Mikortól számít "cikinek" a szüleinkkel élni?
Szerintem felesleges volt idemosni a többgenerációs együttélést, hiszen ott nyilván egy munka (a gazdaság vezetése, néhány esetben közös vállalkozás) tartotta össze a családot, nem csak az, hogy nem akart valaki elköltözni.
Amúgy nem értelek, kérdező. Megkérdezed, hogy mikortól ciki, kaptál rá eleve egy csomó fajta különböző véleményt, amelyik nem tetszik, arra meg elkezdted magadat úgy védeni, mintha személyes támadás ért volna. Akkor minek kérdezted meg? Önigazolásképp? Én elgondolkoznék, hogy miért merült fel benned ez a kérdés, ha aztán minden lehetséges módon próbálod kimagyarázni magad. Mert ez kicsit olyan, mintha valahol tudnád, hogy amit csinálsz, az ciki. Legalábbis te így gondolhatod, mert amúgy nem írtad volna ki.
Én annyit mondanék, hogy ilyen mentalitással normális tartós párkapcsolatod nem lesz, mert kb a normálisak sarkon fognak fordulni, ha megtudják, hogy passzióból a szüleiddel laksz, csak mert így neked kényelmesebb. Az önállósághoz hozzátartozik az is, hogy az ember kilép a komfortzónájából, te pedig csak megmagyarázod, miért nem lépsz ki a komfortzónádból. Te dolgod, úgy éled, az életedet, ahogy akarod, de ne lepődj meg, ha a felnőtt világban nem fognak komolyan venni, ha anyádékkal laksz akkor is, ha már 30 fele jársz.
"A szülőknek is könnyebb, ha 3 kereset van 2 helyett."
Mindkét szülőm kb négyszer annyit keresett, mint én, mikor elkezdtem dolgozni. Nem mindenki ül be 18 évesen a pénztárba, majd megy onnan nyugdíjba.
Nekem anyukám 20 évesen vett lakást (lehet lepontozni meg fujjogni), és elmondta, hogy nyugodtan maradhatnék otthon - hisz mindig jó volt a kapcsolatunk, az egyik legjobb barátomnak tartom -, de ismeri önmagát, ismer engem; ő nem bírná ki, hogy kisbabamód el ne lásson, aminek nem lenne jó következménye.
Van egy barátnőm, a faterja az életben nem járt postán, egy borítékot nem tud megcímezni. Először az anyja intézte helyette, aztán a felesége, most a lánya. Nekem az ilyen nem felnőtt.
"Ahogy írtam, teljesen független vagyok."
A függetlenség nem itt kezdődik... de nem baj, ha te annak látod magad , boldog ember lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!