Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az egész családom COVID-os és...

Az egész családom COVID-os és kijárkálnak a karanténból. Hogy értessem meg velük, hogy maradjanak legalább ilyenkor otthon?

Figyelt kérdés

Papám megfertőződött, a mentő vitte a kórházba, annyira rosszul lett. Anyám és apám is átjártak ápolni őt. Már akkor mondtam, hogy kérjenek tesztet, hiszen napokig látogatták a fertőzött beteget.

Nem kértek tesztet, de pár nap múlva mindketten belázasodtak, húgomnak csak hőemelkedése van. Ekkor kértek tesztet, ami mindannyiuknak pozitív lett. Ennek ellenére együtt járnak vásárolni, bementek szolgáltatóhoz is, húgom találkozik az osztálytársaival, meg mamához is elment.

Annyira dühös vagyok rájuk, hogy elmondani nem tudom. Hiába beszélek nekik, leszarják, olyanokat mondanak, hogy mindegy, hogy ők kimennek-e, hisz amúgy is elkaphatják az emberek bármikor.

Én külön élek tőlük szerencsére. Mit lehet tenni? Mit tudok mondani még nekik? Papám élet-halál között fekszik a kórházban pozitív teszttel, de ez sem érdekli őket.

Hagyjam a fenébe?

Ezután hogy nézek a szemükbe, mert mélységesen megvetem őket?

2021. márc. 23. 10:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 A kérdező kommentje:
Mi köze az orvos praxisának ahhoz, hogy más megszegi a karantént? Ennyi erővel szólhatok a sarki fűszeresnek is.
2021. márc. 23. 18:51
 52/78 anonim ***** válasza:
36%

HA szólnak az orvosnak róla és ENNEK ellenére ezt nem jelenti senkinek, akkor megütheti a bokáját. Kérdezd csak meg a dokit a követendő jogszabályról...

vagy a rendőrségre jelentsd be de ne itt sírj és közben nem lépsz semmit, mert akkor csak egy fokkal vagy jobb náluk.

2021. márc. 23. 18:58
 53/78 A kérdező kommentje:

Oké, akkor megint megkérdezem: mivel másabb, ha az orvosnak jelentem, mintha a sarki fűszeresnek jelenteném?

Mi köze egy orvosnak ahhoz, hogy valaki karantént szeg?

2021. márc. 23. 19:08
 54/78 anonim ***** válasza:
36%
Mert az orvos bejelentése nagyobb volumenü egy rendőr számára, mint a fűszeres. Ahogy egy NAV-os bejelentése többet nyom a latba , mint egy szomszéd találgatása a rendőr szemében. Mit nem lehet ezen érteni?-.-"
2021. márc. 23. 19:11
 55/78 anonim ***** válasza:
89%
Kedves 54-es válaszoló! Orvos vagyok, és az én bejelentésem sem ér többet, mint bármelyik másik állampolgáré (szép is lenne). Mellesleg a szabadidőmben is oltok, ki sem látok a munkából, ha valaki még engem hívna, hogy a Jóska Piska megszegte a karantént és én intézkedjek, hát lehet elküldeném melegebb éghajlatra.
2021. márc. 23. 19:17
 56/78 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 55-ös! Kérdezném, hogy a háziorvosoknak nincs egységesen meghatározott protokoll arra nézve, hogy pl a házastárs igazoltan covidos, mi a teendő? Pl két kollégám férje pozitív volt. Őket is tesztelték. Negatívak lettek. Az egyiket azonnal engedte a háziorvos dolgozni, a másikat karanténba rakták. Elsőnek azzal indkolta az orvos, hogy nem számít kontaktnak tehát dolgozhat. Ami házastárs esetében meglehetősen viccesen hangzik. Nem brszélve arról, hogy tudjuk, hogy a covid lappangási ideje 10 nap ( mint ahogy másodikként említett kollégám meg is betegedett mire a férje csaknem felgyógyult), akkor ez most hogy van?

Kérdező, bocs az offért!

2021. márc. 23. 20:29
 57/78 anonim ***** válasza:
100%
Az egy háztartásban élőknek kötelező a karantén negatív teszt esetén is. Ha ugyanazon háztartásban valakinek x nappal később jelentkeznek a tünetei, akkor az egész háztartásnak x nappal tolódik a karantén.
2021. márc. 23. 21:46
 58/78 anonim ***** válasza:
47%
Az orvos tud segíteni neked, vagy tudja értesíteni a hatóságot úgy, hogy nem a te neved és telefonszámod lesz ott, amikor valami bal csizmatalp szintű IQ-val rendelkező rendőr elmondja, hogy ki jelentette fel őket.
2021. márc. 23. 22:02
 59/78 anonim ***** válasza:
44%

55: elég kár hogy orvosként így áll hozzá és sajnos a legtöbb orvos úgy áll hozzá "kidolgozom a belem, letojom a betegeket csak legyen vége a napnak", de kérdem én nem lehet ezt sejteni munkakör választásnál? Én is tudtam mire vállalkozok amikor szakmát választottam és rohadtul unom, az orvosok mai hanyag "utálom a szakmám" hozzáállását, tisztelet a kivételnek.

Ha a rendőrnek nem akar a kérdező szólni(mert be van rezelve a következményektől) akkor megkérheti az orvost, hogy figyelmeztesse a beteget.

Tegnap hallottam ahogy a nővér próbálja győzködni a betegét, hogy menjen el az oltásra(mert a beteg azt akarta, hogy házhon menjenek és ugye ez nem így működik) mire az leakarta mondani magát az oltást, erre nővér utána felhívta a beteg lányát és szólt neki, na ilyen egy igazi egészségügyi dolgozó aki nem sajnálja az idejét, hanem tényleg a betegére gondol...

2021. márc. 23. 22:58
 60/78 anonim ***** válasza:
88%

Egyébként kib. felelőtlenek az emberek, nem is csak a "kamuinfluenza" vírustagadók. Egy ismerősömék is az 5g-mikrochipben hisznek, voltak koronások de ugyanúgy mentek a Tescoba, játszótérre pozitív után...

Viszont pl. anyósom eü dolgozó, de a vörös zónából vidáman jön minket látogatni, sógornőmék a korházban feküdtek (á, biztos nem ő vitte nekik), tőlük is ki-be mászkáltak. És ő hord maszkot, az oltás mellett kampányol.. de az 1 éves gyerekemmel be akart menni egy csomag sonkáért a boltba.

2021. márc. 23. 22:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!