Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy utazzak el több napra a...

Hogy utazzak el több napra a szüleim tudta nélkül?

Figyelt kérdés

Mindent megbeszélünk egymással, kimondottan jó szülő-gyerek kapcsolatunk volt mindig.

18 éves vagyok, tudom, hogy "mehetek ahová akarok", de ez nálunk sosem így működött... Mindig tudják, hogy kb merre vagyok, kivel. De most egy olyan útról lenne szó, aminek a részleteit nem szívesen kötném az orrukra, nekik is jobb így. 5 nap, nem is messzire utaznék (Szlovénia-Olaszország).

Több opció jutott az eszembe:

a: azt mondom, hogy lemegyünk a barátnőimmel a Balatonhoz, itt viszont az a buktató, hogy néha van, hogy anya megkér, hozzak haza a nyaralóból valamit, vagy nézzek meg ezt, vagy azt

b: a szüleim elváltak, anyának azt mondanám, hogy apával vagyok, apának meg fordítva, azt, hogy anyával... viszont ha beszélnek közben valami miatt (szoktak), és szóba kerülök, az ciki

c: azt mondom, hogy barátnőkkel utazom el, akiket nem ismernek. Itt viszont az a baj, hogy félek az anyám aggódna, mert általában ismeri a barátnőimet és minimum a telefonszámaikat elkérné, mielőtt elindulok.

Ennél jobbak nem jutottak az eszembe... Sajnos az nem opció, hogy barátnők falaznak nekem, mert erről most ők sem tudnak, és szeretném, ha ez így is maradna.

Közben félek attól is, hogy esetleg lebukom/kiderül és abból hatalmas gondok lennének.

2021. aug. 8. 12:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/219 anonim ***** válasza:
96%
És az nem lehetne opció, hogy megmondod az igazságot, csak kihagyod a részleteket? Mert gondolom, hogy nem valami életveszélyes dologba akarsz belekeveredni, azon kívül meg nem lesz bajuk ha nem tudják, te is ezt írod. Mond el, hogy hova akarsz menni, mint ahogyan itt is leírtad, csak azt ne mondd el amit nem akarsz. Ilyen hülyeségeket inkább ne hazudozz, mert ennek sosincs jó vége.
2021. aug. 8. 12:50
 2/219 anonim ***** válasza:
82%

Megmondod, hogy elmész pénzt keresni egy sugardaddyhez külföldre.

Az meg nagyon nincs úgy hogy mehetsz amerre akarsz míg ők tartanak el, addig kötelességed elmondani merre jársz.

2021. aug. 8. 12:52
 3/219 anonim ***** válasza:
32%

Esetleg valamelyik szülőd megkérheted hogy falazzon neked a másik előtt, de ez sem volna túl etikus.

Néhány részletet ossz meg velük, ami belefér jött egy ilyen lehetőség és te ezt nem tudod kihagyni. Bízz a megértésükben.

2021. aug. 8. 12:52
 4/219 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogyha elmondanám, hogy utazni megyek, akkor jönne a kérdés, hogy kivel? És a kivel részt szeretném kihagyni, azt pedig nehéz... (nem, nem prostinak megyek, mielőtt valaki ezt gondolná)
2021. aug. 8. 12:55
 5/219 Molyember ***** válasza:
100%
Előbb-utóbb túl kell esni rajta. Ne hazudj.
2021. aug. 8. 13:01
 6/219 A kérdező kommentje:
De azt semmiképpen sem mondhatom meg, hogy kivel mennék.
2021. aug. 8. 13:05
 7/219 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudom kihez mész, csak sejtem. Neten megismert donhuan...

Semmi esetre se menj el ugy hogy senki nem tudja hol meg kivel vagy!!

Valakinek a közvetlen közeledből mond el részletesen hová, kihez utazol. Ha valami baj lenne azt se tudják hol keressenek!

2021. aug. 8. 13:06
 8/219 anonim ***** válasza:
98%
Ne akard a kivel kérdést kihagyni! Petivel elutazunk pont.
2021. aug. 8. 13:06
 9/219 anonim ***** válasza:
85%

Megmondod, hogy egy nős, idősebb, de igencsak pénzes fazon elvisz nyaralni, ha kicsit cumizol. Biztos megértik.

Kicsit se ciki, ma már ez a menő. Amúgy is nagykorú vagy. Már a rendőrség se kezd el keresni azonnal, csak pár nap után, és a kórház is azt értesít csak, akit megjelölsz.

2021. aug. 8. 13:07
 10/219 anonim ***** válasza:
100%
De miért titok, hogy kivel mész? Ha olyan jó a kapcsolatod a szüleiddel ahogy írod, akkor miért nem lehet őszintének lenni? Szülőkként mondom. Az őszintesség a legjobb.
2021. aug. 8. 13:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!