Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha a szüleim nem...

Mit tegyek ha a szüleim nem tudnak anyagilag támogatni?

Figyelt kérdés

Nemrég lett diplomám es nem vagyok mar 21 eves idém leszek 29. Egyenlore nem vettek fel sehova de a diakhitelt fizetnem kell ami 150 ezer ft egy honapban. Mivel amig diplomaval nem vesznek fel addig betanitott munkan dolgozok de szinte az egesz elmegy a torlesztesre igy nekem nem marad semmi.

Mit csinaljak szerintetek hogy tobbet keressek minimum havi netto 400 ezret?

Hogy kell munkat talalni ennyi penzert ahová fel is vesznek. Legyszi segitsetek mert igy meg nincs eletem se, es a szuleimmel kell hogy eljek ennyi idosen.

2021. márc. 19. 12:13
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/151 molnibalage válasza:
97%
Kereskedelem és marketing = Dunát lehet ezzel rekeszteni. Pályakezdőként nettó 400 az kb. infós / penge mérnök kategória.
2021. márc. 19. 20:19
 92/151 A kérdező kommentje:
94:es- Hogyan értessem meg veled hogy NEM LEHET mindenki mérnök meg orvos meg infos. Ha én eleve felvagyok mentve matekból nem is érettségiztem belőle akkor majd fog menni a mérnöki szak? És ha nem ezt tanulom tehát ha nem mérnöknek tanulok vagy infosnak akkor ne is álmodjak normális fizetésről? Ez lenne önmahában a kérdésem de miért nem tudtok rá válaszolni? Mi módon érhető el ebben a kereskedelem és marketingben? Mit kéne tennem? Saját zlet nyiásához nincs pénzem, saját vállalkozáshoz nincs pénzem, házra nincs pénz, a szüleim nem befolyásosak nem keresnek sokat, a cégek meg megálltak nettó 250 ezernél amit írtam de annyi nekem nem elég mert nem jövők ki belőle és gyűjteni sem tudom. Az ember várj a amegoldást meg a segístéget emberektől, azért írtam ki a kérdést.
2021. márc. 19. 20:27
 93/151 anonim ***** válasza:
94%

95!

Akkor itt a válasz a kérdésedre: Nem fog neked menni a mérnöki szak, álmodhatsz normális fizetésről, de nem pályakezdőként, tudunk rá válaszolni, szakmai gyakorlatot kellene szerezned. Egyelőre muszáj leszel egy ilyen fizetéssel megelégedni, és majd ha jól teljesítesz akkor lesz ez több is.

2021. márc. 19. 20:32
 94/151 A kérdező kommentje:
Volt szakmai gyakorlatom de csak gyakornoki időre tartottak ott. Mivel diákmunka cégen keresztül volt. Szereztem már egy 2-3 hónapos gyakorlatot. Viszont amikor megkaptam a diplomát utána semmi. Hiába küldöm már nem tudom hova az önéletrajzomat semmi válasz. Igy el kell vállalnom másmilyen jellegű munkát de az meg nem fizet 400 ezret. Csak az idő megy meg az évek igy is elment rengetek év. Soha nem fognak válaszolni a jobb fizetést adó cégek mert oda proetckiós emberek kerülnek be, én ezt nem vitatom mert tudom hogy így van. Viszont ha én 250 ezret keresek 5 év mulva sem fogok többet keresni, tanulni már nem fogolk új diplomát vagy szakmát de 250 ezerből nem csak hogy jövő nem építhető de semmi más se gyűjteni nem lehet se semmit. Hát ebbe kattanok bele mert tudom hogy így lesz. A megoldás az hogy szóba álljanak velem a jobb cégek de nincs hozzá kapcsolatom meg ismertségi köröm ez a helyzet. Szüleim nem segítenek ügye hiába kértem tölük is segítséget.,
2021. márc. 19. 20:41
 95/151 anonim ***** válasza:
94%
Hát akkor nincs más megoldás, el kell fogadni ezt a helyzetet. Bár nem tudom mikor küldted az önéletrajzodat, most a covid miatt is lehet hogy nem válaszolnak. Próbáld ha már a helyzet valamelyest javult. Esetleg keresd fel a volt csoporttársaidat, hátha ők be tudnának ajánlani valahová. Azért azt nem hiszem, hogy ne lennének kapcsolataid.
2021. márc. 19. 20:47
 96/151 anonim ***** válasza:
91%
89es vagyok, Cica értsd már meg nem azt mondtam h nem adhat egy cég 500ezres fizut, de ugy hogy 0 azaz nulla tapasztalatod van valószínű nem fognak. Lehet irigykedni h valaki kap csak zsebpenznek a szüleitől 400at de ezzel most mit ersz? Attol neked nem lesz. Ha annyira menő a szakmád siman lehet h mondjuk 2 ev utan kapsz annyit. De most nem ugy nez ki hogy fogsz es az h picsogsz nem segit rajtad. Ennyi
2021. márc. 19. 20:55
 97/151 anonim ***** válasza:
98%

Annyit kérdeznék, hogy honnan tudod, hogy az adott cég mennyit fizet? A legtöbb hírdetésbe csak annyit írnak, hogy "versenyképes fizetés", de hidd el van ahol ez nettó 180 000-t jelent.

Ha kapnál egy nettó 210 000 Ft ajánlatot, akkor nem fogadnád el mert nem 400 000? Mert így tapasztalatot sem tudsz gyűjteni, ami alapján pályázhatsz később a nettó 400 000-ért.

Vannak cégek, ahol van előrelépési lehetőség, és ha jól dolgozol és értékes leszel számukra, akkor fogsz kapni fizetésemelést.

2021. márc. 19. 21:01
 98/151 anonim ***** válasza:
95%
100 úgy látom hiába magyarázzuk neki, nem akarja érteni..remenytelen
2021. márc. 19. 21:02
 99/151 A kérdező kommentje:
En ertem. Meg tudom csak rajtam ez nem segit.
2021. márc. 19. 21:04
 100/151 anonim ***** válasza:
96%
de így nem gondolkoztatsz. Mert igy csak keseregni fogsz es nem látod meg azt sem ami előre visz. Úgy látszik apránként kell haladnod, de valahol el kell kezdeni. Aztan szépen tudsz feljebb lépni. De ha el sem kezded...
2021. márc. 19. 21:14
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!