Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az egész családom COVID-os és...

Az egész családom COVID-os és kijárkálnak a karanténból. Hogy értessem meg velük, hogy maradjanak legalább ilyenkor otthon?

Figyelt kérdés

Papám megfertőződött, a mentő vitte a kórházba, annyira rosszul lett. Anyám és apám is átjártak ápolni őt. Már akkor mondtam, hogy kérjenek tesztet, hiszen napokig látogatták a fertőzött beteget.

Nem kértek tesztet, de pár nap múlva mindketten belázasodtak, húgomnak csak hőemelkedése van. Ekkor kértek tesztet, ami mindannyiuknak pozitív lett. Ennek ellenére együtt járnak vásárolni, bementek szolgáltatóhoz is, húgom találkozik az osztálytársaival, meg mamához is elment.

Annyira dühös vagyok rájuk, hogy elmondani nem tudom. Hiába beszélek nekik, leszarják, olyanokat mondanak, hogy mindegy, hogy ők kimennek-e, hisz amúgy is elkaphatják az emberek bármikor.

Én külön élek tőlük szerencsére. Mit lehet tenni? Mit tudok mondani még nekik? Papám élet-halál között fekszik a kórházban pozitív teszttel, de ez sem érdekli őket.

Hagyjam a fenébe?

Ezután hogy nézek a szemükbe, mert mélységesen megvetem őket?

2021. márc. 23. 10:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 anonim ***** válasza:
48%

Nem kamu ez a kérdés? Ne támadjatok nekem csak mostanában elég sok ilyen kérdés volt. Írom ezt úgy, hogy nem bírom elviselni a konteos, járványtagadó, "csakinfluenza" felfogást. Szerintem ezeket a kérdéseket zömében azért írja ki (jó ez is egy konteo -_-) írják ki, hogy jó kis vitát generáljanak, aztán rötyögjenek.

Tudom, hogy léteznek felelőtlen emberek, 60. válaszoló által említett rokonság nálunk is bejátszik, mármint a mentalitás. Hangoztatják, hogy ők vigyáznak, hát megőrülnek, nem mennek sehová, jaj be vannak zárva. Erre kiderül, hogy karácsonykor buli, januárban buli, halmozottan veszélyeztetett nagymamához hordják az ovis, iskolás onokákat, mert azt úgy kell, kézmosás lóf-sz :D, januárban hívtak minket is, hogy lesz egy zártkörű, pár fős teázás, kiderült hogy voltak vagy 25en. Utána mindenki covidos lett, valaki súlyosan, ezt most nem írom le, de gyerek is volt súlyos állapotban.

Erre vazz hát ők akkor most már védettek.--->Rendezik megint az összeröffenéseket, úgy, hogy több közülük még mindig rettentően szarul van. És itt eleve olyan emberekről beszélek, akik nem az egészséges életmód ikonjai. Tehát szerintem lesz pár éven belül náluk gond.

Húsvétkor szerintem megint ez lesz, hogy hitetlenkedni fognak, miért nem megyünk családos-rokonos hétvégére. Mert azt úgy ILLIK.

2021. márc. 23. 23:58
 62/78 anonim ***** válasza:
98%
Orvosként arra nincs időm, hogy a saját betegeimnek felvegyem a telefont. De majd még a rendőrségre fogok telefonálni. Nosza, aki ezt is az orvosok nyakába varrná, az már intézheti is a bejelentést, elvégre neki is pont ugyanannyi joga megtenni.
2021. márc. 24. 00:09
 63/78 anonim ***** válasza:
48%
Édes Istenem, mi volt ennyire sértő azon amit írtam, hogy ennyire dühödten lepontoztatok?
2021. márc. 24. 00:22
 64/78 anonim ***** válasza:
86%
:) de nem félted a praxisod? Itt van, aki elvenné azt is tőled, mert nincs saját gerince.
2021. márc. 24. 00:22
 65/78 anonim ***** válasza:
43%

Fertőzéssel eddig is jártak munkába emberek. Sőt! Egészségügyisek is.

Mindneki csak magára számíthat és csak magáért felel. Ez a közöny, ami terjed.

