Mennyi pénzt vigyünk egy Olaszországi nyaralásra 7 napra?
Nem voltam még Magyarországon kívül más országban és barátnőmmel mennénk ki, viszont nem tudjuk hogy számoljunk hogy jó legyen.
Fő cél Trieszt mert az van a legközelebb hozzánk és busszal mennénk.
Ti mennyi pénzt vittetek/vinnétek?
Ha majd lehet menni, eleve nem állnék meg Triesztnél, pláne nem nyaralási céllal.
Amúgy a balatoni árakkal tudsz kalkulálni.
Olcsón Lidlben vagy Pennyben stb.. tudsz vásárolni kaját.
Erősen függ attól is, hogy mit terveztek!
Pl. minden nap étteremben vacsoráznátok? Van-e reggeli a szoba árában, milyen igényeitek vannak pl. múzeumi belépők, vagy egyéb programok terén....
nem tudom milyen beállítottságúak vagytok, és mi érdekel olaszországból. de egy trieszti utazásra nem adnék ki pénzt. sokkal szebb, érdekesebb tájai vannak az országnak. azt igy nem lehet megmondani, hogy mennyi pénz kell egy hétre, mert túl kevés az információ. nem mindegy, hogy önellátóak lesztek-e vagy mondjuk félpanziós vagy all exclusive ellátásban részesültök. az sem mindegy, hogy 5 napig csak a parton a homokban akartok-e feküdni vagy fel akarjátok fedezni a környéket, múzeumba menni.
nyáron is voltunk olaszorszagban, olcsó pizzériában egy pizza 12-14 euró között szokott lenni, egy doboz üditő kb 3 eurő és a legtőbb helyen 2-3 euró szervizdijat felszámolnak fejenként. pékségben utcán át egy pizzaszelet, focaccia, stb.. 2-2,5 euró.
Szerintem meg teljesen jo hely Triest meg a környéke,csak ott a tömegközlekedéssel meg vagy lőve.
A kornyeken van egy csomo jo dolog,meg aztan ott van szlovenia is,ott is sok szepseg van nem messze az olasz hatartol.
Köszönöm☺️
Szerintünk is gyönyörű hely☺️
Ellátás nélkül leszünk
Persze 1 2 nap be fogunk ülni étterembe azért ezt szerintem mindenki meg teszi
De egyébként mi fogjuk készíteni az etelunket "otthon"
Szeretnénk látogatni muzeumokat barlangot fagyizot stb
Szeretnénk menni strandra
Jó részt ott leszünk
Setalgatunk ilyenek.
Muzeumot majd valasztasz ami neked tetszik,bar ez ügyben olyan tul nagy durranasra ne keszulj.
Barlang:Grotta Gigante,egy vilagrekorder hely,a legnagyobb karsztüreg a világon.Szlovén oldalon ott a párja a Skocjanske jama,illetve a Divaska jama,mondjuk ez csak vasarnap latogathato.
Strandolni a nagyon sok km hosszu plázson tudtok legegyszerubben a viale miramaren.Ha szebb partot akartok akkor Canovella beach triesztol eszakra,vagy kozvetlenul a szloven hatar elott san bartolomeo-nal van egy kis homokos resz,vagy a hatar utan kimondhatatlan nevu Debeli rtic a szloveneknel.Az csoda egy hely.
A varosban ott a főtér,a Castello Miramare meg millio egyeb latnivalo.
Nem fogtpk unatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!