Mi számít durva gyerekbántalmazásnak?
Mondjuk, ha Valakit gyerekként ostorral vertek az mennyire számít kirívó esetnek?
Gondolom mindenki a saját átélt traumáját gondolja a legdurvábbnak, nem?
Az ostorral verés mindenképp durva bántalmazás.
Viszont egy pofont nem gondolnék durvának (igaz, teljesen elítélem azt is).
Ahogy írtad: "mindenki a saját átélt traumáját gondolja a legdurvábbnak", egyetértek.
Minden gyerekbántalmazás, ami a kihasználásához vezet.
Amikor a gyerek jogtalan hátrányt szenved,
vagy valaki más jogtalan előnyhöz jut.
Nem értem meg traumaként anyám vasaló zsinórral ütött apám ököllel mikor hülye voltam.
Most van két nagy gyerekem,ha kellett oda vágtam de ember lett mind a kettő 50/F .
Szerintem a kézzel verés is lehet kirívó eset. Anyám gyerekkoromban rendszeresen összevert. Volt, hogy addig vert ököllel ameddig behugyoztam (kb. 5-6 lehettem), és utána az egész testem foltos volt sokáig. Fénykép is van róla, amit ő csinált, hogy idézem "emlékezzek rá". (Hozzátartozik, hogy anyám mentális beteg, akit már a születésem előtt is gyógyszeresen kezeltek. Nem menti fel, csak hozzátartozik a sztorihoz.)
Fából készült fokossal is vert rendszeresen. De azt nem feltétlenül tartom kirívóbbnak. Nem csak maga az eszköz határozza meg, hogy mennyire brutális a verés.
Azt a mentalitást meg, hogy "engem is vertek én is ember lettem, én is vertem a gyerekeimet ők is emberek lettek" mélységesen elítélem. Akit bántalmaztak annak tudnia kéne, hogy milyen is az, és nem a gyereken kiélni a kezeletlen pszichés problémákat.
"Akit bántalmaztak annak tudnia kéne, hogy milyen is az, és nem a gyereken kiélni a kezeletlen pszichés problémákat."
Na igen!
Egyszer a rádióban hallottam egy nőt beszélni, aki saját elmondása szerint az anyukája kiskorában az ajtóhoz vágta! :O
Az is elég durva bántalmazás!
(Ez a mondat lemaradt az előző kommentemből.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!