Szülők ti mit szóltok ehhez? 17/L
17 éves vagyok, az osztályomba 32-en járunk. Ebből 3 ember akikről biztosan tudom, hogy szüzek, talán 5 ember van, akiben nem vagyok biztos, a többiek mind élnek szexuális életet. (Sokan már 14-15 éves koruk óta...)
Most elvileg be akarják tiltani, hogy 18 éves kor alattiaknak egyáltalán beszélni lehessen arról, hogy létezik homoszexualitás.
Én valószínűleg elfogult vagyok, mert van egy meleg osztálytársam, akit nagyon bírok emberileg, és tudom róla, hogy általánosban volt, hogy meg is verték az osztálytársai emiatt... Ráadásul a szülei előtt a mai napig titkolózik, mert fél, hogy nem fogadnák el. Szóval nagyon kiborított, hogy még a legkisebb esélyt is el akarják venni, hogy őket ne utálják :((
Mikor 15 éves kor körül kezdik a legtöbben a nemi életet (mármint a heterók), akkor hogy hallgassunk egy ilyen témáról 18-ig?
Ettől félek:
Miként lenne normális egy ilyen szitu? Sulis beszélgetés két fiú közt:
-Nézd de jól néz ki az a csaj.
-Aha, viszont én meleg vagyok, de csinosnak tényleg csinos.
Ja oksi, láttad a legújabb filmet / mi jót csinálták tegnap délután / hétvégére valami program?
Na a lényege csak ennyi akart lenni, hogy kb ennyi az a szint ami úgymond szerintem totál átlag helyzetben kéne lennie, nem kell emiatt le b..izni, de nem is kell körberajongani, hogy de bátor vagy, hogy fel mered vállalni, jajj.
Tudomásul venni, oké, ennyi, mehet tovább a nap.
Lássuk be, senki nem egy középiskolai felvilágosító órán hall először a nemi életről. Legalábbis ebben az országban, mert nyilván vannak elmaradottabb régiók a világon. De az interneten mindenfélébe bele lehet futni. Én mondjuk régebben voltam gyerek, akkor más volt, de már akkor is voltak lehetőségek a tájékozódásra.
Szóval nekem az a véleményem, hogy ez a javaslat, amivel most előhozakodtak a politikusok, nem oszt, nem szoroz. Nem tudják betiltani sem az internetet, sem azt, hogy továbbra is beszélgessetek egymás között ezekről a dolgokról.
Elég szomorú, amikor egy 14 éves lányt megdugnak.
Helyeslem a javaslatot.
"Elég szomorú, amikor egy 14 éves lányt megdugnak.
Helyeslem a javaslatot."
Szerintem is szomorú, tényleg. De szerinted ha az iskolában nyíltan nem lehetne beszélni róla, az változtatna bármit is?
Az emberek tizenévesen kezdik tudatosan felfedezni a nemiséget, majd megélni a szexualitást. Ez nem politika, nem vitakérdés, ez biológia! Ráadásul nem új keletű, így működünk, amióta létezik ember. A társadalmi hülyeségek próbálták, próbálják mindezt befolyásolni különböző vallási, politikai, ill. kreált szabályok közé. De a biológia nem változott meg! A lányoknak megjön, a fiúknak termelődni kezd a sperma, változnak a hormonok, a test.
Az, hogy ki melyik nemhez vonzódik szintén nem politikai, társadalmi, erkölcsi, vallási kérdés, hanem szintén biológia. Az elfojtott vágyak, erőltetett életmód, nem javít a világon, de főként az érintett embereken nem. Sőt, lelkileg, pszichésen megnyomorítja őket, amivel a társadalom nem nyer, hanem veszít.
(halkan jegyzem meg, túlnépesedés küszöbén van a bolygónk, tehát akkora nagy gond nincs a heterók arányával. Nem mellesleg, a gazdaság húzóereje főként a szinglikből, a gyermektelen párokból tevődik ki, ők azok, akik melóznak éjjel-nappal, hétvégén, ünnepnap, nem mennek gyesre, nem maradnak otthon a beteg gyerekkel táppénzen, stb. Tehát, akkor miért piszkálja őket a politikai vezetés, hogy milyen nemi életet élnek? Ja, ők nem kapnak SZJA családi kedvezményt sem, családi pótlékot sem, plusz szabadságot sem...
Abba belegondolt a fidesz politika, mi lenne, ha minden magyar heteró lenne, ha minden felnőtt házas, családos lenne. "három szoba, három gyerek, négy kerék" ??? Miként működne a gazdaság? 🤔❓
orbán lassan kim dzsongun lesz 😖🤮💩
Mondom mindez 4 gyermekes családapaként! Kommunista diktatúrában születtem, orbán pedig egyre jobban bort iszik és vizet prédikál. Azok felé hajol lógó nyelvvel, akiknek elűzését eljátszotta fiatalon. Hányok tőle! Nem avval van a baj, hogy az ellenzéknek nem tetszik, amit művel a haverjaival, hanem hogy naponta pofán köpi azokat, akik régen hittek neki!
Én erre csak azt tudom mondani, hogy minél jobban tiltanak valamit, a kamaszokat annál jobban fogja érdekelni...
Illetve a mai világban ezt nem is tudnák kivitelezni, mikor minden két kattintással elérhető.
Mikor én voltam kamasz, semmi ilyen szabály nem volt, köszönjük szépen, felnőttünk. Aki meleg, az meleg volt már akkor is, mikor még a fogalommal se voltunk tisztában.
Nem ettől lesz kevesebb meleg ( maximum, ha öngyilkosságba hajszolja őket az ezzel járó kirekesztés...).
Kedves Kérdező!
Szó sincs arról, hogy be akarják tiltani a homoszexualitásról szóló köz- és magánbeszélgetéseket. Ez nem igaz. A törvényjavaslat arról szól, hogy ne tarthasson bárki szexuális felvilágosító órát, csak akit engedélyezett az állam. A legnagyobb baj, hogy alapból a legtöbb iskolában nincs felvilágosítás, ahol van ott meg ezerrel tolják az LMBTQ szervezetek a propagandájukat. A kormány most (nagyon helyesen) ennek akar gátat szabni. De beszélni bármiről lehet. 18 év alattiaknak is (;
Kedves Utolsó! (16:08)
A törvényjavaslat nagyon homályos. Konkrétan nem derül ki belőle, mi az ami már "népszerüsíti" a homoszexualitást és mi az, ami csak informál róla.
Innentől technikailag ha én nem azt tanítom középiskolásoknak (legalábbis 11-es évfolyamig), hogy a homoszexualitás rossz dolog, rámhúzható, hogy propagálom.
A jogállamban a jog kiszámítható, hogy az egyszerű ember is tudja, mit szabad és mit nem. Én ez alapján a törvényjavaslat alapján nem merném rátenni a szabadságomat, hogy helyesen értelmeztem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!