Mit tegyek ha a szüleim nem tudnak anyagilag támogatni?
Nemrég lett diplomám es nem vagyok mar 21 eves idém leszek 29. Egyenlore nem vettek fel sehova de a diakhitelt fizetnem kell ami 150 ezer ft egy honapban. Mivel amig diplomaval nem vesznek fel addig betanitott munkan dolgozok de szinte az egesz elmegy a torlesztesre igy nekem nem marad semmi.
Mit csinaljak szerintetek hogy tobbet keressek minimum havi netto 400 ezret?
Hogy kell munkat talalni ennyi penzert ahová fel is vesznek. Legyszi segitsetek mert igy meg nincs eletem se, es a szuleimmel kell hogy eljek ennyi idosen.
Kérdező!
Van egy pár ember, aki valóban 0 tapasztalattal, akár alacsony iskolai végzettséggel keres fél milliót vagy többet. De azért lássuk be, nem ez az átlagos. Fogadd el, hogy sajnos ehhez szerencse is kell, neked ez most nem jött össze, viszont az a lehetőség áll, hogy megmászod a ranglétrát és idővel majd te is keresel ennyit.
"De amugy 116-os amiket írtál öszintén melyik páylakezdő ért hozzá?"
- hát ez az, semelyik pályakezdő nem ért hozzá, én sem értettem hozzá amikor 23 évesen pályakezdő voltam. Ezért kis magyar cégnél nettó 120 ezerért dolgoztam éveket, és kicsiben tanultam meg ezeket.
Megmásztam a szamárlétrát, de már írtam, kb. 1500 helyre jelentkeztem 6 év alatt, saját zsebből mentem sokszor konferenciákra, networkoltem, így jutottam be multihoz, ahol még mindig csak 300-at kaptam.
Ott is eltöltöttem jó időt, mire felvettek ide kiemelt bérrel. Nem az egyetemről estem ki nulla nyelvtudással és vertem az asztalt, hogy nekem félmillás fizetés jár.
Azt meg sem említem, hogy milyen csóró családból jövök és 19 éves korom óta önellátó vagyok. Mint írtam, nő vagyok. Ezt csak azért jegyzem meg, mert te meg itt férfi létedre 29 évesen hisztizel, mert nem kapsz pénzt anyádéktól.
A lőtéri kutyát nem érdekli a nyelvvizsgád, az a lényeg, hogy tudj tárgyalási szinten kommunikálni idegen nyelven. Ha neked ez 29 évesen, egyetemi diplomával sem jött össze, akkor ne a rendszert okold, hanem nézz magadba.
Tele van az internet ingyenes anyagokkal, ott a DuoLingo, általános iskolától egyetem végééig tanulhattad, akár szabadon választhatónak is felvehetted, ezért nem kell külön fizetni. Nézhetsz filmeket angolul, ott a rengeteg felirat, könyv, a YouTube. Ne másokat hibáztass, bakker.
Életemben nem éltem egy napot sem külföldön és folyékonyan beszélek angolul és spanyolul. Tudod mi a titok? K.vára keményen tanultam. Ki lehet próbálni!
125!
Nem kell anyanyelvi szinten tudnod, csak tudj társalogni, kommunikálni. Ha ehhez nincs meg a nyelvtudásod, akkor fejleszd, ezt online ingyen is meg tudod tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!