Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mikortól számít "cikinek" a...

Mikortól számít "cikinek" a szüleinkkel élni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A kérdés annak okán fogalmazódott meg bennem, hogy valahányszor összefutok régebbi ismerőseimmel és rákérdeznek hol élek, a válasz után teljesen lesajnálóan reagálnak. 24 éves nő vagyok, tanulok és van egy nagyszerű állásom. Megtehetném, hogy elkoltozzek, de semmi értelmét nem látom, hogy magányosan, egyedül éljek, miközben lehetek a számomra legfontosabb emberekkel is. Fontos azt is hozzátennem, hogy a szüleim is így vélekednek, nem vagyok terhükre semmilyen szempontból. (nem vagyok ingyenélő, illetve nagy a ház, ezáltal mindenkinek megvan a privátszférája)
2021. febr. 26. 20:27
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem felesleges volt idemosni a többgenerációs együttélést, hiszen ott nyilván egy munka (a gazdaság vezetése, néhány esetben közös vállalkozás) tartotta össze a családot, nem csak az, hogy nem akart valaki elköltözni.

Amúgy nem értelek, kérdező. Megkérdezed, hogy mikortól ciki, kaptál rá eleve egy csomó fajta különböző véleményt, amelyik nem tetszik, arra meg elkezdted magadat úgy védeni, mintha személyes támadás ért volna. Akkor minek kérdezted meg? Önigazolásképp? Én elgondolkoznék, hogy miért merült fel benned ez a kérdés, ha aztán minden lehetséges módon próbálod kimagyarázni magad. Mert ez kicsit olyan, mintha valahol tudnád, hogy amit csinálsz, az ciki. Legalábbis te így gondolhatod, mert amúgy nem írtad volna ki.

Én annyit mondanék, hogy ilyen mentalitással normális tartós párkapcsolatod nem lesz, mert kb a normálisak sarkon fognak fordulni, ha megtudják, hogy passzióból a szüleiddel laksz, csak mert így neked kényelmesebb. Az önállósághoz hozzátartozik az is, hogy az ember kilép a komfortzónájából, te pedig csak megmagyarázod, miért nem lépsz ki a komfortzónádból. Te dolgod, úgy éled, az életedet, ahogy akarod, de ne lepődj meg, ha a felnőtt világban nem fognak komolyan venni, ha anyádékkal laksz akkor is, ha már 30 fele jársz.

2021. febr. 27. 13:12
 62/70 anonim ***** válasza:
44%
60: Abban mi az önállósodás, hogy egyedül élsz főbérlőnek fizetve jópénzért, és ugyanazt csinálod amit addig? A mosógép gombját addig is ugyanúgy megnyomtad, számlákat szülőknek fizetted, házimunkát csináltad stb. Vagy most az, hogy kevesebbszer kell főzni ha szülőkkel élsz, az a "hatalmas önállósodás" ebben?
2021. febr. 27. 13:49
 63/70 anonim ***** válasza:
34%
Kihátrálok ennek a kérdésnek a megvitatásából, mert egyeseknél ez elég érzékeny téma. Mindenki csináljon/írjon amit akar. A kérdés egy kissé provokatív, ha a fő részét nézzük, és könyörtelenül le vannak pontozva egyesek. Gondolom én is nemsokára.
2021. febr. 27. 15:07
 64/70 anonim ***** válasza:
77%

"A szülőknek is könnyebb, ha 3 kereset van 2 helyett."

Mindkét szülőm kb négyszer annyit keresett, mint én, mikor elkezdtem dolgozni. Nem mindenki ül be 18 évesen a pénztárba, majd megy onnan nyugdíjba.

Nekem anyukám 20 évesen vett lakást (lehet lepontozni meg fujjogni), és elmondta, hogy nyugodtan maradhatnék otthon - hisz mindig jó volt a kapcsolatunk, az egyik legjobb barátomnak tartom -, de ismeri önmagát, ismer engem; ő nem bírná ki, hogy kisbabamód el ne lásson, aminek nem lenne jó következménye.

