Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mikortól számít "cikinek" a...

Mikortól számít "cikinek" a szüleinkkel élni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A kérdés annak okán fogalmazódott meg bennem, hogy valahányszor összefutok régebbi ismerőseimmel és rákérdeznek hol élek, a válasz után teljesen lesajnálóan reagálnak. 24 éves nő vagyok, tanulok és van egy nagyszerű állásom. Megtehetném, hogy elkoltozzek, de semmi értelmét nem látom, hogy magányosan, egyedül éljek, miközben lehetek a számomra legfontosabb emberekkel is. Fontos azt is hozzátennem, hogy a szüleim is így vélekednek, nem vagyok terhükre semmilyen szempontból. (nem vagyok ingyenélő, illetve nagy a ház, ezáltal mindenkinek megvan a privátszférája)
2021. febr. 26. 20:27
1 2 3 4 5 6 7
 41/70 anonim ***** válasza:
53%

39: jujuj, a saját sértődöttségedet ne vetítsd ki kérlek:) én megosztottam a saját tapasztalatom, nem osztottam meg a saját családi hátterem, arról nem tehetek, hogy magadra vetted a hozzászólásom. A véleményem nem kinyilatkoztatás volt, ilyet nem is állítottam.

Számomra ez is azt támasztja alá, hogy aki a szüleivel él, melyen legbelül őt magát is zavarhatja, máskülönben nem lennének mindig ennyire heves kommentek. Mindenki éljen úgy, ahogy akar, viszont legyen képes szembe nézni az emberek véleményével. Azzal meg senki ne áltassa magát, hogy mindenki foglalkozzon a sajátjával, mindenkinek van a másikról véleménye, ezt illik tiszteletben tartani, akkor is, ha nem értünk egyet.

2021. febr. 26. 23:55
 42/70 anonim ***** válasza:
75%

Hu aki azt irja, hogy 30 evesen sem gaz...ne vicceljunk mar....ezt nem gondhatjatok komolyan..

30 eves no vagyok, sajat hazam van, sajat autom van, szuleim nem! tamogattak....nem tudnam elkepzelni, hogy otthon eljem ennyi idosen ..

Ha teljesen kulon lakreszed van, ag azert teljesen mas, olyan mintha kulon elnel, ha teljesen el van szeparalva a bejarat is...csak lakbert nem fizetsz...viszont erzelmileg megiscsak ott vannak.De a 24 sztem belefer..

2021. febr. 26. 23:57
 43/70 anonim ***** válasza:
70%

'Az önálló lakrész a kedvencem, hát attól, hogy vki bevásárol magának meg kimos, az még nem lesz egy önálló háztartás, amit vezetni kell :)'

Szerinted mi a különbség? Csak azért kérdezem, mert közel 30 éve ugyanebben a helyzetben voltam, majd egyedül éltem és konkrétan az egyedülélés következtében kevesebb teendőm lett, mint az önálló lakrésznél volt. Komolyan nem értem mit gondoltok.

2021. febr. 27. 00:07
 44/70 anonim ***** válasza:
85%

Sajnos én 18 voltam amikor elköltöztem. Szó szerint menekülnöm kellett.

Én azt kívánom bár olyan szüleim lettek volna akik szívesen látnak és nem vagyok a terhükre.

Miután vége volt a sulinak azonnal dolgoztam 3 műszakban egy gyárban hogy a baromi drága albérletemet fizetni tudjam. Igaz nyugodt voltam bár sajnáltam hogy nekem ez jutott.

Hálistennek azóta már van férjem,gyermekem,saját házam. Viszont szükségem lett volna egy normál szülői viszonyra.

Nem ciki,sőt adj hálát.

2021. febr. 27. 00:48
 45/70 anonim ***** válasza:
78%

En 26 evesen koltoztem el. Szerintem nem ciki es mindenkinel mas a helyzet. Falusiaknak nehezebb mert falun nem talalsz alberletet, viszont vannak akiknek helyben van a munkajuk. En is falun laktam a szuleimmel ott volt a munkam is, nem akartam volna bemenni a varosba alberletbe, hogy aztan minden nap menjek a falunkba dolgozni. Hazra nem volt penzem.

Volt 1-2 ismerosom aki bement a kozeli varosba alberletbe de ok ott is dolgoztak.

Vegulis kulfoldre koltoztem, megnosultem es vettunk mar hazat is.

Vannak akiknek ugy hozta az elet hogy 30 evesen is a szuleikkel laknak mert elvesztettek a munkajukat, valas miatt el kellett adni a hazat es masikra nem volt penz vagy lehet nem is volt soha parjuk es annyi keresetuk sem hogy bereljenek hazat.

2021. febr. 27. 02:34
 46/70 anonim ***** válasza:
25%

"Nem azzal van a probléma, ha megosztod a véleményedet és a gondolataidat. A probléma azzal van, hogy azt úgy teszed meg mint egy örökérvényű igazságot, egy vitathatatlan és bizonyított tényt, minden egyéb lehetőséget kizárva és közben a tőled eltérően gondolkozó embereket minősíted. Ezzel van a probléma."

Ugyanígy tesz, aki hisz istenben, aki szerint gyerek nélkül nem élet az élet, aki szerint a melegek természetellenesek, stb.

Ismétlem: bárkit minősíthetek. Úgy is, mint totál igazságot. Te is kijelentheted vitathatatlan tényként, hogy idióta vagyok, jogodban áll.

2021. febr. 27. 02:41
 47/70 anonim ***** válasza:
41%
Ha azért akarsz elköltözni, mert azt gondolod, hogy sokan cikinek gondolják, akkor már elég nagy baj van fejben.
2021. febr. 27. 03:36
 48/70 anonim ***** válasza:
34%

Ha már 40-50 évesen is otthon lakik, úgy hogy soha nem próbált meg önálló lenni.

A te esetedben önerőből ilyen szar fizetések mellett szinte lehetetlen egyedül elköltözni.

2021. febr. 27. 05:59
 49/70 anonim ***** válasza:
73%
Itt gyakorin az emberek 80%-a már 12 éves korában talpra állt és önálló, független ember lett. Csak szólok.
2021. febr. 27. 07:59
 50/70 anonim ***** válasza:
66%

Van olyan téma, ami ennél nagyobb darázsfészek?

Mi születésétől fogva rakunk félre pénzt a gyereknek, ahogy a nagyszülei is. Ha minden jól megy, ötmillió körüli összeggel indul az életbe, tehát nem kell csak azért velünk laknia, mert nincs pénze elköltözni.

Szerintem minimum havi ötezret minden szülőnek illene félreraknia, így a gyereke nem nullán vagy hitellel indul az életbe.

2021. febr. 27. 08:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!