Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem akarják kifizetn...

A szüleim nem akarják kifizetni a barátom részét a nyaralásból? Ilyenkor mit mondjak?

Figyelt kérdés

3 hónapja vagyunk együtt, ha az ő családjával megyünk valahová, mindig hívnak és fizetik a részemet is. Eddig voltunk kétszer wellnessezni, ami jó, nem akkora kiadás, de a nyaralást már most kérdezték, hogy ugye megyek én is, mert akkor úgy foglalják a szobákat, repjegyeket.

Ezt sem fogják engedni kifizetni, a wellnessnél is mondták, hogy szó sem lehet róla, pedig én is mondtam, anyukám is felhívta őket.

Mi is megyünk családilag majd nyaralni a nyáron, Görögország biztos egyelőre. Tesóm párja 4. éve jön velünk mindenhová, neki kifizetik az utat, viszont mondták, hogy a barátomnak nem, mert lehet a nyár végére már együtt sem leszünk és akkor kb mintha 800 ezret kidobtak volna az ablakon. Meg hogy egy 4 napos wellnesst ne hasonlítsak már össze egy kéthetes tengerparti nyaralással... Jó, nem is a wellnessről van szó, hanem hogy én is megyek velük nyaralni, az is hasonló árban lesz, a barátom szülei azt meg állják nekem és ezért kellemetlen.

Nem kis összeg, tudom. De közben azzal, hogy nekem nem kell fizetnem a barátomékkal semmit, ez kb visszajön. Csak ez meg nekem olyan ciki, hogy mondtam már a barátomnak is, ő is így szervezi a nyarat, és akkor most közöljem még, hogy ja de amúgy ezt neked kell kifizetni...

2021. máj. 29. 13:31
 171/213 anonim ***** válasza:
69%

"De azért a tiédet nyaraltathatják a saját költségükön, igaz?"

Még mindig nem fogod fel bas*ki igaz, hogy erre senki nem kérte őket? Ők vállalták, és akarták, hogy kifizetik a lány költségeit. Le is írta a kérdező, hogy erről még a saját anyja is leakarta beszélni a másikat, de ők ezt AKARTÁK MAGUKTÓL.

Akkor nekem már egyből kötelességem vissza fizetni azt a pénzt, ha én mondjuk nyaralni sem járnék? Csak mert ők a saját pénzükön elakarták vinni a gyerekemet? Hát megköszönném és ennyi. :) ÉN nem kényszerítettem senkit pénzköltésre, így más se gazdálkodjon az én pénzemmel.

Te k*rvára nem tudod hogy működnek ezek a dolgok, agyadra ment az anyagiság.

2021. máj. 30. 16:50
 172/213 anonim ***** válasza:
24%

171- komoly fogalomzavaraid vannak- én vagyok anyagias, amikor TE nem fizetnéd a srác nyaraltatását???

1. a csaj elmondta -olvasd végig ezt a sok sz.rt- hogy azonos szinten vannak anyagilag

2.ha már annyira ki akarták fizetni a lányuk költségeit-de végül nem tették- akkor azt a pénzt a fiú nyaraltatására is költhetik és akkor egálban vannak. Az, hogy mndenki fizeti a saját kölke nyaralását, vagy mindeki fizeti a másik kölkének nyaralását, az anyagilag ugyanaz...

3. legalább 5x írtam, hogy nem kötelesség, de ILLIK-legalábbis egy jóérzésű ember megtenné.

2021. máj. 30. 17:09
 173/213 anonim ***** válasza:
68%

A wellnes amire vitték és ki akarták fizetni nincs 1 árba a nyaralással

A szüleid hivják fel a pasid szüleid h neked ne foglaljanak semmit mert ök se vinnék magukkalba fiudat,az eddigi wellnes árát kifizetik

2021. máj. 30. 17:17
 174/213 anonim ***** válasza:
78%

a csaj elmondta -olvasd végig ezt a sok sz.rt- hogy azonos szinten vannak anyagilag

172, persze, valamennyire van rálátása a kislánynak az anyagi helyzetre, de azért nem hinném, hogy fillérre pontosan ismeri a financiális dolgokat, főleg mem a fiú szüleiét. Maximum elképzelése van annak alapján, ahogy a költekezést tapasztalja.

