Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Baj a régimódi nevelés?

Baj a régimódi nevelés?

Figyelt kérdés

Terhes lettem.

Megszületett az első babánk aki már 1 éves.

Férjem és én még a baba projekt előtt beszélgetünk arról,hogy ha lesz gyerekünk hogyan szeretnénk nevelni.

Szerencsére ő is azt az "elvet" vallja,hogy igen is legyen olyan jó gyerekkora mint nekünk, élje át azokat a jó dolgokat mint mi anno.

Rajzolás, festés,gyurmázás, tollas,fogocska, bujocska játszótér homokozó...

Minden technikai kütyüt kizárunk,amíg iskolás nem lesz.

Se laptop,tablet, telefon

Tv is csak 1 óra lehet max !

Pár családtag és barát konkrétan a szemünkbe röhögött,hogy miért akarjuk kizárni a gyereket a 21 századból,tök felesleges az iskolás korban oda adni neki a telefont stb.. úgy is függő lesz.

Ezzel mi majd ha odakerül,

3 évesen kirekesztjük őt az óvodai közösségből,hogy csak ő nem játszhat otthon a tablettel,tökre tesszük így a gyerekkorát.

Ebből egy nagy vita kerekedett vissza szóltam,hogy az hogy neked kényelmesebb volt az 1 éves gyerekednek a kezében adni a tabletet,mert te túl fáradt vagy vele foglalkozni, meg jobb a mamának lepaszolni az miért jobb?

Szegény gyereke 5 éves koráig nem is beszélt,de a tabletet már tudta használni tudta,hogy kell bekapcsolni,hogy kell elindítani a mesét vagy a játékot,ez nem baj,de az,hogy én nem akarom a kezébe adni az már igen.

Miért baj az,hogy mi "régi"módian akarjuk nevelni

Szó ne essék van instam,tiktokom, én is élek közösségi életet,nem ragadtam le az őskorban,de én úgy érzem jobbnak látom,hogy ha nem azonnal 1 évesen szippantja be a gyereket a technológia, közösségi média.

Ha sor kerül arra,hogy kütyü akkor is szeretnénk kicsit korlátozni az időt.

Konkrétan mindenki ellenünk van és hülyének nézz minket, hogy minek tiltani ha ebben a világban élünk,nem tiltom én el mivel a kezébe se adom.!

Ez nem tiltás.

2021. júl. 13. 05:29
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/80 anonim ***** válasza:
75%
"Erre a kérdésre térj vissza kb 1 év múlva amikor esetleg te a tűzhely előtt ácsorogsz vagy bármi dolgod lenne ő meg visítva rángatja a szoknyád mert unatkozik." Meg fogsz lepődni: szervezés kérdése. Persze ha a gyereked érdeke mellékes a kényelmedhez képest....
2021. júl. 13. 06:10
 12/80 anonim ***** válasza:
88%
amíg foglalkozol vele, addig semmi baja nem lesz, ha 2-3 éves korában netet lát, vagy tévét. nem egész nap. csak valamennyit. ha azt látja, hogy te netezel, őt is érdekelni fogja. mert kíváncsi. én nem vagyok a tiltás híve, kontrollálni kell. ők egy új nemzedék, gyorsabban megtanulják kezelni a kütyüket, mint mi. hozzáteszem, hogy szerintem mi sem voltunk éjjel - nappal körbeugrálva otthon. nem a szélsőségből kéne kiindulni, hogy egy gyerek egész nap a tévé elé van ültetve. ha játszol vele, mesélsz neki, akkor pár mesétől a YouTube-on nem lesz semmi baja.
2021. júl. 13. 06:11
 13/80 anonim ***** válasza:
85%
"ha azt látja, hogy te netezel, őt is érdekelni fogja." Na ez nagyon igaz! Ha a szülő függő a gyerek is azt tanulja hogy állandóan kütyüzni normális.
2021. júl. 13. 06:13
 14/80 anonim ***** válasza:
57%

Nyilván nem az a baj, hogy nem fogja tudni a gyerek, hogy mi az a Mancs őrjárat. Az lesz a baj, hogy abba nő majd bele, hogy ő valamiben más, ő különc, ő valahogy kívülálló. És az a kérdés, hogy ez milyen nyomot hagy majd benne, lesz-e, és ha igen, milyen hosszú távú hatása lesz a személyiségére.

