Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám kiért ennyire régimódi?

Anyám kiért ennyire régimódi?

Figyelt kérdés

Üdv

Igazából nem csak anyámról van szó, az egész családomról. Konkrétan mindig és mindenben én vagyok a célpont.

Amikor befejeztem a sulit, mondtam, hogy szeretnék továbbtanulni, erre rávágja, hogy nem te mész dolgozni!

Vagy amikor beszóltak, hogy miert nincs párom, a szomszédnak mingyárt már háza is lesz és gyerekei( pedig csak 18 éves).

Én még fiatal vagyok, ráérek egyetem mellett is dolgozni.

Mostani beszólásuk az esküvő, gyerek, házasság, pénz

Hogyan tudnám rávenni, hogy hagyják abba, ha kiabálok akkor jön az, hogy hallgass, mit képzelsz magadról? Stb

2019. máj. 30. 08:28
 1/7 A kérdező kommentje:
miért*
2019. máj. 30. 08:29
 2/7 anonim ***** válasza:
93%
Ilyen a természete. Mi ertelme amúgy a kérdésednek ?
2019. máj. 30. 08:55
 3/7 anonim ***** válasza:
93%

Ne visszakiabálással, hanem nyugodtan szólva, kérjed meg őket arra, hogy a magad életét magad szeretnéd irányítani.

Hidd el, hogy meggyőző, szépszóval többet érsz el, mint a kiabálással. Néha nehéz türtőztetni magad, de tedd meg!

2019. máj. 30. 09:56
 4/7 anonim ***** válasza:
66%
Azért ennyire régimódi, hogy le tudj válni róla érzemileg és saját életet kialakítani. (aka fordítsd hasznodra a rosszat ;))
2019. máj. 30. 10:26
 5/7 lilla64 ***** válasza:
100%
Mond meg,hogy amikor úgy érzed,hogy eljött az ideje,akkor fogsz családot alapitani.
2019. máj. 30. 12:37
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem értem!

Most akkor dolgozni küldtek,vagy egyetemre jársz?

2019. máj. 30. 12:40
 7/7 anonim ***** válasza:
66%

Ilyenkor csak a falrahányt borsó módszere segít: ők hányják a borsót, te vagy a fal, akit mindez (beleértve, hogy hálátlan dög vagy, meg ilyenek) nem érdekel.

Alakítsd ki a saját életed, függetlenítsd magad tőlük anyagilag és érzelmileg is, aztán max. közlöd, hogy ha a továbbiakban is igényt tartanak a látogatásaidra, akkor fejezzék be a baszogatásod (pardon).

A "miért"-kérdésre: van, ahol a gyerek "sikere" adja a falun belüli társadalmi státuszt, de az is lehet, hogy simán frusztrált (szarul érzi magát a bőrében). Ha te "mást" csinálsz, azzal az orra alá dörgölöd, hogy annak idején ő is tehetett volna mást, mint azt, ami a mostani, neki rossz helyzetébe vitte őt. Magyarul: irigy (akár lehet olyan válaszokkal is próbálkozni, hogy "Miért kéne nekem férjhez mennem? Hogy én is olyan szarul érezzem magam, mint te?", vagy "Szóval sajnálod tőlem, hogy boldogabb vagyok, mint te?"). Vagy: csomó ember abban lel vigaszt, hogy másnak még rosszabb, mint neki.

2019. máj. 30. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!