bírták a buszt. Valami gyógyszerük volt rá, csak be kellett venniük, nem mindig hatott 100%osan, de végig tudták utazni az utat. Szerintem menjen a mostohád. Anyám is ilyen, minden alól kibújik.
2019. szept. 29. 22:31
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem mész és kész, mi olyan bonyolult ezen?
2019. szept. 29. 22:33
 7/25 Savlekotő ***** válasza:
90%
Anyja kivonta magát,persze nem ok nélkül ilyen az öcséd mert a neveléséből is kivonta magát mint látható,apudat se izgatja h nevelni kellett volna meg foglalkozni vele időbe akkor nem kéne a 8 dikos mellé gardedam...
2019. szept. 29. 22:40
 8/25 anonim ***** válasza:
97%

Ha ilyen a tesód, én a szüleid helyében nem engedném el...csak akkor ha megtanul viselkedni és bizonyít azért, hogy elmehessen..így azt közvetítik felé, hogy te bármit megtehetsz következmények nélkül és akárhogy viselkedhetsz...most nem azért, de kicsit olyan lerázósan hangzik az, hogy az anyja nem bírja stb 2 hetes nyugalma lesz tőle, ha nincs otthon a kis mázlistának... Mondd meg apudnak, hogy nagyon sajnálod, de nem igéred hogy meg tudod oldani ezt az egész felügyelősdit, mert fontos neked a jövőd és ezért nem szeretnél 'kockáztatni' /egyébként ez el sem várható, hogy te old meg/

Jól elrontották a nevelését, ha még az anyjának is attól kell tartania hogy beégeti pedig gondolom nem 5 éves már a tesód...nagyon gáz

2019. szept. 29. 22:40
 9/25 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem a tesódnak az lenne az igazán jó lecke, ha most ki kellene hagynia ezt a kirándulást.

Miért szívj te azért, mert az előző kirándulásokon is rossz volt?

2019. szept. 29. 22:47
 10/25 acelsziv ***** válasza:
94%
Menne a franc. Kezelhetetlen a hülyegyerek, nem csoda ha nem akarják vinni. Majd ebből tanul. Magának keverte, ha nem viszik el.
2019. szept. 29. 22:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!