Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem akarják kifizetn...

A szüleim nem akarják kifizetni a barátom részét a nyaralásból? Ilyenkor mit mondjak?

Figyelt kérdés

3 hónapja vagyunk együtt, ha az ő családjával megyünk valahová, mindig hívnak és fizetik a részemet is. Eddig voltunk kétszer wellnessezni, ami jó, nem akkora kiadás, de a nyaralást már most kérdezték, hogy ugye megyek én is, mert akkor úgy foglalják a szobákat, repjegyeket.

Ezt sem fogják engedni kifizetni, a wellnessnél is mondták, hogy szó sem lehet róla, pedig én is mondtam, anyukám is felhívta őket.

Mi is megyünk családilag majd nyaralni a nyáron, Görögország biztos egyelőre. Tesóm párja 4. éve jön velünk mindenhová, neki kifizetik az utat, viszont mondták, hogy a barátomnak nem, mert lehet a nyár végére már együtt sem leszünk és akkor kb mintha 800 ezret kidobtak volna az ablakon. Meg hogy egy 4 napos wellnesst ne hasonlítsak már össze egy kéthetes tengerparti nyaralással... Jó, nem is a wellnessről van szó, hanem hogy én is megyek velük nyaralni, az is hasonló árban lesz, a barátom szülei azt meg állják nekem és ezért kellemetlen.

Nem kis összeg, tudom. De közben azzal, hogy nekem nem kell fizetnem a barátomékkal semmit, ez kb visszajön. Csak ez meg nekem olyan ciki, hogy mondtam már a barátomnak is, ő is így szervezi a nyarat, és akkor most közöljem még, hogy ja de amúgy ezt neked kell kifizetni...

2021. máj. 29. 13:31
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/213 A kérdező kommentje:

Utolsó, ezzel csak az a gond, hogy látom a szüleim anyagi helyzetét. Ha valakinek tényleg nincs pénze, nem közel 1 millió/fős nyaralást szervez... Ráadásul a tesóm párja ugyanúgy jön velünk, tehát ez a része is tárgytalan a dolognak.

De mindegy, itt sokan szerintem eléggé félreértették a dolgokat, egyszerűbb lesz, ha ma még megpróbálok beszélni velük erről.

2021. máj. 30. 09:10
 132/213 anonim ***** válasza:
85%
Ha megengedhetném magamnak, akkor sem fizetnék ki több százezres utazást egy srácnak, akivel még csak 3 hónapja van együtt a lányom. Max kövi nyáron már igen. Fogadd el, vagy maradj otthon életed szerelmével.
2021. máj. 30. 09:19
 133/213 anonim ***** válasza:
22%
szerintem meg illik kifizetni, mert a lányt is viszi a fiu családja és fizetik a költségeit. ILLIK VISZONOZNI.
2021. máj. 30. 09:21
 134/213 anonim ***** válasza:
72%

133.

Ja, mert 100 ezer forint ugyanannyi, mint pl 900 ezer, ugye? XD

2021. máj. 30. 09:23
 135/213 anonim ***** válasza:
23%
te tényleg nem olvastad el a kérdést? Benne van, hogy elhivták 1 hasonló nagy értékű nyaralásra (ingyen) és elfogadta. Na most a szülei tudnak errél és nem viszonozzák? Nem fair.
2021. máj. 30. 09:45
 136/213 anonim ***** válasza:
93%

"...ezzel csak az a gond, hogy látom a szüleim anyagi helyzetét. Ha valakinek tényleg nincs pénze, nem közel 1 millió/fős nyaralást szervez..."

A saját jövedelmüket arra koptok, amire akarják.

"Ráadásul a tesóm párja ugyanúgy jön velünk, tehát ez a része is tárgytalan a dolognak."

A tesód 4 éve van együtt a párjával, te meg 3 hónapja a tieddel.

2021. máj. 30. 09:50
 137/213 anonim ***** válasza:
28%
Ne etessétek már a trollt.
2021. máj. 30. 09:57
 138/213 anonim ***** válasza:
77%

"ezzel csak az a gond, hogy látom a szüleim anyagi helyzetét. Ha valakinek tényleg nincs pénze, nem közel 1 millió/fős nyaralást szervez."

2 hét Görögországban 1 milla/ fő? Az nem semmi!

De már meg ne haragudj kérdező, a szüleidnek engedd meg, hogy maguk döntsenek a pénzük felől.

Fordítsuk meg a szitut: felnőtt vagy, hasonló anyagi háttérrel, mint a szüleid. Anyukád új fickót hoz a házhoz, akivel 3 hónapja van együtt. Szeretnének veletek nyaralni, de a pénzügyi helyzetük nem teszi lehetővé. Te bevállalod az anyukád részét, mert nagyon szereted. A fickóét is kifizeted? (Csak mert korábban pl elvitte anyukádat wellnessezni.) Őszintén válaszolj, kérlek!

A szüleid ott hibáztak nagyot mikor elengedtek a fiúval és szüleivel nyaralni és wellnessezni ingyen és bérmentve. Mondjuk a fiú szülei is vagy nagyon gazdagok, vagy nem százasok, hogy ezt egy kérész életű, bizomytalan kimenetelű tini kapcsolat miatt bevállalták. ( De ha együtt maradtok örökre, legalább az anyósodnak lesz mit felhánytorgatni egy veszekedős szituban.)

Ha az én gyerekem lennél, én el sem engedtelek volna így, és nem is fizetnék 1 millát egy vadidegennek.

2021. máj. 30. 10:02
 139/213 anonim ***** válasza:
80%

138#

Mondom ne etesd a trollt.

2 hét max 5 csillagos hotelben kerülne 980e ft, de azok közül se kerül 70 e/fő /éj. A legtöbb 5 csillagosban is 30-durván 50 ezer fr között mozog fő/éj de vannak akciók is.

Szóval NE ETESSÉTEK A TROLLT AKINEK EZ A FÉTISE, HOGY A SZÜLŐK GAZDAGOK NEKI AZ A MUNKÁJA, HOGY TANUL ÉS KIKÉRI MAGÁNAK, HOGY DOLGOZZON.HISZ A SZÜLŐK ELTARTJÁK.

2021. máj. 30. 10:08
 140/213 anonim ***** válasza:
84%

"de a nyaralást már most kérdezték, hogy ugye megyek én is, mert akkor úgy foglalják a szobákat, repjegyeket.

Ezt sem fogják engedni kifizetni, a wellnessnél is mondták, hogy szó sem lehet róla, pedig én is mondtam, anyukám is felhívta őket."

Ergo még a kérdező anyja is megmondta, hogy biztos nem engedni kifizetni a lánya nyaralását. Érthető ezek után, hogy más nyaralását ő sem akarja finanszírozni, vagy hagyta volna, hogy a fiú szülei drága utazásra vigyék az ő lányát, ők meg vitték volna a fiút.

De így mindenki fizethet magának.

Reális, 3 hónapos kapcsolatban még.

2021. máj. 30. 10:10
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!