Szülők ti mit szóltok ehhez? 17/L
17 éves vagyok, az osztályomba 32-en járunk. Ebből 3 ember akikről biztosan tudom, hogy szüzek, talán 5 ember van, akiben nem vagyok biztos, a többiek mind élnek szexuális életet. (Sokan már 14-15 éves koruk óta...)
Most elvileg be akarják tiltani, hogy 18 éves kor alattiaknak egyáltalán beszélni lehessen arról, hogy létezik homoszexualitás.
Én valószínűleg elfogult vagyok, mert van egy meleg osztálytársam, akit nagyon bírok emberileg, és tudom róla, hogy általánosban volt, hogy meg is verték az osztálytársai emiatt... Ráadásul a szülei előtt a mai napig titkolózik, mert fél, hogy nem fogadnák el. Szóval nagyon kiborított, hogy még a legkisebb esélyt is el akarják venni, hogy őket ne utálják :((
Mikor 15 éves kor körül kezdik a legtöbben a nemi életet (mármint a heterók), akkor hogy hallgassunk egy ilyen témáról 18-ig?
Ettől félek:
"A törvényjavaslat nagyon homályos. Konkrétan nem derül ki belőle, mi az ami már "népszerüsíti" a homoszexualitást és mi az, ami csak informál róla."
Ez alapvetően igaz, de valamiért ez csak az LGHDTV kapcsán merült fel problémaként. Eddig is lehetett tanítani pl. politikáról a történelemóra során. Ott valahogy sosem merült fel, hogy az oktatás átmenne propagálásba. Arról is tanítanak, hogy a törökök hogy igazáták le magyaroroszágot, vagy a szovjetek hogy vitték el az embereket málenkij robotra. Mégsem hallottam soha, hogy bárkinek probléma lett volna, hogy azt tanítják, hogy bizonyos emberek származásuk alapján (a példában a törökök és oroszok) "rosszak". Arról is tanultunk, hogy a feketéket elvitték rabszolgának, mégsem merült fel, hogy ez a rasszizmus propagálása.
Sok éven át nem okozott gondot elválasztani a tájékoztatást a propagandától. Pedig ezt sem szabályozta egyértelműbben a törvény, mint az LGHDTV esetét, mégsem volt belőle probléma.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!