Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanya és a szexuális életem?

Édesanya és a szexuális életem?

Figyelt kérdés

Szóval, pár napja lettem 18. Az első ilyen kis szabálya eleve az volt, hogy addig, míg nem töltöm be, nincs szex. Nem volt ezzel bajom, mert nem volt olyan párom, akivel akartam volna. Most viszont van, nem is olyan rövid ideje, és már eléggé akarom.

Anyukám másik szabálya, hogy csak fogamzásgátlóval... Viszont ahogy elkezdtem olvasgatni, nem vagyok benne annyira biztos, hogy jobb lenne, mint a gumi. Viszont ő hallani se akar róla.

Hogyan tudom meggyőzni? Vagy hogyan tudok róla beszélni vele?

2021. ápr. 14. 09:07
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
85%
Alapvetően én a fogamzásgátló tabletta mellett állok, de úgy gondolom, hogy ezt a döntést mindenkinek magának kell meghoznia, hogy neki melyik módszer a jobb, nem az édesanyjának. Döntsd el, hogy az orrára akarod-e kötni, mert megmondom őszintén ez egy kicsit bizarr (nem az, hogy megbeszéled vele, az egy példás anya-lánya kapcsolat lenne, hanem az, hogy beleszólása van, az engedélye kell), mert akkor meg kell győznöd,hogy neked az óvszer jobb és, hogy miért. Vagy felnőttként egedül meg hozod ezt a döntést, hiszen az esetleges következményeket, mellékhatásokat neked kell átélned. + aki elég érett a nemi élethez, az tudja, hogy ez nem csak bedugom, kihúzom játék, hanem többek közt az ilyen döntések miatt komoly dolog.
2021. ápr. 14. 09:34
 12/50 anonim ***** válasza:
94%

Egyáltalán honnan tudja, hogy le akartok feküdni? Az enyémnek azt se mondtam el, hogy mikor vesztettem el, mert semmi köze sincs hozzá. (Igaz, akkor már 20 voltam) Semmi érdemleges információt nem tudtam belőle tiniként kihúzni arról, hogy milyen az első alkalom, stb, így neki mi köze lenne az én szexuális életemhez?

Anyád neked mindig beszámol arról, hogy mikor szexel, s hogy csinálják? Nem. Akkor miért kell te beszámolj róla?

2021. ápr. 14. 09:34
 13/50 A kérdező kommentje:
Egyértelműen nem fogok beszámolni róla. De kiskorom óta azt nevelte belém, ha akarok akarok szexelni szóljak, és akkor elvisz nőgyógyászhoz. Ezért is szóltam neki, hogy már szeretném. Magát az aktust vagy az időpontot egyértelműen nem akarom az orrára kötni
2021. ápr. 14. 09:40
 14/50 anonim ***** válasza:
80%
#9 ja, ezért van egy csomó olyan eset, mikor egy 21 éves mélyvénás trombózist kap a fogamzásgátlótól.
2021. ápr. 14. 09:43
 15/50 anonim ***** válasza:
83%

18 évesen anyad vigyen el a nőgyógyászhoz??

Egyébként olyan mintha agyilag nem lennél felnőtt. Anya így mondta, anya úgy mondta. Vannak önálló gondolataid? Vagy csak szajkozod amit betanitottak? Elkepesztő, hohy egy iranyitasmanias szülő, hohy eltudja nyomni a gyerekét. Ideje megeroltetni magad, es önállósagot gyakorolni.

2021. ápr. 14. 09:49
 16/50 anonim ***** válasza:
62%

#14 ja, csak az nem a gyógyszer hibája hanem a nőgyógyászé aki előtte nem vizsgál ki rendesen. Nekem egy sima SZTK-s nőgyógyászom van és még így is minden vizsgálatot elvégzett, mielőtt felírta volna a gyógyszert. Nekem az endokrinológus mondta, hogy ha nem azért kezdtem el szedni a gyógyszert mert valami betegséget el akartam vele fedni, hanem védekezés miatt, akkor ezek a mai gyógyszerek nagyon modern és biztonságos készítmények (feltéve, ha rendesen szedi az ember lánya)

Amúgy énis azt mondom, hogy ez legyen mindenki döntése, hogy mivel védekezik, mi kényelmes. Ebbe aztán ne valami külsős szóljon bele

2021. ápr. 14. 09:50
 17/50 anonim ***** válasza:
90%

Nekem is kényelmesebb volt a fogamzásgátló, 17-22 és éves korom között,mint az óvszer.

Aztán, amikor 26 évesen rádöbbentettek, hogy szétverte a hormonháztartásomat (rendes orvosi felügyelet mellett szedtem, alacsony hormontartalmút), akkor annyira azért már nem voltam boldog. Több, mint 3 éves küzdelem kezdődött azért, hogy sikerüljön teherbe esnem, ami végül lombikkal sikerült.

Ez csak az egyik véglete a fogamzásgátló szedésének, ráadásul a rosszabbik vége. Ritka eset, de előfordulhat. Ha csak kicsit is tartasz ettől, akkor ne szedd, mert csak rettegés lesz az egész.

Nőgyógyászhoz mindenképp menj el, az nem fog ártani, de anyud ne engedd teljesen beleszólni a szexuális életedbe.

2021. ápr. 14. 09:51
 18/50 anonim ***** válasza:
91%

Te jó ég!

Háromgyerekes (mind lányok, és már egyetemisták, ill. dolgoznak) anyaként eszembe nem jutott volna ilyesmivel terrorizálni a lányaimat!

Abszolút magánügy, mi köze hozzá az anyának?????

2021. ápr. 14. 09:52
 19/50 anonim ***** válasza:
61%
13: mi az ,hogy "elvisz"...???? Nem tudsz magadtól elmenni? Mozgáskorlátozott vagy???
2021. ápr. 14. 09:53
 20/50 anonim ***** válasza:
80%
#15: ugyanezt jutott eszembe (előző kettő voltam)
2021. ápr. 14. 09:53
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!