Mit lehet tenni, ha apám nem akarja engedni, hogy edzőterembe menjek a járvány alatt?
Ha a gyerekemet karanténba raknák, akkor nem várnám az állami utasítást csak elővenném a józan paraszti eszemet, hogy "oké akkor a negatív tesztig mi is bent maradunk", a legtöbb munkahelyen kötelesek megengedni, hogy ilyenkor otthon maradj sőt rád szólnak(de persze ha nem telefonálsz be akkor nem fognak tudni róla, itt is neked kell lépni). Én munkahelyem is ezt tette, egyből mehetett haza egy komplett osztály amíg nem derült ki, hogy a munkatársam PASIJA fertőzött-e :S
Megint paraszti ész, ha kedden hazaküldik, egyből hívom a dokit "ilyenkor mi van" az azt mondja ebből karantén lesz és egyből nem kell birka módon várni a határozatot.
Mindig azok birkáznak akik a legnagyobb birkák XD
Csakhogy ha van józan paraszti eszed akkor belátod, hogy egy ilyen ellenálló népnél kellene a szigorú szabályok, mert a félszigorú megoldások nem vállnak be. Ahol nem képesek felfogni az orr és száj takarást, hogy miért nem lehet maszk nélkül edzeni egy zárt téren, hogy igenis mindegy milyen messze ülsz az étteremben, ha azt feltölti sok ember akkor a zárt térben igenis fertőzől mint az állat, akkor igenis kénytelenek lesznek feleslegesnek tűnő szabályokat is meghozni, mert a nép sokszor túl ostoba/makacs hogy felfogja azt hogy:
-hordani kell kint a maszkot, utcán, megállóban, zárt téren
-nem látogatunk mindenkit orrba szájba és csak azért mert rokon (és családban marad) igenis ott is kell hordani a maszkot.
-Igenis bizonyos szórakozási lehetőségeket el kell engedni amit nem lehet maszkkal élvezni, főleg ha ott a maszk viselési kötelezettséget nem tudják számon kérni(lásd mozi sötét terme, ahol nem lehet látni ha leveszi a maszkot)
-ha karanténba raknak, akkor is ha úgy érzed nem vagy beteg komolyan kell venni és közben nem kint flangálni
Még írhatnám tovább.
Az intézkedések nem ostobák, csak ostoba tömeghez szigorú intézkedések kellenek és szinte gyerekként kell őket kezelni. Értelmes emberi lényeknek nem kéne naponta teszem azt boltban elmagyarázni, hogy húzd fel a maszkot, hogy a kollégád oké hogy naponta látod, de attól még fertőz és a többi. Nem apellálhatnak arra, hogy majd úgyis mindenki betartja a szabályokat akkor is ha nem teszik hivatalossá, sajnos bele kell kalkulálni, hogy 10 emberből elég ha 3 ember nem tartja be és ezért országosan ki kell ilyenkor terjeszteni a fölöslegesnek tűnő szabályokat és még így is képesek maszk nélkül tüntetni...
Te is itt erősködsz, hogy miért ne mehetnének edzeni, na ezért kellenek a túl szigorú szabályok, mert amint kicsit lazítanának(pl mehetsz edzeni de csak maszkban) rögtön ott teremne egy csapat gyúrós és félig hordaná a maszkot, aztán azért tüntetnének, hogy miért volt ilyen laza a kormány, mert most meg mindenki gyúróséknál beteg lett...Soha semmi nem lenne az olyanoknak jó mint ti.
Vagy annyi lazaságot engedtek, hogy aki sportol az edzhet és máris gyártják a kamu papírokat, szóval az "ostoba szabályok" pont miattatok kellenek.
Ezek nem kamu papírok, hivatalos egyesületi tagsági könyv, sportorvosi igazolás, versenyengedély.
A többiben lehet, hogy igazad van, akkor én azért nem értettem ezeket az szerencsétlen intézkedéseket, mert nem tartozom az általad ismert ostoba tömeghez.
