Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha a szüleim nem...

Mit tegyek ha a szüleim nem tudnak anyagilag támogatni?

Figyelt kérdés

Nemrég lett diplomám es nem vagyok mar 21 eves idém leszek 29. Egyenlore nem vettek fel sehova de a diakhitelt fizetnem kell ami 150 ezer ft egy honapban. Mivel amig diplomaval nem vesznek fel addig betanitott munkan dolgozok de szinte az egesz elmegy a torlesztesre igy nekem nem marad semmi.

Mit csinaljak szerintetek hogy tobbet keressek minimum havi netto 400 ezret?

Hogy kell munkat talalni ennyi penzert ahová fel is vesznek. Legyszi segitsetek mert igy meg nincs eletem se, es a szuleimmel kell hogy eljek ennyi idosen.

2021. márc. 19. 12:13
 131/151 anonim ***** válasza:
95%

Volt időd, mindjárt 30 éves vagy. Eddig mit csináltál? 9 éves korban kezdődik a nyelvoktatás a legszarabb iskolákban is. 20 éved volt rá, hogy valamit felmutass.

Amúgy szánalmas ez a vagdalkozás.

2021. márc. 20. 21:37
 132/151 anonim ***** válasza:
94%
De minek kéne 40 éves korodig tanulni? :D Azt mondod van egy felsőfokú nyelvvizsgád, tehát azért rendelkezel egy biztos tudással. Ezt kell megerősíteni, nagyon max 3 év, ha minden nap rászánsz max 1 órát.
2021. márc. 20. 21:38
 133/151 anonim ***** válasza:
96%

Te nagyon hülye vagy...

Amúgy meg hazudsz a kommenjeidben össze vissza.. vissza olvasod őket amúgy?

2021. márc. 20. 21:41
 134/151 anonim ***** válasza:
0%
Nem azért mondom, de egyébként aki duolingoval példálózik, annak fingja sincs a nyelvtanulásról és a nyelvtudásról...
2021. márc. 20. 22:23
 135/151 anonim ***** válasza:
94%
134, én úgy kezdtem el a spanyolt tanulni. Később tanárhoz mentem, de már tudtam a fonetikát, a betűket, rengeteg szót megtanultam, mondatszerkezeteket, kifejezéseket stb. Alsóhangon megspóroltam vele 100 ezer forintot, mert nem a tanár tanított a nulláról.
2021. márc. 20. 22:32
 136/151 anonim ***** válasza:
0%
135 Erről beszélek, hogy a duolingo és a hasonló alkalmazások maximum az alapokat képesek átadni, egy kis játékos gyakorlás, memóriajáték, ízelítő. Ha használható nyelvtudásra van szükséged, akkor nem tudod megspórolni az aktív nyelvhasználatot és ebben a kérdezőnek igaza van, hogy nem a tanár, nem a tankönyv, nem a youtube stb. fog "megtanítani" x nyelven. Én nyelvszakosként legalábbis ezt hallgattam a tanáraimtól éveken át, hogy a nyelvtudás ott kezdődik amikor aktívan használod a nyelvet természetes közegben, a hétköznapok során.
2021. márc. 20. 22:37
 137/151 anonim ***** válasza:
95%
Persze, 136, nem is azt írtam, hogy a duolingóról fog folyékonyan megtanulni egy nyelven. Felsoroltam mellé 6 másik dolgot, de neked ki kellett ragadnod egyetlen egyet és megírni, hogy nem sok közöm van a nyelvtanuláshoz, úgy, hogy 3 nyelvet beszélek és nem éltem külföldön, és nem költöttem rá túl sok pénzt sem.
2021. márc. 20. 22:46
 138/151 anonim ***** válasza:
0%
Igen, olyan dolgokat soroltál fel, amik mind a passzív nyelvtudást fejlesztik.
2021. márc. 20. 22:56
 139/151 anonim ***** válasza:
95%
Hallod, 138, akkora szakértő vagy, miért nem ajánlasz akkor inkább valamit, hogy hogyan fejleszthetné az “aktív” nyelvtudását a kérdező?
2021. márc. 20. 23:09
 140/151 anonim ***** válasza:
0%
Azért, mert az okoskodó hozzászólókkal ellentétben én megértem, amit a kérdező ír és innentől fogva feleslegesnek érzem, hogy számára hasznosíthatatlan, elérhetetlen vagy megvalósíthatatlan tanácsokkal lássam el.
2021. márc. 20. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!