Olaszország (esetleg még Franciaország) mely területei biztonságosabbak Közép/Kelet-Magyarországnál? Ahol (lakjatok kint például egy kicsiny faluban) NEM kell attól tartanotok, hogy miután hazaértek munkából/nyaralásból kifosztották a házat...
100.000 lakosra jutó lopások (2012):
Franciaország 181
Olaszország 108
Magyarország 32
100.000 lakosra jutó betörések (2012):
Franciaország 513
Magyarország 377
Olaszország 190
100.000 lakosra jutó autólopások (2012):
Olaszország 384
Franciaország 333
Magyarország 80
Valami jó kis párizsi vagy nápolyi külkerület tuti életbiztosítás, lehetőleg sok észak-afrikai bevándorlóval.
"Franciaország sokkal biztonságosabb."
Ez biztos? Csak mert előtted linkelték, amire kitértem a kérdésben:
"100.000 lakosra jutó betörések (2012):
Franciaország 513
Magyarország 377
Olaszország 190"
Ez így nekem jobb aránynak tűnik hazánkhoz (és Franciaországhoz) viszonyítva. De én nem élek ott, nem tudhatom mi a helyzet pontosan.
"Azaz fent megjelölt ország(ok) mely részén/részein nem kell a családtagokban lennie félelemnek a sajnos itt (Magyarország felénk eső részén) nagyon esélyes esetleges betörések miatt! :("
Olaszországban a toszkán részeken gyakran megfordulok.
Ha nem valami teljesen lepukkant városszéli helyet nézel ki nem hinném, hogy tartanod kellene a lopásoktól vagy a betörésektől.
(Rómában vagy Nápolyban ugyanezt nem állítanám.)
Viszont -többnyire román ás olasz- zsebtolvajokkal gyakran találkozhatsz a turistatömegek által látogatott helyeken.
Nekünk fontos a tenger látványa ezért a tengerparti részeken keresgéltünk apartmant az Adriánál ill. a túloldalon a Tirrén tengernél Viareggió környékén, csak ugye a covid közbeszólt. Így el lett halasztva a vásárlás.
Majd arra leszek kíváncsi, hogy befolyásolta-e az árakat valamilyen irányban a covid?
(Hátha csökkentette.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!