Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem akarják kifizetn...

A szüleim nem akarják kifizetni a barátom részét a nyaralásból? Ilyenkor mit mondjak?

Figyelt kérdés

3 hónapja vagyunk együtt, ha az ő családjával megyünk valahová, mindig hívnak és fizetik a részemet is. Eddig voltunk kétszer wellnessezni, ami jó, nem akkora kiadás, de a nyaralást már most kérdezték, hogy ugye megyek én is, mert akkor úgy foglalják a szobákat, repjegyeket.

Ezt sem fogják engedni kifizetni, a wellnessnél is mondták, hogy szó sem lehet róla, pedig én is mondtam, anyukám is felhívta őket.

Mi is megyünk családilag majd nyaralni a nyáron, Görögország biztos egyelőre. Tesóm párja 4. éve jön velünk mindenhová, neki kifizetik az utat, viszont mondták, hogy a barátomnak nem, mert lehet a nyár végére már együtt sem leszünk és akkor kb mintha 800 ezret kidobtak volna az ablakon. Meg hogy egy 4 napos wellnesst ne hasonlítsak már össze egy kéthetes tengerparti nyaralással... Jó, nem is a wellnessről van szó, hanem hogy én is megyek velük nyaralni, az is hasonló árban lesz, a barátom szülei azt meg állják nekem és ezért kellemetlen.

Nem kis összeg, tudom. De közben azzal, hogy nekem nem kell fizetnem a barátomékkal semmit, ez kb visszajön. Csak ez meg nekem olyan ciki, hogy mondtam már a barátomnak is, ő is így szervezi a nyarat, és akkor most közöljem még, hogy ja de amúgy ezt neked kell kifizetni...

2021. máj. 29. 13:31
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/213 anonim ***** válasza:
96%
Gazdagkislányos kamusztori, 172. rész.
2021. máj. 30. 10:12
 142/213 anonim ***** válasza:
96%
Az is fura, hogy neked kifizetik.
2021. máj. 30. 11:12
 143/213 anonim ***** válasza:
85%
Bnkó leszek, de nem érdekel. A lányom AKTUÁLIS D.GÓPAJTIJÁNAK én sem fizetnék semmit.
2021. máj. 30. 11:34
 144/213 anonim ***** válasza:
26%
143-ne legyünk alpáriak.. a fiú szülei kifizetik a lány nyaralását, tehát elvárható, hogy viszonozzák. Hasonló anyagi helyzetben vannak, nem vágja földhöz őket.Ha nem teszik, szimplán haszonlesőnek nézik őket és ezzel a húzással megássák a kapcsolat sírját is.
2021. máj. 30. 12:06
 145/213 anonim ***** válasza:
93%

144

Az, hogy a fiu szulei mit fizetnek a lanynak, egyeni szocproblema. A lany anyjanak kifejezett kerese ellenere is fizetni akarnak. Az Ő DOLGUK!

Ettol meg a kerdezo szuleinek nem kotelessege ezt viszont nyaraltatassal vissza fizetni. Ha valamit adunk, amugy sem varunk erte cserebe semmit.

2021. máj. 30. 12:09
 146/213 anonim ***** válasza:
94%

"fiú szülei kifizetik a lány nyaralását, tehát elvárható, hogy viszonozzák"

Nem elvárható. Egy vacsora meghívás, netán egy kis kirándulás viszonzása talán elvárható, de egy 800 ezres nyaralás kifizetése még akkor sem, ha amúgy tehetősek a szülők. Azért nehogy már a kamaszgyerekek osszák be a családi kasszát...

2021. máj. 30. 12:09
 147/213 anonim ***** válasza:
10%
ti nem fogjátok fel, hogy van olyan réteg, ahol 1 milla az SEMMI, zsebpénz, apró
2021. máj. 30. 12:15
 148/213 anonim ***** válasza:
90%
147, Biztos van ilyen, de a kérdező szülei teljesen nyilvánvalóan nem ez a kategória. Ha ugyanis apró lenne, a probléma fel sem merült volna, hogy nem fizetik ki esetlegesen potyára a pénzt.
2021. máj. 30. 12:23
 149/213 anonim ***** válasza:
16%
ő azt írta, hogy ebbe a pénzes rétegbe tartoznak. 17 évesen már bőven van rálátása.
2021. máj. 30. 12:41
 150/213 anonim ***** válasza:
91%

149

És ki a fact érdekel, hogy pénzesek?? A szülő nem akar egy kb ismeretlen 17 éves kölyköt magával cipelni 1 milláért, mégha lenne is rá pénze. Ugyanakkor ő maga sem várja el, hogy a srác szülei az ő lányát drága nyaralásra vigyék. Teljesen korrekt és érthető.

Aki meg nem érti, ott bajok vannak.

2021. máj. 30. 12:44
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!