2021. márc. 24. 00:24
 66/78 anonim ***** válasza:
20%
Milyen orvos az, aki nem tudja felvenni a betegeinek a telefont vagy a nővér sem tudja megtenni? Akkor ha nem tud bemenni és e-mailt sem tud küldeni a beteg csak telefonálni tud, csak kicseng és így járt? Tegyük fel, valamilyen formában megtudja, hogy egy betege nem tartja be a karantént(és most tekintsünk el attól, hogy felhívják ezzel, mondjuk csak hallja a folyosón), akkor nem csinál orvos létére semmit? Hagyja, hogy szétfertőzze a körzetét és belehaljanak, mert ha a válasza igen akkor minek tette le a hippokratészi esküt, ami a nem törődés ellentéte?
2021. márc. 24. 00:25
 67/78 anonim ***** válasza:
86%
66. Ne haragudj, de ezt hogy gondoltad? Doki meghallja a folyosón hogy valaki nem tartja be a karantént. Ezután egyből fellpattan és elszalad az emberkéhez, hogy ejnye bejnye. Valószínű semmit se fog érni egy ilyen embernél, aki bármit is megtehet, sok ilyen van sajnos. Ráadásul minden oltásra váró betegnek közli majd, hogy bocs 1 óra múlva jövök? Az orvos is csak egy ember, nem superhős.
2021. márc. 24. 13:49
 68/78 anonim ***** válasza:
15%

nem, az orvos legalább este e-mailben bejelenti, hogy xy kijár a karanténból, érdekes az orvos is csak egy ember és eddig minden orvos megengedte magának, hogy engem ne emberként kezeljen. Mindegyik előbb-utóbb isten komplexusos lesz és leszól, ha neadjisten bajom van, mert tuti szimulálok stb. Lekezelő, mert tudja a beteg nem fog visszafeleselni, hisz nem tud átmenni más orvoshoz(mert elvileg tudna,de a másik közli nem akarja átvenni).

Itt is ahogy ez az orvos írt, tuti már utálja a munkáját.

Ettől a témától függetlenül, mi az hogy orvosként azt írja már a telefont sem tudja felvenni? Akkor az idős betege aki nem tud netezni csak telefonon tudja felhívni(mert covid miatt már időpontot kell kérni a dokihoz), akkor annak csak kicseng és a beteg le van ejtve?

A szomorú, hogy ott tartunk ez teljesen normális reakció az orvos részéről...

2021. márc. 24. 15:35
 69/78 anonim ***** válasza:
16%

Kaptak piros papirt? Mert ha igen, akkor nem ellenőrzi senki őket ezek szerint? Vagy pont nem akkor amikor lelépnek...?

Én amúgy nem nyomnám fel a saját családom.

Gondolom már annyira jól vannak, ha ennyi fele mászkálnak. Örök életükre meg nem lehet bezárva lenni, mert egyszer betegek voltak.

Tudod hány emberrel találkozok én is a munkahelyen? Gyárban gondolhatod... Honnan tudjam van e bajuk vagy sem, tök mindegy minek hívjuk azt. Korábban is ment már beteg ember dolgozni is meg boltba is! Régen amikor boltban dolgoztam, a főnökasszony azt mondta mikor nem mentem be dolgozni, hogy mit képzelek én hogy csak úgy betegállományba megyek? Mert neki most át kell szervezni meg épp hogy meg tudták oldani jaaj de hát csak sikerült... Egyátalán nem bánták ha betegen mentem dolgozni, mert mit képzelek hogy otthon maradok akár egy influenzával! Taknyom folyt ezerrel kb. a párizsikra, vevők néztek hogy úgy szolgálom őket ki? Hát kesztyű volt rajtam, de hát maga a látvány is gyönyörű volt... Szóval ennyit erről.

Érdekes akkor nem volt gond!

2017ben csak plakátot tettek ki a munkahelyen, még mindig kint van, hogy ne vigyük haza az influenzát! Mossunk kezet stb. Akkor nem törődtek hogy ki hal vajon bele a gyenge immunrendszerrel! Most is ha nem azzal jönnének folyton, hogy mindenki meghal, hanem hogy legyünk fittek, együnk sok vitamint, mozogjunk! Ááá ilyet hol hallasz??? Sehol! Nem gyanús ez senkinek? Direkt a rettegésbe taszítják az embert mert másról sem beszélnek mint halálról már egy éve! El is érték amit akartak mert te is ráhívnád a rendőröket a saját családodra szíved szerint. Úgyhogy vannak bajok és nem a betegségre gondolok, hanem ennek az egésznek a következményeire az emberi kapcsolatokban!

2021. márc. 25. 06:23
 70/78 anonim ***** válasza:
94%
68-as, az orvosnak a beteg emberek gyógyítása a feladata, nem az, hogy hülyék szárazdajkája legyen. Így is rommà vannak terhelve és akkor még ők figyeljenek arra is, ha valaki az egyértelmű utasítások ellenére nem tartja a karantént? Ez perpillanat magyarországon a rendőrök dolga lenne, miért nem őket szidod mert nem végzik a munkájukat? Szállj le szerencsétlen orvosokról végre, nagyon szánalmas a vergődésed.
2021. márc. 25. 08:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!