Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Baj a régimódi nevelés?

Baj a régimódi nevelés?

Figyelt kérdés

Terhes lettem.

Megszületett az első babánk aki már 1 éves.

Férjem és én még a baba projekt előtt beszélgetünk arról,hogy ha lesz gyerekünk hogyan szeretnénk nevelni.

Szerencsére ő is azt az "elvet" vallja,hogy igen is legyen olyan jó gyerekkora mint nekünk, élje át azokat a jó dolgokat mint mi anno.

Rajzolás, festés,gyurmázás, tollas,fogocska, bujocska játszótér homokozó...

Minden technikai kütyüt kizárunk,amíg iskolás nem lesz.

Se laptop,tablet, telefon

Tv is csak 1 óra lehet max !

Pár családtag és barát konkrétan a szemünkbe röhögött,hogy miért akarjuk kizárni a gyereket a 21 századból,tök felesleges az iskolás korban oda adni neki a telefont stb.. úgy is függő lesz.

Ezzel mi majd ha odakerül,

3 évesen kirekesztjük őt az óvodai közösségből,hogy csak ő nem játszhat otthon a tablettel,tökre tesszük így a gyerekkorát.

Ebből egy nagy vita kerekedett vissza szóltam,hogy az hogy neked kényelmesebb volt az 1 éves gyerekednek a kezében adni a tabletet,mert te túl fáradt vagy vele foglalkozni, meg jobb a mamának lepaszolni az miért jobb?

Szegény gyereke 5 éves koráig nem is beszélt,de a tabletet már tudta használni tudta,hogy kell bekapcsolni,hogy kell elindítani a mesét vagy a játékot,ez nem baj,de az,hogy én nem akarom a kezébe adni az már igen.

Miért baj az,hogy mi "régi"módian akarjuk nevelni

Szó ne essék van instam,tiktokom, én is élek közösségi életet,nem ragadtam le az őskorban,de én úgy érzem jobbnak látom,hogy ha nem azonnal 1 évesen szippantja be a gyereket a technológia, közösségi média.

Ha sor kerül arra,hogy kütyü akkor is szeretnénk kicsit korlátozni az időt.

Konkrétan mindenki ellenünk van és hülyének nézz minket, hogy minek tiltani ha ebben a világban élünk,nem tiltom én el mivel a kezébe se adom.!

Ez nem tiltás.

2021. júl. 13. 05:29
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/80 A kérdező kommentje:

10 évesen nem fog lemaradni semmiről se ha nem 6 órát hanem csak 2 órát van nala a telo

10 évesen bringázzon a haverokkal,bandázzanak

2021. júl. 13. 06:40
 22/80 anonim ***** válasza:
31%
Jól van te szuper ősanya akkor figyelj 5 felé. Sok sikert a terveidhez.
2021. júl. 13. 06:45
 23/80 anonim ***** válasza:
86%

El kell fogadni, hogy te már csak a kisebbséget képviseled így (én is).

Nem tudom 10-20 év múlva kifizetődő lesz e a nevelésünk, de nem látom, hogy hátrányos megkülönböztetés érné, vagy lemaradott lenne (2,5 éves). Mi sem lökünk mindent a kezébe, hogy végre hallgasson már el, hanem foglalkozok vele. Igen, néha bizonyára sokkal fárasztóbb, mint egy tableten berakott mese, de szerintem pár éves koráig az égvilágon semmi szüksége nincs a technikai ingerekre.

2021. júl. 13. 06:51
 24/80 A kérdező kommentje:

Képzeld nem egyedülálló vagyok hanem van egy férjem aki kiveszi a részét a háztartásban és a gyereknevelésben is

2021. júl. 13. 06:55
 25/80 anonim ***** válasza:
45%
..., de a tv távirányítóját se hagyd elől, mert azt is önállóan fogja kezelni anélkül, hogy megtanítottad volna rá:)
2021. júl. 13. 06:58
 26/80 anonim ***** válasza:
72%
az időkorlát az normális. de ha a többiek nem bandáznak, mert épp nem olyan a helyzet, akkor hiába szeretnéd, hogy ő azt csinálja.
2021. júl. 13. 07:00
 27/80 anonim ***** válasza:
79%

4 éves koráig simán kivitelezhető, de utána egyre nehezebb. Szülő következetességén múlik minden. Megfelelően lekötött gyereket más is fogja érdekelni nem csak a kütyük. ( sport, közös programok a szülővel)Azért tudomásul kell venni, ez van és ez a jövő.

