Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az egész családom COVID-os és...

Az egész családom COVID-os és kijárkálnak a karanténból. Hogy értessem meg velük, hogy maradjanak legalább ilyenkor otthon?

Figyelt kérdés

Papám megfertőződött, a mentő vitte a kórházba, annyira rosszul lett. Anyám és apám is átjártak ápolni őt. Már akkor mondtam, hogy kérjenek tesztet, hiszen napokig látogatták a fertőzött beteget.

Nem kértek tesztet, de pár nap múlva mindketten belázasodtak, húgomnak csak hőemelkedése van. Ekkor kértek tesztet, ami mindannyiuknak pozitív lett. Ennek ellenére együtt járnak vásárolni, bementek szolgáltatóhoz is, húgom találkozik az osztálytársaival, meg mamához is elment.

Annyira dühös vagyok rájuk, hogy elmondani nem tudom. Hiába beszélek nekik, leszarják, olyanokat mondanak, hogy mindegy, hogy ők kimennek-e, hisz amúgy is elkaphatják az emberek bármikor.

Én külön élek tőlük szerencsére. Mit lehet tenni? Mit tudok mondani még nekik? Papám élet-halál között fekszik a kórházban pozitív teszttel, de ez sem érdekli őket.

Hagyjam a fenébe?

Ezután hogy nézek a szemükbe, mert mélységesen megvetem őket?

2021. márc. 23. 10:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/78 anonim ***** válasza:
60%
Ha visznek magukkal a vásárláshoz telefont, akkor elég könnyű bebizonyítani, hogy kijárkáltak a karantén alatt. Illetve ha esetleg meg tudod szerezni a nyugtákat a bevásárlásról, az is bizonyíték lenne. A boltban is vannak biztonsági kamerák és dolgozók, akik esetleg láthatták őket. Szóval bizonyíték bőven lenne akkor is, ha tagadnák. És ha névtelenül jelented fel őket, akkor még csak nem is fogják megtudni, hogy te voltál. Elvileg ki kell legyen ragasztva az ajtajukra a karanténos matrica, és kb. bárki megláthatja az utcáról, ahogy kijönnek azon az ajtón.
2021. márc. 23. 12:09
 22/78 anonim ***** válasza:
65%

Egyszeru. Mikor ki mennek, akkor hivd a rendoroket.

Itt az allamokban a maszk se kotelezo sajnos. Rengetegen maszkalnak maszk nelkul, es tizbol ot ember biztos, hogy koronas. Remalom ami megy a legroszabb, hogy rengeteg ember igy viselkedik.

2021. márc. 23. 12:20
 23/78 A kérdező kommentje:

Nem tudom, mikor mennek ki. Pár naponta beszélünk, akkor elmesélik, hogy vannak, miket csinálnak, merre voltak.

Egyébként nincs piros cetli, nekünk sem volt.

2021. márc. 23. 12:32
 24/78 anonim ***** válasza:
85%

Sajnos nagyon sok velejéig felelőtlen ember van. Én óvónő vagyok. Ezért tudom, hogy némely szülő, akik covidos, simán beadja a gyerekét az intézménybe, hozza, viszi. Legtöbbször utólag szerzünk tudomást róla, hogy az egész család pozitív volt.

Kérdező, próbáld megértetni a családoddal, hogy bűncselekményt követnek el, mikor betegen mászkálnak.

2021. márc. 23. 12:46
 25/78 anonim ***** válasza:
82%
Sajnos igaza van a hetes válaszolónak, tipikus magyar (persze nem csak magyar) mentalitás, hogy telibeszarjuk a többieket, meg nehogy már más mondja meg mikor mit csinálunk. Amerikában ez megy nagyban, csak ott más a kultúra és ráadásul az emberek tele van a szabadság-bullshittel.
2021. márc. 23. 12:47
 26/78 anonim ***** válasza:
78%
Én mindenesetre nem állnék neki nyugtákat gyűjteni meg ilyen baromságokkal foglalkozni, felhívnám a jardot, hogy ez van, a többit meg ők megoldják - vagy nem.
2021. márc. 23. 12:47
 27/78 anonim ***** válasza:
82%
Az ilyen agyatlanok miatt fog ez az egész járvány még évekig tartani, mert aki erre legyint az ugyanúgy a maszkhasználatot is feleslegesnek tartja. Emberek ennyire nem féltik a rokonaikat/barátaikat?
2021. márc. 23. 12:54
 28/78 anonim ***** válasza:
21%
Ha pozitív tesztjük lett, akkor kell legyen matricájuk. Maximum ők nem ragasztották ki, ami megint csak bűncselekmény.
2021. márc. 23. 12:54
 29/78 anonim ***** válasza:
88%
#8 asszonynak pozitív lett, mi sem kaptunk matricát és a kutya se nézett felénk. Nincs ilyesmire kapacitás.
2021. márc. 23. 13:02
 30/78 anonim ***** válasza:
88%
nincs màr matrica, de ha ezt így elmondod a rendőröknek, akkor oda fognak figyelni ràjuk.
2021. márc. 23. 13:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!