Olaszország vagy Spanyolország nagyobb kulturális központ? Melyik fejlettebb gazdaságilag, hol magasabb az életszínvonal, hol fejlettebb/jelentősebb X-Y ipar és hol jobbak az egyetemek?
Meg ilyesmik...
Ha azt mondjuk a “világközepe”, akkor nyílván a legtöbb ember Amerikára, Angliára asszociál, és utána sem az elsők között szerepel ez a 2 ország, hanem előbb van mondjuk Oroszország vagy Hong-Kong (vagy nem tudom)...
De remélem értitek mire gondolok.
Arra lennék kiváncsi, hogy összességében melyik jelentősebb ország.
Erre ennyire általánosítva nem lehet válaszolni....
szedd szét a kérdéseket, konkretizáld!
Szerintem SpO. Jobb szebb vagyis nekem jobban tetszett. De olaszország gazdaságilag erősebb bár egyik sincs túl jó helyzetben.
Életszinvonal ugyanolyan nagyjából mindkét helyen de a regionális külömbségek nagyok és mindkét országban az északi régiók a fejlettebbek.
Egyetemek közül szerintem az Olaszok között találod a legjobbakat de északon keresgélj.
“ Akik elég őrültek ahhoz, hogy elhiggyék, meg tudják változtatni a világot, azok tényleg meg is teszik. “
Ezt hogy érted?
Most a COVID miatt, a pandémia alatt?
Vagy úgy általánosságban?
Mert nyílván nem egy Norvégia, de azért az egy főre jutó GDP a majdnem kétszerese a magyarénak SpO-ban, OlO-ban pedig több mint a kétszerese...
Bocsi, véletlenül egy másik kérdésből egy választ másoltam ki, a Te válaszod helyett...
Ezt akartam: bár egyik sincs túl jó helyzetben
Vannak szélsőségek mindkét országban.
Én mégis azt gondolom hogy az átlag spanyol jobban él mint az átlag olasz.
Spanyolországban sehol nem láttam olyan lerobbantságot mint ami Dél-Olaszországban általános.
Viszont Barcelona meg Madrid van olyan fejlett, mint Észak-Olaszország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!