Szülők ti mit szóltok ehhez? 17/L
17 éves vagyok, az osztályomba 32-en járunk. Ebből 3 ember akikről biztosan tudom, hogy szüzek, talán 5 ember van, akiben nem vagyok biztos, a többiek mind élnek szexuális életet. (Sokan már 14-15 éves koruk óta...)
Most elvileg be akarják tiltani, hogy 18 éves kor alattiaknak egyáltalán beszélni lehessen arról, hogy létezik homoszexualitás.
Én valószínűleg elfogult vagyok, mert van egy meleg osztálytársam, akit nagyon bírok emberileg, és tudom róla, hogy általánosban volt, hogy meg is verték az osztálytársai emiatt... Ráadásul a szülei előtt a mai napig titkolózik, mert fél, hogy nem fogadnák el. Szóval nagyon kiborított, hogy még a legkisebb esélyt is el akarják venni, hogy őket ne utálják :((
Mikor 15 éves kor körül kezdik a legtöbben a nemi életet (mármint a heterók), akkor hogy hallgassunk egy ilyen témáról 18-ig?
Ettől félek:
"Honnan tudod hogy ki él szexuális életet?"
Hát az osztályban vannak elég erős baráti körök, ahol ezeket azért megbeszéljük. Nyilván nem azt, hogy ki mit csinál az ágyban, de pl. jó, ha van olyan, akivel lehet beszélni arról, hogy pl. ki mitől fél, milyen gátlásai vannak, stb... Sokkal egyszerűbb velük beszélni ilyenekről, mint egy felnőttel.
"Melegnek lenni olyan, mint zsákutcába vezetni az emberiséget!!"
Itt arról van szó, hogy aki alapból meleg, azt ne verjék szét érte iskola után... Senki nem akar meleget csinálni heterókból. Belőlem sem lehetne leszbikust, pedig semmi bajom a melegekkel.
21.ne akard már mindenkire rábuzdítani ezt a vallás dumát mikor sokan nem is vallálosak és másban hisznek...-_-
még jó hogy 18 alatt és nem felette is mert az durva lenne!
26.na ez lenne a jó gondolkodás.
Nincs értelme tiltani de erőltetni sem kell és minden jó lesz.
Előre leszögezem hogy nincs bajom a melegekkel.
"Itt arról van szó, hogy aki alapból meleg, azt ne verjék szét érte iskola után"
Senkit nem szabad szétverni iskola után (meg előtte és közben se) azért mert meleg, vagy semmi másért sem. Innetől kezdve ezt nem érzékenyítéssel, hanem rendvédelemmel lehetne megoldani.
Azt írod, hogy belőled nem tudna senki leszbikust csinálni, ha akarna se. Ok, elhiszem, a te gondolkodásodat ilyen formán nem tudná megváltoztani az oktatás. De akkor aki homofób, az ő gondolkodását meg tudná valtoztatni? Ha te olyannak születtél/szocializálódtál (lehetne vitatkozni róla hogy melyik, most nem ez a téma) hogy hetero vagy és ezt nem lehet megváltoztatni, akkor aki utálja a melegeket az megváltozna szerinted egy heti 2 órás fejtágítástól? Szerintem nem.
Helyezzük ezt a konkrét verést analógiába: Ha engem a vasútállomásról hazafelé menet kirabolnak, akkor az a megoldás, hogy az iskolákban heti plusz 2 órában oktatjuk hogy lopni tilos, vagy az hogy járőrözni fognak a rendőrök és bekamerázzuk a forgalmas helyeket? Szeritnem az utóbbi, vagy maximum a kettő kombinációja, de biztosan nem az oktatás magában.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!