Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szükséges engedélyt kérnem,...

Szükséges engedélyt kérnem, hogy a céges autóval külföldre utazzak?

Figyelt kérdés

Céges autót kapok magánhasználatra is, a megállapodásunk annyi volt a legelején amikor kérdeztem, hogy "azért ha Horvátországba átugrassz strandolni, akkor ne céges kártyáról fizesd már", ezt poénosan vetette oda a főnököm, majd hozzátette, hogy nem kér elszámolást, csak ha úgy érzem, hogy beleraktam egy 500ast magánba, akkor tankoljam meg.

Eddig nem is gondolkodtam rajta, fixen ott van a kocsi, persze, hogy azzal megyünk, de most egy héttel indulás előtt bevillant, hogy igazából nem közöltem, hogy a cégessel megyek, és most nem tudom eldönteni, hogy megkérdezzem-e? Félek, ha most megkérdezem, akkor esetleg benne lehet a nem, viszont ha nem kérdezem meg, akkor legfeljebb félreértettük egymást. Mi a véleményetek?

2021. júl. 2. 13:44
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy jobb megkérdezni, mint ha kiderül hogy külföldön jártál vele és nem megengedett.
2021. júl. 2. 13:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi használhatjuk a céges autót magánútra, de az üzemanyagkártya csak MO-n működik, tehát ha kint tankolunk azt mi fizetjük.

Ha nem vagy benne biztos akkor kérdezz rá.

2021. júl. 2. 13:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp tisztazzatok, mert különben sunyulasnak tűnhet, illetve külföldre sokszor kell több nyelvű hozzájárulás a tulajtól (cégtől), kellemetlen lenne ha a horvát rendőrök busszal küldenek haza a családot vagy tőlük értesülne a főnök arról, hogy merre jársz....
2021. júl. 2. 13:59
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Legyen papírod róla, hogy vezetheted a kocsit és az is legyen rajta, hogy külföldre is viheted. Főnökömet a román határon akarták szivatni, hogy nincs papírja, hogy a céges kocsit vezetheti.
2021. júl. 2. 14:28
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
De most amúgy miért könnyebb kiírni ezt a kérdést, amire nem kapsz se konkrét, se biztos választ, mint felcsörgetni a főnöködet és megkérdezni? Komolyan besírok mennyire nem életképesek az emberek.
2021. júl. 2. 14:46
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy a 4-es írja - a határon néha elkérik a forgalmit, és nekem is volt már olyan, hogy amikor látta közeg, hogy céges autó, kérte az engedélyt is.
2021. júl. 2. 19:27
 7/9 anonim ***** válasza:

A 4-es válaszolóra hallgass! Ugyanez igaz visszafele is. Ha külföldi rendszámú autóval Magyarországon megállít a rendőr, és nem a Tied az autó, hanem valaki másé vagy cég a tulaj, akkor kérik azt igazolni, hogy használatod az autót akár belföldön, akár külföldön. Mo-n egyébként büntetnek is érte, ha nincs ilyen engedélyed a tulajdonostól!

Ez komoly...

2021. júl. 2. 19:58
 8/9 anonim ***** válasza:
Egyébként magyar rendszámú gépkocsival is megcsinálják a rendőrök, ha megállítanak. Tudni kell igazolni a jogos használatot, ha nem a Tied az autó, hanem másé.
2021. júl. 2. 20:00
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk úgy szól a szabályzat, hogy a külföldi utat be kell jelenteni (belekötni sosem szoktak) és ezt természetesen nem lehet a céges üzemanyag kártyával intézni. Vagyis általában tankolni szoktunk még a céges kártyára valahol a határon, utána már saját zsebből megy pontos kilométer és üzemanyag elszámolással.

Van erre egy formanyomtatványunk, ami bejelentés és nyilazkozat is egyben, hogy a külföldi használatból eredő költségeket vállalom.

Én azt gondolom, hogy ez az autó nem az enyém, mégha kizárólagosan én is használom évek óta.

A tulajdonosának pedig joga van tudni arról, hogy merre jár, vagyis teljesen alap, hogy tájékoztatom, engedélyt kérek.

2021. júl. 3. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!