Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az egész családom COVID-os és...

Az egész családom COVID-os és kijárkálnak a karanténból. Hogy értessem meg velük, hogy maradjanak legalább ilyenkor otthon?

Figyelt kérdés

Papám megfertőződött, a mentő vitte a kórházba, annyira rosszul lett. Anyám és apám is átjártak ápolni őt. Már akkor mondtam, hogy kérjenek tesztet, hiszen napokig látogatták a fertőzött beteget.

Nem kértek tesztet, de pár nap múlva mindketten belázasodtak, húgomnak csak hőemelkedése van. Ekkor kértek tesztet, ami mindannyiuknak pozitív lett. Ennek ellenére együtt járnak vásárolni, bementek szolgáltatóhoz is, húgom találkozik az osztálytársaival, meg mamához is elment.

Annyira dühös vagyok rájuk, hogy elmondani nem tudom. Hiába beszélek nekik, leszarják, olyanokat mondanak, hogy mindegy, hogy ők kimennek-e, hisz amúgy is elkaphatják az emberek bármikor.

Én külön élek tőlük szerencsére. Mit lehet tenni? Mit tudok mondani még nekik? Papám élet-halál között fekszik a kórházban pozitív teszttel, de ez sem érdekli őket.

Hagyjam a fenébe?

Ezután hogy nézek a szemükbe, mert mélységesen megvetem őket?

2021. márc. 23. 10:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/78 anonim ***** válasza:
8%

10-es nem, én hazaáruló vagyok. Ezt sugallja az egyetlen magyar párt a Fidesz. Mindenki más, aki nem fideszt hypolja, az nem igazi magyar.

Hiába pontozol le, mert te is tudod, hogy ők felnőtt emberek és nem parancsolhatsz nekik.

Az, hogy ávósat játszol és a saját családod feljelented, az szintén téged jellemez.

2021. márc. 23. 13:14
 32/78 anonim ***** válasza:
83%
Ez sajnos nem egyedi eset! Nagyon sok ismerősöm mesélte, munkahelyre jártak be lázasan, covidosan! Utána mentek az oviba a gyerekért(akkor még volt) elmentek vásárolni stb. Egyáltalán nem érdekelte, hogy elkapja valaki. Rengeteg ilyen ember van sajnos. :( Na ezért van ennyi rengeteg fertőzött!
2021. márc. 23. 13:30
 33/78 A kérdező kommentje:
Pontosan 32, és akkor kérdezgetik az emberek, hogy hogyan lehet az, hogy egyre több a fertőzött a sok korlátozás és az oltások megkezdése ellenére. Hát így.
2021. márc. 23. 13:37
 34/78 anonim ***** válasza:
40%

Félre értesz, és lehet azért, mert elvakít az agresszió, ami fakad belőled.

Nem azt írom, hogy ez helyes, hogy elmennek.

Azt írom, hogy nem vagy jogosult arra, hogy korlátozzad őket.

A hatóság az egyetlen, aki jogosult erre.

Ha feljelented a saját véred, akkor annak olyan oka kell legyen, ami megéri vele egy életre összeveszni. Ha neked ez ilyen ok, akkor csináld. De tudd, hogy mit érsz el vele.

Más akkor is megvédi a gyerekét, ha az gyilkolt, te akkor is eladod a hozzátartozód, ha az éjjel kimegy futni az erdőbe?

2021. márc. 23. 14:05
 35/78 anonim ***** válasza:
84%
Én nem csak saját rokonaimnak, hanem más rokonainak megyek bevásárolni és lerakom a bejáratuk előtt a kaját, amit nekik nem kell elmenni és megvenni a boltban, szóval ha utálni akarsz, utálj, megteheted, de nem ismersz és nem is akarsz megismerni, mert a gyűlölet benned többet ér, mint az értelem, ami a témát körülveszi.
2021. márc. 23. 14:06
 36/78 A kérdező kommentje:

Hol írtam olyat, hogy éjjel megy futni az erdőbe? Azt írtam, járnak bevásárolni, mindhárman egyszerre, bemennek a szolgáltatóhoz, elmentek műszakiztatni az autót, rendeltek étteremben és személyesen vették át a rendelést, húgom átment az osztálytársaihoz stb. Azért ez rohadtul nem a kimegyek az erdőbe este egyedül kategória.

Igen, tudom, más akkor is védi a gyerekét, ha az gyilkos, de én jobban sajnálom azt, aki meghal más felelőtlensége miatt, mint azt, aki pár napig nem tud kimenni.

2021. márc. 23. 14:11
 37/78 anonim ***** válasza:
91%
Ez tényleg durva kedves kérdező. Mert én a magam részéről azt még megérteném, hogy elmennek mondjuk sétálni egy olyan helyre, ahol senki nincs, bár tudom, hogy karantén alatt ez is tilos, de azzal, hogy konkrétan boltba mennek, meg barátokkal találkoznak az túl megy a határon. Nem is értem őket.
2021. márc. 23. 14:26
 38/78 anonim ***** válasza:
68%
Feljelenteném őket a francba.
2021. márc. 23. 14:32
 39/78 anonim ***** válasza:
66%

Ha a rendőrséggel nem jutsz semmire, vagy nem mered meglépni, esetleg írd ki a Facebookra (lássa minden közös ismerős), hogy a családod covidos, így járkálnak ki, aki mostanában találkozik velük, az tudjon róla. Igaz, lehet hogy rájuk szakad a népharag. De akkor legalább nem mernek majd kimenni.

Bár ez lehet hogy személyes adattal való visszaélés vagy ilyesmi... de nem hiszem, hogy a családodnak annyi esze van, hogy erre rájöjjön, és azt sem gondolom, hogy feljelentenének. Mert amit ők csinálnak, az is minimum szabálysértés, de ha a betegségük tudatában a hülyeségükkel megfertőznek valakit, aki belehal, az már simán bűncselekmény, amimek a megnevezése úgy kezdődik, hogy "gondatlanságból elkövetett".

Baz+, ez a vírus tényleg 80%-ban az idióták miatt terjed...

2021. márc. 23. 14:38
 40/78 A kérdező kommentje:

39, Biztosan nem írnám ki Facebookra!

A kis városban, ahol laknak mindenki ismer mindenkit és tudják, hogy anyám COVID-os, de ott mindenki járkál mindenfele szintén COVID-osan. Például van egy étterem, ahol a tulaj mesélte, hogy magas láza volt, alig bírt menni, de kivitt több adag ebédet, aztán utána a kocsiban aludt, mert alig bírt már kiszállni.

Szóval nem nagyon hatna meg senkit.

2021. márc. 23. 14:42
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!