Van egy barátnőm, a faterja az életben nem járt postán, egy borítékot nem tud megcímezni. Először az anyja intézte helyette, aztán a felesége, most a lánya. Nekem az ilyen nem felnőtt.

2021. febr. 27. 15:10
 65/70 anonim ***** válasza:
65%
64: Nekem egyik szülőmnek sem éri el a 200ezer forintot 30+ év után sem a fizetése. Sőt, nagyon nem. Ha akartak volna sem tudtak volna nem hogy lakást, még kollégiumot sem fizetni. Nem mindenki ugyanonnal indul. Lehet emiatt lepontozni, az úgyis jól megy itt.
2021. febr. 27. 16:46
 66/70 anonim ***** válasza:
58%
Én pont ennyi idősen költöztem el otthonról 🙂 én már nem akartam h beleszóljanak mindenbe, akkor már 5 éve voltam a párommal, esküvő előtt álltunk, úgy gondoltam itt az ideje. Nekem jobb volt külön, bár a költözés napján bőgtem mint a sza,ros gyerek 😃 én már vágytam a különlétre. Öcsém 23 éves most, ő otthon lakik, a felső szint csak az övé, valószínű ő marad is, neki kényelmesebb így, nincs barátnője. Furcsa h te nem vágysz rá h külön élj, de ha nem igényled akkor ez van, gondolom csak furcsállják, de elfogadják akik meglepődnek.
2021. febr. 27. 19:36
 67/70 anonim ***** válasza:
66%

"Ahogy írtam, teljesen független vagyok."

A függetlenség nem itt kezdődik... de nem baj, ha te annak látod magad , boldog ember lehetsz.

2021. febr. 27. 19:42
 68/70 anonim ***** válasza:
49%
🤣 Kegyetlenek ezek a válaszok. Nem értem, miért próbáljátok provokálni a kérdezőt, semmi extra nincs a történetében és elég nagy bajok vannak a fejekben, ha a szülőktől való fizikai távolság határozza meg a felnőtt létet. Én az egyetem alatt albérletben éltem, majd rengeteget utaztam és nem volt fix saját otthonom, ezért a szüleimnél voltam, ha hazajöttem pár hétre vagy hónapra. Aztán mielőtt letelepedtem, egy évet otthon töltöttem még a szüleimmel, pusztán azért, mert igényeltük egymás közelségét és a költözésem után évente 1x max 2x tudunk találkozni. Na bumm, ilyen is van.
2021. febr. 27. 19:55
 69/70 anonim ***** válasza:
0%
66: Nekem kicsit megdöbbentő, hogy a mai világban 24 évesen valaki az esküvőt tervezi és 5 éve kapcsolatban van. Sok embernek 30 évesen jön az első randi :) Nem azt mondom, hogy ez baj vagy ilyesmi, csak ne gondold, hogy ez olyan általános dolog amit írsz.
2021. febr. 27. 21:38
 70/70 anonim ***** válasza:
58%
Ismertem egy nénit aki 85 éves koráig az anyjával élt. 98 volt amikor meghalt, tehát 13 évesen szülte. Emiatt a furcsa is volt mindig is ez a helyzet. De nem ám egész életében élt vele. 22 évesen elköltözött, de 75 évesen meg vissza, hogy ápolja az anyját, hiszen amíg gyerek volt, ő ugyanúgy gondoskodott róla. Persze valaki egész életében ott lakik, de ott is lehet olyan magánéleti helyzet, pl korán megözvegyül, elválik a gyereke, vagy nem talál lakást, de dolgozik és beszáll a rezsibe. Úgyhogy ilyen nincs hogy melyik korba ciki? Egyikbe sem. Az inkább ciki hogy lenne pénze elmenni, de nem megy, nem akar dolgozni, de elköltözni sem, vagy házas emberként lakik ott, na ezek ciki dolgok. Korosztályilag így nem lehet eldönteni hogy ciki e vagy sem.
2021. márc. 10. 13:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!