Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha a szüleim nem...

Mit tegyek ha a szüleim nem tudnak anyagilag támogatni?

Figyelt kérdés

Nemrég lett diplomám es nem vagyok mar 21 eves idém leszek 29. Egyenlore nem vettek fel sehova de a diakhitelt fizetnem kell ami 150 ezer ft egy honapban. Mivel amig diplomaval nem vesznek fel addig betanitott munkan dolgozok de szinte az egesz elmegy a torlesztesre igy nekem nem marad semmi.

Mit csinaljak szerintetek hogy tobbet keressek minimum havi netto 400 ezret?

Hogy kell munkat talalni ennyi penzert ahová fel is vesznek. Legyszi segitsetek mert igy meg nincs eletem se, es a szuleimmel kell hogy eljek ennyi idosen.

2021. márc. 19. 12:13
 111/151 A kérdező kommentje:
Azért mert megvan a létszám. Hidd el mrá krédztem tőle. És voltam is ott 1-1 napokat dolgozni és valóban annyit fizet amennyit írtam de mivel van egy fix csapat és a kínai cscávónak több nem kell ezért nem tudnak betenni. De itt gykn is ha valaki 700 ezret keres és még ki is irja akkor miért osztja meg hogy hoygan elhet bekerülni ahhhoz a céghez és stb. Ez lenen az emberi segítség. De nem nem mondják meg aki milliokat keres egy honapban 8 általénossal az se mondja meg mivel foglalkozik vagy mit csinál azt még dolgozni sem dolgoznak.
2021. márc. 20. 18:26
 112/151 A kérdező kommentje:
ElírtaM. tehát aki 700 ezret keres miért nem osztja meg hogy miylen munkával érhető el. De aki ide irt egy választ hogy értékesítő és bőven megvan neki 500 ezer akkor ő is miért nem osztja meg vagy árulja el? Hogy melyik cég az vagy hogy vették fel oda.. Mert ezzel is lehetne segíteni a másikon ha csak annyiban hogy ötleteket adni. De nem... CSak a sértegetések mennek de azok nagyon.
2021. márc. 20. 18:28
 113/151 anonim ***** válasza:
100%

Nézd szét a portálokon, egy csomó helyen keresnek értékesítőt. Ahol én tudom, hogy keresnek annyit, hogy azért egy-két év kell, nem rögtön nettó 500-ről indulnak.

Aki nettó 700-at keres, az rendszerint sokat tett érte, dolgozott éveket érte. Nem úgy volt, hogy be ment az interjúra kedvesen nézett és annyit kapott. Sőt sokszor vezetők.

Ha ez így menne ahogy te gondolod, akkor is mindenki a húgát sógorát, legjobb barátnőjét/barátját nyomná be először, nem egy idegent. Nem úgy megy az, hogy csak azért mert az Z X év tapasztalattal 500 000-at kap, te is annyit fogsz, legtöbb helyen nem így van. Volt munkahelyemen az értékesítők sem kaptak ugyanannyit, hanem teljesítmény alapján minden évben X-t nőtt a bérük és még Y bónuszt is kaptak egyszeri kifizetésben, de ez mind a teljesítményüktől függött. Nem a két szép szemükért kapták.

De nézz szét a neten, a nagy cégek/multik karrieroldalán, jelentkezz ahova tudsz. Vagy add oda a jól kereső ismerőseidnek az önéletrajzodat, hogy továbbítsák a megfelelő személy/HR/vezető felé. Sajnos a magyar vállalatok ritkábban fizetnek ekkor bért, főleg pályakezdőnek.

Kis motiváció: igaz, hogy diákként dolgoztam egy helyen, de KÉT év alatt 80%-ot nőtt a bérem, mert bizonyítottam. Szóval, nem 20 ezerről van szó, ha fizetésemelést kapsz.

Sajnos nagyon sokan élnek kevesebb, mint nettó 250-ből, tegyük fel ketten vannak és így meg van nekik a havi félmilla és még is valahogy kijönnek. Sőt. Nyaralni is eljutnak, és teljes életet élnek.

2021. márc. 20. 18:48
 114/151 anonim ***** válasza:
94%

"De aki ide irt egy választ hogy értékesítő és bőven megvan neki 500 ezer akkor ő is miért nem osztja meg vagy árulja el?"

- na, az én volnék, egyébként az +500e az az alapbérem, arra jön a bónusz, kerestem már 1,2 milliót is most decemberben pl.

Nem írom le a cég nevét, de leírom, hogy kerültem ide és mivel foglalkozik a cég.

Előtte szar pénzért dolgoztam szintén értékesítésben egy másik multinál. Az átlaghoz képest nem volt szar, 300ezer plusz megvolt minden hónapban. Egy nap felhívtak telefonon egy fejvadász cégtől és beszéltek erről a pozícióról. Mivel veszíteni valóm nem volt, ezért bemondtam egy magas összeget, mondták, hogy rendben.

