Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha a szüleim nem...

Mit tegyek ha a szüleim nem tudnak anyagilag támogatni?

Figyelt kérdés

Nemrég lett diplomám es nem vagyok mar 21 eves idém leszek 29. Egyenlore nem vettek fel sehova de a diakhitelt fizetnem kell ami 150 ezer ft egy honapban. Mivel amig diplomaval nem vesznek fel addig betanitott munkan dolgozok de szinte az egesz elmegy a torlesztesre igy nekem nem marad semmi.

Mit csinaljak szerintetek hogy tobbet keressek minimum havi netto 400 ezret?

Hogy kell munkat talalni ennyi penzert ahová fel is vesznek. Legyszi segitsetek mert igy meg nincs eletem se, es a szuleimmel kell hogy eljek ennyi idosen.

2021. márc. 19. 12:13
 101/151 anonim ***** válasza:
94%
Segíteni senki nem fog rajtad, bármennyire is rossz ez. Már egyszer leírtam, csak szépen le lettem pontozva, de ettől még kitartok az állításom mellett. Ha akarsz valamit, akkor neked kell megküzdened érte.
2021. márc. 19. 21:28
 102/151 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, én értékesítéssel foglalkozom egy cégben, egy sima bölcsészdiplomával, aminek köze nincs sem a munkámhoz, sem ahhoz, amit a cég csinál. Bőven 500e felett keresek, pedig semmit nem tanultam erről formális keretek között oktatási intézményben.

Ide skillek kellenek, komoly és magabiztos nyelvtudás, jó tárgyaló képesség, magabiztosság, precizitás, kreativitás és még sorolhatnám.

Neked ebből mi van meg?

Értékesítőket mindig keresnek, minden cégnek szüksége van rájuk, te ezt tanultad, hogy lehet, hogy nem találsz semmi munkát? Elvileg a legfontosabbat tanították meg neked: hogyan lehet eladni. Ha magadat nem tudod eladni a munkaerőpiacon, akkor neked tényleg felesleges volt elb-szni éveket és milliókat egyetemre.

2021. márc. 19. 21:31
 103/151 anonim ***** válasza:
78%

Soproni vagyok, nálunk sincs kolbászból a kerítés, és az osztrákoknál nem annyit kell dolgozni, mint itthon. Légyszi ide ne költözz, amúgy is telítve van a város hasonló kaliberű egyénekkel.

Költözz Pestre, és keress bármilyen közgáz pályakezdő munkát, annyi van mint a rohadás. Nem kereskedelem és marketinget kell keresni, nem tudom hol tanultál, hogy ezt nem tudod. A kezdőfizetés nettó 250 körül lesz.

500 ezret a menedzserek szoktak keresni 10-15 év munkatapasztalattal, el vagy tévedve.

Tehát válaszolva a kérdésedre, úgy kereshetsz 500 ezret, ha most találsz egy munkát, és 10 évig folyamatosan képzed magad.

2021. márc. 19. 21:39
 104/151 anonim ***** válasza:
94%

Miért kéne támogatniuk??? :D 29 vagy, nem 19.

Eddig mi a fészkes francot csináltál???

A legtöbben 23-24 évesen már végeznek a fősulival - vagy szakmával -, aztán melóznak, nem anyuciéktól várják a segítséget.

2021. márc. 20. 15:23
 105/151 anonim ***** válasza:
14%
Gondolom olyanról még sosem hallottak az "eddig mi a fészkes francot csináltál????" kommentelők, hogy valaki nem rögtön 18 évesen, az érettségi után megy egyetemre...
2021. márc. 20. 15:25
 106/151 anonim ***** válasza:
94%

105-ös,

- akkor ne rinyáljon

- akkor már kell lennie munkatapasztalatának. Ja, hogy diplomásként már nem felel meg neki, hanem diplomája van, adjanak neki a semmi 500 rugót és anyjáék milyen szmetek, hogy nem pénzelik