Szerintem amit tervezel Kérdező, az átesés a ló túloldalára. Hihetetlen hogy csak végletekben, fekete-fehérben tudnak gondolkodni az emberek. Miért nem lehet megtalálni és betartani a megfelelő arányokat? Attól hogy mértékkel és megfelelő keretek között engeded kütyüzni, semmi baja nem lesz a gyereknek. Azzal is fontos készségeket kezd el elsajátítani már nagyon fiatalon, amire szükség van. Tetszik vagy nem, de ez a jövő. A gyereket pedig a jövőre kell felkészíteni, nem párás szemmel az elmúlt időkbe révedni, hogy a te gyerekkorodban milyen jó volt. Igen, jó volt, de ez elmúlt. Ez már egy másik világ, ami más készségeket igényel. Igenis ilyen a kütyük kezelése is. Gondolj már bele, számos országban már arról megy a vita, hogy szükséges-e még az iskolában a kézzel írást tanítani, itt tartunk. Értem hogy erősen véleményes hogy egy helyes-e vagy sem, de mindenesetre ez az irány.

Én biztos nem csinálnék különcöt a gyerekből, hanem engedném hogy ismerkedjen a technikával ami úgyis a jövője lesz. Tiltás helyett a megfelelő arányokat igyekeznék megtalálni.

2021. júl. 13. 06:15
 15/80 anonim ***** válasza:
35%
Igazából szerintem baj! Mert a gyerek nagyon le lesz maradva a kortársaitól és nem fog tudni nagyon velük beszélgetni, mert mivel ő másképp nevelődött nem fog tudni pl, ha egy tv műsorról beszélnek majd az oviba vagy a suliba nem tud majd hozzászólni, és itt nem csak a tv-ről van szó, ki is fogják közösíteni, hogy ő egy különc meg hasonlók. Szóval a gyerek nyugodtan ismerkedjen a technikával. Én is néztem 2-3 évesen meséket, mondjuk mobilozni nem mobiloztam akkor még, mert akkor még nem volt sok érintő képernyős teló( 17/L). Szóval, a gyereknek haladni kell a korral, de szabályozzátok be egy kicsit, PL, egy nap csak 1 óra mesét nézhet vagy valami ilyesmi....
2021. júl. 13. 06:24
 16/80 A kérdező kommentje:

1 éves gyerekről beszélek

1 éves a gyerekem

4 éves koráig nem akarunk neki adni semmit

Szépen fokozatosan

Fél óra, 1 óra

Ha 10 éves lesz 2 óra

13-15 3 óra

16 évesen már nem érdekel ha 6 órát nyomja

De nem napi 0-24 az legyen a szeme előtt az 1 éves gyereknek

Ezt írtam is,hogy nem azonnal 1 évesen szippantja be a gyereket a technológia, közösségi média.

Ha sor kerül arra,hogy kütyü akkor is szeretnénk kicsit korlátozni az időt

Időn lesz nálunk a hangsúl

Erre a kérdésre térj vissza kb 1 év múlva amikor esetleg te a tűzhely előtt ácsorogsz.

Képzeld amíg főzök,mosok takarítók,addig a gyereket leültem a konyhába,beszélek hozzá és ő közben rajzol

Papírlapot és színes ceruzát nyomok a kezében nem tabletet,mert nekem jajj a főzésre kell figyelni

Nőből vagyunk tudunk mi 5 felé is koncentrálni

1 éves a gyerek úgy jár fel-alá mint egy 3-4 éves

2021. júl. 13. 06:30
 17/80 A kérdező kommentje:

Írtam,hogy az idő kereten lesz a hangsúly

nem napi 0-24 az legyen a szeme előtt az 1 éves gyereknek

Ezt írtam is,hogy nem azonnal 1 évesen szippantja be a gyereket a technológia, közösségi média.

Ha sor kerül arra,hogy kütyü akkor is szeretnénk kicsit korlátozni az időt

Időn lesz nálunk a hangsúly

És 1 évesen még semmit nem szeretnék neki adni

4-5 évesen fél órát esetleg,de 1 évesen még semmit sem

És nálam a kérdés ez volt,hogy miért baj,hogy egy 1 éves gyereket a régi modszer szerint nevelek,és nincs kütyü

2021. júl. 13. 06:33
 18/80 anonim ***** válasza:
37%
azért azt megnézném, amikor 10 évesen 2 órát kütyüzik
2021. júl. 13. 06:35
 19/80 A kérdező kommentje:

1 évesről van szó

Persze nagyobb lesz,lesz neki kütyü és idő korlát,de nem 1 évesen

Veszünk neki telót és laptopot ha kell az iskolában,de nem 1 évesen

Múltkor a nővérem gyerekéért mentem az óvodába

4 éves gyerek kezébe ott volt egy telefon.

Rá kérdeztem,hogy kitől vette el,mondta,hogy az anya adta neki. Wtf.

Én akkorát néztem

2021. júl. 13. 06:36
 20/80 A kérdező kommentje:

Lesz idő korlát

Nekem ne 0-24 nyomja

2021. júl. 13. 06:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!