Valamit még ne felejtsünk el! Az sem mindegy, hogy milyen módon keresik a pénzt a szülők. Könnyebben, vagy kemény munkával, véres verítékkel.

De bármennyi is az annyi, a pénzen kívül vannak még más szempontok is.

2021. máj. 30. 17:27
 175/213 anonim ***** válasza:
19%
174- a 17 éves már nem kislány, pontosan tudja, hogy mi a keret, hogy hogyan élnek
2021. máj. 30. 17:36
 176/213 anonim ***** válasza:
100%

175, persze, én is azt írtam, hogy valamennyire át tudja látni. De azt honnan tudja pl. hogy a fiú szülei mégis nem sokkal tehetősebbek, mint az ő szülei?

Lehet, hogy te is kifizetsz 100 Ft-ot, lehet én is ki tudom fizetni, de elképzelhető, hogy valamelyikünknek ez mégis nagyobb nehézséget okoz. Érted, mit szeretnék ezzel mondani?

2021. máj. 30. 17:43
 177/213 anonim ***** válasza:
100%

176-persze,értem. de ha végigolvastad, miket írt a csaj, egyértelmő, hogy valóban nagyon jól állnak ők is. Pl.

-tesója paliját is nyaraltatják évek óta, saját költségükön

-hasonló kaliberű nyaralásaik vannak, mint a pasijának

-kihangsúlyozta (és szerintem higgyük el neki) hogy jól állnak anyagilag, nem lenne megterhelő fizetniük a csávó utját

-polgári értékrendjük van, a nővére is tanul 23 éves ,eltartják, eddig még soha nem dolgozott, stb

és nem valamennyire látja ét egy ekkora " gyerek" a helyzetüket, hanem teljes egészében, elhiheted

2021. máj. 30. 18:53
 178/213 anonim ***** válasza:
66%

"legalább 5x írtam, hogy nem kötelesség, de ILLIK-legalábbis egy jóérzésű ember megtenné."

Lol, illik. "ILLIK". :D

Ajándékot ILLIK honorálni, visszaadni.

Na ezt sem hallottam még.

2021. máj. 30. 19:37
 179/213 anonim ***** válasza:
86%
Most ettől a helyzettől eltekintve, igen illik ajándékot ‘honorálni’. Ha nekem valaki vesz ajándékot a születésnapomra, akkor én is veszek ajándékot a születésnapjára. Ez nem egy földtől elrugaszkodott dolog. Nem kell ugyanolyan értékben ajándékot venni, mindenki a saját anyagi helyzetének megfelelően, akár valami apróságot is, de igen ILLIK, akkor is ha nem várják el.
2021. máj. 30. 19:43
 180/213 anonim ***** válasza:
77%

Mindenki a kérdező neveltetését kérdőjelezi meg, de egyeseknek még az alapvető illemet sem tanították meg. Persze szegény lány anyagiasnak meg haszonlesőnek van titulálva, de arról hallani sem akarnak, hogy viszonozni szokás a kedves gesztusokat.

Egyébként a problémát se sokan értették meg. A szülei nem akarják kifizetni a nyaralást, mert friss a kapcsolat és mi van ha már nem is lesznek együtt, de ki tudnák fizetni. De a szülei elengedték wellnessezni, ergo elfogadták az ajándékot ők is, ahogy elengedik a fiú családjának a nyaralására is, tehát ha azt is elfogadják, akkor azt jobb helyeken viszonozni szokás, de nyilván nem kötelező és nem elvárás csak így illik. Ez az amit a kérdező nehezményezett.

Ha arról van szó, hogy két család különböző anyagi háttérrel rendelkezik, akkor normális, hogy az egyik jobban hozzájárul valamihez, míg a másik kevésbé, vagy hogy nagyobb értékű gesztust, kisebb értékűvel viszonoznak, de itt nem erről van szó.

És senki nem kötelezné a szülőket, hogy fizessék ki, csak úgy lenne illedelmes.

2021. máj. 30. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!