Szerintetek mi számít gyerekbántalmazásnak?
Szerintem egy pofon / egy "nyakleves" még belefér, már ha megérdemelte a gyerek.
Ezen felül, minden más ( övvel ütés, rendszeres ütés, rúgás, stb. ) már bántalmazásnak számít.
Nem számít annak, sem jogilag sem társadalmilag.
Bántalmazás a rendszeres fizikai vagy pszichikai abúzus, továbbá szerintem annak vehető a nagyfokú elhanyagoltság is és az igénytelen/veszélyes környezet.
Ha a szülő lekavar egyet a 16 éves gyerekének miután az csinált valami oltári nagy marhaságot az nem bántalmazás.
Egy pofon nem számít annak.
Ha hosszabb időn keresztül naponta többször ok nélkül olyan pofonokat kapsz aminek nem kocsi nyoma is marad, az már igen. Persze nem csak testi bántalmazás létezik.
Lehet, csak fogalmi zavar, de egy pofon is gyerekbántalmazás, ahogy a szóbeli bántalmazás is az, és a többi lelki terror elem is.
Az megint más, mikor van olyan eset, hogy ezt "kiérdemelte", vagy sem, rendszeres vagy egyszeri alkalom.
Attól még, hogy gyerekbántalmazás, és egyebek, én is el tudok képzelni olyan helyzetet, mikor az az egy darab makarenkói pofon szükséges, de ettől egy egészséges gyerek nem lesz egy életen át lelki sérült. Sőt, ő is belátja egy idő után, hogy ezt kiérdemelte. Talán a legegyszerűbb az ilyen szituációkat elkerülni, mindkét félnek, és egyben a legnehezebb is.
Az se jobb, mikor a gyerekre sose emelnek kezet, de naponta éreztetik vele, hogy felesleges, útban van, nem szeretik. Vagy naponta kiabálnak vele, szidalmazzák, lerombolják az önbecsülését, tönkre teszik lelkileg. Egy ujjal nem érnek hozzá, mégis kegyetlenebb és károsabb, mint egy megérdemelt pofon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!