Az egész családom COVID-os és kijárkálnak a karanténból. Hogy értessem meg velük, hogy maradjanak legalább ilyenkor otthon?
Papám megfertőződött, a mentő vitte a kórházba, annyira rosszul lett. Anyám és apám is átjártak ápolni őt. Már akkor mondtam, hogy kérjenek tesztet, hiszen napokig látogatták a fertőzött beteget.
Nem kértek tesztet, de pár nap múlva mindketten belázasodtak, húgomnak csak hőemelkedése van. Ekkor kértek tesztet, ami mindannyiuknak pozitív lett. Ennek ellenére együtt járnak vásárolni, bementek szolgáltatóhoz is, húgom találkozik az osztálytársaival, meg mamához is elment.
Annyira dühös vagyok rájuk, hogy elmondani nem tudom. Hiába beszélek nekik, leszarják, olyanokat mondanak, hogy mindegy, hogy ők kimennek-e, hisz amúgy is elkaphatják az emberek bármikor.
Én külön élek tőlük szerencsére. Mit lehet tenni? Mit tudok mondani még nekik? Papám élet-halál között fekszik a kórházban pozitív teszttel, de ez sem érdekli őket.
Hagyjam a fenébe?
Ezután hogy nézek a szemükbe, mert mélységesen megvetem őket?
Nálunk a cég esetét ha látnád, megállna az utolsó sejted is:
- konyhán ebéd közben hangosan mondja a tag, hogy mindenki covidos a családban, de neki nincs tünete, ezért bejött dolgozni.
Megoldás: Főnökömnek szóltam. Kikérdezte, honnan tudom. A tag 1 órán belül ki lett kísérve az épületből.
- Másik tag covidos teszttel rendelkezett, megosztotta FB-n. Másnap bejött munkába. Egyszerű print screen, ment a HR-nek a kép. Haza lett küldve a tag.
- Egy kolléga covidos lett, este jöttek elő nála a tüntetek. Aznap mindenkinek írt, akivel találkozott, hogy pozitív lett a tesztje. (Ilyen számomra egy felelősséget vállaló ember, nem úgy, mint itt a kommentelők nagy része) Tehát tudjuk, hogy a részlegen erősen covid gyanús mindenki. Kötelező tesztelés volt, de csak azoknak, akik tudják otthon is végezni a munkát és nincs szükség rájuk a cégnél. Aki betegszabira megy, annak úszik a bónusz. Így mindenki a laborban bemmaradt. Mindenki 40 alatti fiatal, edzett ember. Mindenki maszkot hord és megtartja a távolságot. A labornak nincs ablaka, nem megy a szellőző rendszer. Tehát a fertőzés veszély megvan, mégsem dölt ki senkit, de ez pusztán véletlen, nem lehet erre alapozni, hogy mindenhol ez meg. Mindenesetre a cég hozzáállásán látszik, hogy vannak olyan jó-munkás-emberek, akiket csak azért sem tesztelnek, nehogy hiányuk miatt leálljon a termelés.
- Külföldön járt ismerősöm családi okok miatt (kifejtem, mert többen már ugatnak a monitor előtt, hogy milyen felelőtlen... Az anyuka, és a lány is kórházba került, de ott náluk nem igazán lehet pénzt keresni, hogy fizetni tudja a kaját és az orvost a családfő, ezért jár külföldre dologzni. Az eddigi hozzászólásaid alapján gondolom ezt nehezen érted meg, de talán ennyi emberség még benned is van, majd lepontozhatsz, mert ehhez értesz)... Tehát jött haza, hogy munkát tudja folytatni. Mivel egyedül dolgozik (szobafestő), így kérte, hogy a 2 hetes karantén idejére hadd költözzön be abba a 150nm-es, éppen épülő házba, amit ki kell festenie. A tulaj bele ment. Belső munkákat csak ő végez, mindenki más csak külső munkálatokat. A rendőrség többször kereste az állandó lakcímén, pedig minden nap telefonáltunk, hogy a bejelentett lakcíme és a covid alatt tartózkodási lakcíme más. Rendőrség végül nem tett feljelentést, de 4 hétig tartott elintézni az ügyet, és 2 hét volt a karantén. Az utcára sem ment ki, vittük neki a kaját és munkához az anyagot és otthagytuk az ajtó előtt.
Csak tudd, hogy milyen esetek vannak még covid alatt.
Gyerünk. jöhet a 0%. mást úgy sem tudsz.
Nem tök mindegy.
Aki tud, maradjon otthon. Ha covidos, végkép, kérem, hogy maradjon otthon.
De parancsolni nem tudok nekik és erőszakot csak a hatóság alkalmazhat.
Ilyen manipulatív g*ci módon közelíteni egy orvoshoz embertelen.
Inkább segítséget kérni az orvostól emberibb.
Ha egy orvost fenyegetsz, azért börtön jár.
Az orvos nem azért segít, mert szuggesztív módon fenyegeted. Kétszer írtad le, hogy fenyegetésnek szánod, annak, hogy elveszíthesse az állását. Ennél egyértelműbben nem lehet értelmezni, amit írsz.
Az orvos azért fog segíteni, mert neki érdeke a gyógyítás és a covid visszaszorítása.
Beteges, hogy a praxis kockáztatását használod motivációnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!