És eddig úgy tűnik, hogy a józan ész szerinti védekezés működik annak ellenére, hogy edzünk, találkozunk, kimegyünk este 8 után az utcára, és még külföldön is voltunk.😱 Lehet, hogy a Tescoban maszkban mégis jobban terjed, mint este az erdőben, vagy a teremben egymástól 3-4 m-re?🤔
A hülyéknek mindig van védőszentje, egyszerűen rohadt nagy mázlisták voltatok, hogy eddig egyikőtök sem kapta el. Csak azért, mert ti nem kaptátok el még van betegség és ne verd akkor a mellényed, hogy te betartod a szabályokat, mert ezek szerint marhára nem(találkozgatás maszk nélkül, úgyis haverok vagyunk, edzés maszk nélkül, amúgy edzés közben lihegsz mint a fene és ha páran kitöltötök egy termet lehettek 3-4 méterre, ha beszíneznék az általatok kilélegzett levegőt egyből látnátok milyen hamar megtelíti az a termet).
Kamu papírok, mert sokan itt írták, igaz nem versenyeznek,de azért beszerezték azt a papírt. A hobbi gyúrós versenyt én ide nem számítom bele, ahol nem is a megélhetés miatt van, hisz többet költ az edzésre, barnítóra stb. mint amennyit nyer.Számomra az olimpikonok és egyéb komoly versenyzők tartoznak bele. Amíg nem a sportból éltek meg addig csak felelőtlenek vagytok akik nem tudnak uralkodni magukon, pont mint a hisztis gyerekek.
De egy éve szerencsénk van?
Minden szabályt betartok, papírom van a sportoláshoz, nem kamu, nem a piacon vettem, a találkozás 10 fő felett tilos, 10-en egyszerre nem találkoztunk, maszkot hordok, ahol kötelező, Ausztriába is érvényes papírokkal mentünk, máshogy nem is lehet. Más szabály meg nem nagyon van.
Ha a józan ész megkívánja, akkor tudunk uralkodni is magunkon.
Tudom, hogy van ez a vírus, soha nem gondoltam, hogy nincs, az egy másik társaság.
Ehhez mit szólsz?
Egy 2017-es cikk, az influenzáról.
196 te sötét vagy, csak azért mert egy éve nem kaptad el az mák, más ismerősöm már az első hullámnál meghalt.
Neked lehet a papírod hivatalos, de többen hencegtek hogy nekik nem ezen lépjél már tovább.
A cikk azért hülyeség, mert influenzára már van oltás így nem feltétlen halálos, míg a vírusnak csak most kezdik az oltást adni, tehát eddig rohadt veszélyes volt.
Itt írod hogy te nem vagy vírus tagadó, ez tény de közben próbálod elhitetni hogy nem annyira veszélyes. Mindezt pedig csak gagyi cikkekre alapozod és arra hogy mázlitok volt, sőt lehet hogy nem volt mázlitok, lehet tünet mentesen betegek voltatok és terjesztették a betegséget, szóval légy jó fiú és vedd végre ezt komolyan.
Értem, ilyesmi válaszra számítottam. Érdekes dolog az emberi elme, te így fogod fel és ami ellentmond a gondolkodásodnak az gagyi, kamu, hülyeség, mindig van valami, amivel igazolni tudod a "saját" igazadat. A cikkben egyébként tények vannak, nem gagyi, ez volt 2017-ben. Meg máskor is, csak annyira jelentéktelen az influenza, hogy nem is nagyon foglalkoztak vele, azért nincs több cikk. A koronavírus tünetei rosszabbak, de ekkora különbség nincs, hogy tönkretegyük a gazdaságot. Ez abszolút nem vírustagadás.
Egyébként pénteken beszéltem ápolónővel, aki mondta, hogy sokan vannak bent, új intenzív részt akarnak nyitni. Ma beszéltem egy másik ápolónővel, aki intezíven dolgozik, azt mondta, hogy alig vannak, nem érti mi ez a felhajtás.
Passz amikor édesanyám kórházba került nagyon sokan voltak. Ugye tudod hogy ez kerületenként változó, mert a lakosság fertőzöttségétől függ?
Az influenza nem veszélyes, mert van rá oltás és nem nyír ki akár egy héten belül, illetve nem hagy maga után maradandó sérülést a tüdőben. Légyszi ne forrás nélküli cikkre és egy ápolóra alapozd a hiányos tudásod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!