4 körös interjú megvolt, jól megfingattak, de nagyon jókat kérdeztem, és válaszoltam is. Mivel rájöttem, hogy sokkal felelőségteljesebb az állás, mint gondoltam, még többet kértem, plusz sokat is kell utazni (most a COVID miatt nem).

Szóval így kerültem be ide, a cég pedig pharma szoftvert csinál és SaaS a szolgáltatlás.

Van nálunk egy csomó nyitott pozi, LinkedIn-en fenn is vannak, de téged úgysem vennének fel, mert a mentalitásod nem illik ide, de ha be is kerülnél, 2 nap alatt kicsinálnának.

2021. márc. 20. 20:31
 115/151 A kérdező kommentje:
114-es: Ha nyitottak a poziciók és nem írod le a cég nevét, akkor honnan tudnám kinézni? Meg megnézni az állásokat? Egyébként ezzel a mentalitás solog hülyeség nekem acélból van az idegnrendszerem, mindösszesen annyi a problémám hogy kevés a fizetés és hogy a szülők sem tudnak segíteni.
2021. márc. 20. 20:37
 116/151 anonim ***** válasza:
95%

115, mondom, hogy nem vennének fel, ezért ki sem teszem ide. De ha a válasz az alábbi kérdésekre igen, akkor írj rám:

- Van releváns munkatapasztalatod?

- Dolgoztál már Life Sciences-ben?

- Tudod és érted, hogy működik a SaaS modell?

- Beszélsz folyékonyan és magabiztosan angolul és plusz egy európai nyelven?

- Van nyitva Business Development, CSM, és PMO pozíció is. Ezek közül melyikben és mennyi tapasztalatod van?

- Képes vagy teljesen egyedül elutazni egy európai országba és visszajönni egy aláírt szerződéssel egy elégedetlen ügyféltől? Az ügyfél orvos, mikrobiológus, biológus, kutató vagy valami hasonló, aki C-level poziban van az adott cégben, tehát minden kérdésére tudnod kell válaszolni, márpedig az szakmai lesz. Ezenfelül normális ruhában kell megjelenned, kifogástalan stílussal. Ezekre képes vagy?

Mondom, ha ezek megvannak, küldd el a CV-det nekem, és felveszem veled a kapcsolatot!

2021. márc. 20. 21:04
 117/151 A kérdező kommentje:
Nem beszélek de ott van a Vasco Mini forditógép. A saas modellt ismerem, a Business Development-ről már hallottam. A többit amit írtál meg megtanulja az ember élesben.
2021. márc. 20. 21:08
 118/151 A kérdező kommentje:
De amugy 116-os amiket írtál öszintén melyik páylakezdő ért hozzá? Ezeket scak élesben tanulja meg az emebr ahogy a nyelvet is. Magyarországon nem lehet angolul megtanulni mert körültted mindenki magyarul beszél. Angolul meg németül angliában és németországban tanul meg az ember. TEhát ezt a nyelvtduásos baromságot sem értem amikor nyelvet csak külföldön tanulja meg az ember. A többit meg megtanulja élesben az ember. Ennyire egyszerű. Fel vagyok véve?
2021. márc. 20. 21:14
 119/151 anonim ***** válasza:
95%

És fordítógéppel akarsz pitchelni az ügyfeleknek, vagy mi? Vagy hogyan hívod fel őket akkor, hogyan tárgyalsz velük?

Szóval "hallottál már" a BD-ről. Tudod is, hogyan kell csinálni?

Hogyan akarod megtanulni élesben? Szerinted ki fog megtanítani?

Azt tudod, hogy BD-sként van egy éves többmillió dolláros targeted, amit ha nem érsz el, lesz egy nagyon kellemetlen beszélgetésed a higher managementtel, majd rövidesen munkanélkül találod magad?

De te ahelyett, hogy csináldnád a BD-t, épp tanulod, de nem mástól, mert senkinek nincs ideje veled foglalkozni, szóval nagyon érdekel, ezt hogyan képzeldted.

Mondjuk azt sem értem, hogyan képzelted, hogy odaengednének téged úgy az ügyfélhez, hogy még életedben nem adtál el semmit és nem foglalkoztál ügyfelekkel B2B modellben.

Komolyan nem érzed, hogy nagyon kevés vagy ehhez? Akkor mire is várod el azt a félmilliós fizetést? A "hallottam rólára" meg a "majd élesben megtanulommal"?

2021. márc. 20. 21:16
 120/151 anonim ***** válasza:
95%
"Magyarországon nem lehet angolul megtanulni" - érdekes nekem sikerült, úgy, hogy English-speaking countryba 27 éves koromban jutottam el először, akkor is már céges úton voltam.
2021. márc. 20. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!