Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem akarják kifizetn...

A szüleim nem akarják kifizetni a barátom részét a nyaralásból? Ilyenkor mit mondjak?

Figyelt kérdés

3 hónapja vagyunk együtt, ha az ő családjával megyünk valahová, mindig hívnak és fizetik a részemet is. Eddig voltunk kétszer wellnessezni, ami jó, nem akkora kiadás, de a nyaralást már most kérdezték, hogy ugye megyek én is, mert akkor úgy foglalják a szobákat, repjegyeket.

Ezt sem fogják engedni kifizetni, a wellnessnél is mondták, hogy szó sem lehet róla, pedig én is mondtam, anyukám is felhívta őket.

Mi is megyünk családilag majd nyaralni a nyáron, Görögország biztos egyelőre. Tesóm párja 4. éve jön velünk mindenhová, neki kifizetik az utat, viszont mondták, hogy a barátomnak nem, mert lehet a nyár végére már együtt sem leszünk és akkor kb mintha 800 ezret kidobtak volna az ablakon. Meg hogy egy 4 napos wellnesst ne hasonlítsak már össze egy kéthetes tengerparti nyaralással... Jó, nem is a wellnessről van szó, hanem hogy én is megyek velük nyaralni, az is hasonló árban lesz, a barátom szülei azt meg állják nekem és ezért kellemetlen.

Nem kis összeg, tudom. De közben azzal, hogy nekem nem kell fizetnem a barátomékkal semmit, ez kb visszajön. Csak ez meg nekem olyan ciki, hogy mondtam már a barátomnak is, ő is így szervezi a nyarat, és akkor most közöljem még, hogy ja de amúgy ezt neked kell kifizetni...

2021. máj. 29. 13:31
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/213 anonim ***** válasza:
2%
150 - lehet hogy éppenséggel nem várja el, de elengedi a lányát. Kvázi kihasználják a fius szülők nagyvonaluságát. Undorito.
2021. máj. 30. 13:15
 152/213 anonim ***** válasza:
53%

Egy kis nyafka gazdag lány panaszkodik... Cica, szerintem nem itt kellett volna feltenned ezt a kérdést, mert az itt lévő emberek többsége a való világban él, nem pedig az általad ismert búrában. Valós emberek valós problémákkal, persze hogy sokan leoltanak.

Alapjáraton benned van a "nekem jár" felfogás és egy cseppnyi kényelmetlenséget hatalmas problémának érzékelsz. A szüleid megtaníthattak volna a pénz értékére - függetlenül attól hogy mennyi van belőle. Látszik hogy lövésed nincs róla, úgyhogy tanulgass csak még vagy 10-15 évig mert rád fér.

Sajnos az ilyen sarjakból lesz felnőttként is az "evidens hogy minden van" és "mi az hogy a másiknak nincs, az ő baja, biztos mindenki irigyel azért rosszindulatú" beállítottságú ember.

2021. máj. 30. 13:19
 153/213 anonim ***** válasza:
72%

151

És? Én is elengedném az enyémet, ha annyira akarnának menni, meg annyira akarnák fizetni, érdekel is engem.

De attól én még nem vagyok kötelezve, hogy akárkinek is fizessek bármit is, és én nem is fizetnék senkinek egy 3 hónapos kapcsolatban. Ha a másik szülők annyira akarják elbacni a pénzt, szíve joguk.

2021. máj. 30. 13:44
 154/213 anonim ***** válasza:
20%

Nem tudom mi az oka, hogy nem érzékelitek, hogy mit illik és mi várható el??

Talán az ,hogy prolik vagytok?? Igen, ezekben a körökben , ennyi pénzzel a háta mögött sem szereti senki, ha hülyének nézik.

2021. máj. 30. 14:05
 155/213 anonim ***** válasza:
86%

154-es, akkor ha a gyerekem 3 hónapos pasijának a szülei mondjuk pont leselejtezik a megunt 2 milliós Mercit és a gyerekemnek adják, mert az úgysem pénz nekik, akkor nekem is vennem kéne az ő gyereküknek egy kocsit?

A proli nem az, aki nem fizet ki elvből akkor aktuális dugópajtinak egy 800 ezres nyaralást.

2021. máj. 30. 14:15
 156/213 anonim ***** válasza:
88%

"Talán az ,hogy prolik vagytok"

Ugyan kérlek, van pénzem és szívesen adok is, adtam is. SOHA senkitől nem vártam el, hogy cserébe ILLENDŐSÉGBŐL bármit is viszonozzanak. Mert nem kell, nem elvárható. Az adakozás, a segítségnyújtás, vagy a szeretet, jólelkűség nem így működik. És bizony nagyrészt soha nem kaptam ezt vissza. Zavar ez engem? Cseppet sem, mert nem ezért tettem soha. :)

Ha más költeni akar, hajrá. Én is megteszem, de egy 3 hónapos kapcsolatban maga Isten kedvéért sem fizetnék ki 1 misit egy kb ismeretlen gyereknek, mert nem akarok. :) De ha meg is tenném, akkor sem várnék viszonzást a másik gyerek szüleitől.

2021. máj. 30. 14:16
 157/213 anonim ***** válasza:
71%
Utolsó: végre egy normális ember. Féltem hogy már egy sem létezik a gazdagok közt aki a való világban él, de szerencsére mégis. Teljesen egyetértek veled.
2021. máj. 30. 14:20
 158/213 anonim ***** válasza:
83%

Megnézném, mit tenne a kislány, ha egyszer szegény fiúba szeretne bele, akinek a szülei éppcsak megélnek, és nem vinnék nyaralni őt.

Ja, olyannal szóba sem állna.

2021. máj. 30. 14:21
 159/213 anonim ***** válasza:
11%
156- de azt bevenné a kis hasikád, hogy a lányodat 1 milláért nyaraltassák? És ezt szerinted nem illik viszonozni? Aki ezt teszi, lehet, hogy nem is proli, csak egy tirpák suttyó.
2021. máj. 30. 14:33
 160/213 anonim ***** válasza:
83%
159 Neked amugy szovegertelmezesi problemad van? Nem mondtam, hogy az en lanyomat szazezrekert KELL hogy nyaraltassak, vagy hogy egyaltalan magukkal vigyek. Ahogy a kerdezo szulei sem. De ha annyira ragaszkodnak hozza, tegyek. Nem az en penzem, arra koltik amire akarjak. Az enyemmel viszont en gazdalkodok. :)
2021. máj. 30. 14:51
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!