Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem akarják kifizetn...

A szüleim nem akarják kifizetni a barátom részét a nyaralásból? Ilyenkor mit mondjak?

Figyelt kérdés

3 hónapja vagyunk együtt, ha az ő családjával megyünk valahová, mindig hívnak és fizetik a részemet is. Eddig voltunk kétszer wellnessezni, ami jó, nem akkora kiadás, de a nyaralást már most kérdezték, hogy ugye megyek én is, mert akkor úgy foglalják a szobákat, repjegyeket.

Ezt sem fogják engedni kifizetni, a wellnessnél is mondták, hogy szó sem lehet róla, pedig én is mondtam, anyukám is felhívta őket.

Mi is megyünk családilag majd nyaralni a nyáron, Görögország biztos egyelőre. Tesóm párja 4. éve jön velünk mindenhová, neki kifizetik az utat, viszont mondták, hogy a barátomnak nem, mert lehet a nyár végére már együtt sem leszünk és akkor kb mintha 800 ezret kidobtak volna az ablakon. Meg hogy egy 4 napos wellnesst ne hasonlítsak már össze egy kéthetes tengerparti nyaralással... Jó, nem is a wellnessről van szó, hanem hogy én is megyek velük nyaralni, az is hasonló árban lesz, a barátom szülei azt meg állják nekem és ezért kellemetlen.

Nem kis összeg, tudom. De közben azzal, hogy nekem nem kell fizetnem a barátomékkal semmit, ez kb visszajön. Csak ez meg nekem olyan ciki, hogy mondtam már a barátomnak is, ő is így szervezi a nyarat, és akkor most közöljem még, hogy ja de amúgy ezt neked kell kifizetni...

2021. máj. 29. 13:31
 191/213 anonim ***** válasza:
100%

hát neked a hsz. is kevés lenne hozzá bazzeg... ez MIND az eredeti kérdésben van leírva, nem menet közben derült ki!!

Nem értem, ha valaki nem veszi a fáradtságot, hogy legalább a kérdést elolvassa, akkor mi a f@sznak irogat válaszokat?????

2021. máj. 31. 11:16
 192/213 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon egyszerű is lehetne a megoldás. Menjenek egymás családjával nyaralni, de akkor mindenki fizesse a saját részét. Akkor még azon sem lenne vita, hogy az egyik 800 ezret fizetett, a másik meg 799-t.
2021. máj. 31. 11:18
 193/213 anonim ***** válasza:
63%

192: REMEK megoldás! :-D

anyós-após is összeismerkedhetne, aztán még swinger-party is lehetne a dologból... :-D

2021. máj. 31. 11:25
 194/213 anonim ***** válasza:
88%

193-as, úgy értettem, hogy a lány menjen a fiú családjával és fordítva, de mindenki állja a saját utazását.

De felőlem swingerezhetnek is.😂😂😂

2021. máj. 31. 11:42
 195/213 anonim ***** válasza:
100%
194: :-D :-D :-D
2021. máj. 31. 11:45
 196/213 anonim ***** válasza:
88%
Mi a bánatos isten nyila kerül 800ezerbe egy görög nyaraláson egy embernek? Mi asszonnyal Spanyolországba mentünk és a kettőnké nem volt ennyi összesen egy hétre, pedig benne volt a reggeli/vacsora. (Ebédet direkt soha nem kérünk, mert ki akarjuk próbálni a helyi éttermeket is.)
2021. jún. 1. 12:46
 197/213 anonim ***** válasza:
91%

196: újgazdag kérdezőék all-inclusive-re mennek, gondolom valami 5*-os hotelbe....

Nem érzi a kislány a pénz értékét...

2021. jún. 1. 13:01
 198/213 anonim ***** válasza:
29%
Hogy mennyi rosszindulatú ember van itt, az valami hihetetlen... Kérdező, én meg tudlak érteni. Nálunk is úgy volt minden nyaralás, hogy én hoztam a barátnőmet és anyuék fizettek. Meg persze fordítva is. Ahogy lett barátom tavaly, az ő nyaralását is kifizették. Nem értem, ha valaki ezt megteheti, az miért probléma? Nem hiszem élősködő lennék ez miatt. Továbbá felejtsük már el azt a hozzáállást, hogy egy gyereknek dolgoznia kell. Persze, fontosnak tartom, hogy megismerje a gyerek a pénz értékét, de képzeljétek én sem dolgoztam és normális felnőtt lett belőlem, aki nem csak szórja a pénzt. Ha a kérdező szülei megtehetik, hogy ennyit költenek egy nyaralásra és elviszik a barátnőt, akkor miért ne tegyék? Annyira unalmas ez az irigy magyar mentalitás... Ha nekem szar, akkor másnak is legyen mi? Röhej
2021. jún. 2. 10:11
 199/213 anonim ***** válasza:
82%

198: tehát szerinted közel egymillió forint neked a lényegtelen kategória, amit bárkinek kifizet egy szülő...???

Szerintem te szállj magadba.

2021. jún. 2. 10:33
 200/213 anonim ***** válasza:
87%
Miért is? Ha szüleinek VAN annyi, és MEGTEHETIK, továbbá SZERETNÉK is miért ne lehetne? senkinek semmi köze nincs a másik anyagi helyzetéhez. Valakinek ez a közel egymillió forint "lényegtelen kategória".. ha akarja és megteheti, csinálja csak.
2021. jún. 2. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!