- nyilvánvalóan minden melóhoz így áll hozzá, mint ez a vernyogás, amit itt levág, hát nem csoda, hogy senki nem alkalmazza

2021. márc. 20. 15:33
 107/151 A kérdező kommentje:
Továbbmegyek: Van olyan ismerősőm aki konténert pakolgat ki vagy be kézzel. Ilyen kínai konténereket. A kínai csávó egy konténer után fizeti 8000 forintot fejenként. Egy nap van átlagban 3-4 konténer Az napi 32 ezer ft. és egy magyar csapat csinálja csak megvannak 6-an. Számold ki akkor hogy az emnnyi 1 hónapra bőven megvan a 600 ezer nettó. És kell hozzá végzettség vagy tapasztalat? Nem kell hozzá csak fizikai erő. Az ember ilyen válaszokat várna ilyen segítséget hogy hoygan elhet találni bármilyen munkát ahol nem 10 év után fizetnek 500 ezret mert vannak olyanok csak jobb sértegetni engem, mints segíteni bármilyen jobb fizetésű munkát ajánlani ahová felvesznek. Gratulálok a sértegetőknek nem véletlenül mondják hogy a magyar ember a legbunkóbb a másikkal.
2021. márc. 20. 17:11
 108/151 anonim ***** válasza:
97%

Kedves kérdező!

Ha tudod ezt a munkát, miért nem jelentkezel oda? Ha ismerősöd is van, lehet hogy könnyebben felvesznek?

Attól, hogy ITT ajánl neked egy céget, semmi biztosíték sincs, hogy felvesznek oda. Mondjuk szerintem senki nem vállalna felelőséget egy idegenért, és itt gyakori-n sem vállalná a felőlséget érted senki, hogy beajánljon valahova. De tegyük fel, hogy lenne valaki olyan kedves, hogy még is szól neked, hogy "olvastam a GYK-n a kérdésedet és XY cég marketing osztályára keresnek valakit nettó 400-ért. Attól még az interjún neked kell bebizonyítanod, hogy TE kellesz nekik, mert főleg most a cégek válogathatnak a munkavállalók közül.

OFF: engem a nettó 250-nél is volt aki pofán röhögött. Másik kedvencem amikor a versenyképes fizetés alatt nettó 140 ezerre gondoltak, és irodai munkáról volt szó rémes munkaidővel. Olyan helyen is voltam, ahol azt mondták hogy az utolsó körbe bekerült jelöltek közül bizony a bérigény fog dönteni. Mielőtt találgatnál: azt vették fel aki kevesebbet kért...

2021. márc. 20. 18:12
 109/151 A kérdező kommentje:
Persze hogy válogathatnak. De ezt mondom. Esélyem sincs és 5év múlva sem de erre várnék megoldást hogy akkor hogy a fenébe lehet annyit keresni 1 hónapban, mert nettó 250 ezerből nincs jövő tehát ilyen gondolattal akkor élni sem kell, hiszen soh a büdös életben nem lesz pénz még saját lakásra sem. Én tudom magamról hogy nem fognak alkalmazni a multi cégek és ezzel tisztában is vagyok. Viszont akkor is kell lennie megoldásnak hiszen sok meg vállakozásban dolgoznak és ott keresik meg joval több mint 500 ezret csak vállalkozáshoz meg pénzn kell. Tehát oda lyukadok ki ahol a part szakad. Ötletem sincs. Ez scakis vállalkozással tudnám elérni mert nem akarok cégekre várni meg ha majd fel is vesznek akkor majd 6 év mulva emelnek 20 ezerrel többet nem jó ez így.
2021. márc. 20. 18:20
 110/151 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező!

Jópár ismerősödről írtál, hogy milyen menő helyen dolgoznak, milyen sok pénzért, végzettséggel. Te miért nem mész akkor ezekre a helyekre? :D

2021. márc. 20. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!