Fájdalmas azt is látni, hogy a buszon babakocsiban pici baba sír, és az anyja inkább a telefont nyomkodja mint, hogy megvigasztalná a kicsit.

2021. júl. 13. 07:08
 28/80 anonim ***** válasza:
75%

17 hónapos a gyerekem.

Sajnos 1500 km- en belül nincs ki segítsen. Apa is az elmúlt 3 napban pl alig látta ébren a gyerekét.

Telefon akkor kerül a kezébe, ha azt kilopja a zsebemből.

Viszont mese (éneklős)szokott nálunk menni angolul, hogy hallja az angolt és nem akartam azt, hogy ha oviba megy, akkor ne tudja azokat a dalokat, amiket más gyerek igen.

Mivel nincs, aki akár annyi időre is vigyázzon a gyerekre, amíg én takarítok,ablakot mosok, vagy főzök vagy….., nekem a Cocomelon a dadám.

Hajnali 5- kor kel, és én nem bírok még ennél is korábban felkelni, hogy addig megcsinálják ezt- azt, a délutáni alvásnál pedig szeretek egy kicsit magammal foglalkozni,tanulok, vagy akár semmit se csinálni csak regenerálódni, ha éppen nyűgös volt a délelőtt.

Este van, hogy 9- kor alszik el, mert izgatott lesz, amikor az apja hazaér jó esetben du.5-kor és nem lehet elaltatni. És ha apa addig nem alszik be, akkor jó egy kicsit kettesben lenni és beszélgetni, filmet nézni…

Attól függetlenül, hogy megy nálunk a mese sokat játszunk (festünk, gyúrmázunk, legozunk…)és jó időben órákat vagyunk kint.

Viszont azt, hogy kütyün játszon egy jó darabig nem szeretném.

2021. júl. 13. 07:19
 29/80 anonim ***** válasza:
83%

Nem olvastam végig a válaszokat, de a gyerek 1 éves, nyilván nem fog tabletet nyomkodni. Viszont tapasztalatok nélkul nem érdemes osztani az észt. Elveket mindenki fel tud állítani, de kitartani mellettük már sokkal nehezebb.

Üdv: 2 kiskamasz anyukája, akinek már az összes elképzelése a kukában landolt.

2021. júl. 13. 07:21
 30/80 anonim ***** válasza:
86%

"10 évesen bringázzon a haverokkal,bandázzanak"

Alapvetően egyetértek veled. Most várom az első babámat, én is rosszul vagyok, ha azt látom, hogy egy 2 éves profibban kezeli a tabletet, mint én.

Nem is tervezem, hogy túl korán kütyü elé teszem, de ez a kérdés nem olyan egyszerű ám.

Én is jobban örülnék, ha bandázna a barátokkal, de az a tapasztalat, hogy a bandázás is online történik :( a személyes találkozások is kimerüpnek abban, hogy együtt kütyüznek.

A gyerekek nagy része nem is tud biciklizni. Nem használnak gyurmát, nem festenek, mert kosszal jár. Tableten színeznek, hogy ne firkálják össze a bútorokat :(

Számomra ez elkeserítő.

Remélem nekem majd sikerül betartani egy fokozatosságot, hogy mindkét világban boldoguljon, de ne a kütyüzés legyen a fajsúlyos.

Nem akarom korlátozni,inkább azt szeretném, hogy magától válassza inkább a fizikai játékokat a telefon/tablet helyett.

2021. júl. 13. 07:22
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!