Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ez meg védésnek...

Szerintetek ez meg védésnek számít anyámnál?

Figyelt kérdés
Anyám a piacon dolgozik, azt mondta oda ment hozzá egy vén asszony hogy neveljen meg engem mert szerinte rám férne mert neki nem tetszik ahogyan élek. Anyám azt mondta rá állítása szerint hogy fel nőtt vagyok és egyedül élek. És ő ezzel le tudta. Szerintem meg ez nem meg védés, az a meg védés hogy törödjőn a saját dolgával, vagy mi köze neki az én gyerekemhez stb De ez nem meg védés ez olyan mintha azzal jött volna ha együtt élnénk bele szólna az életembe cím. És az anyámmal a kapcsolatom mindigis olyan volt hogy sose állt ki mellettem és sose volt velem full őszinte csak sajnos az anyám és szoktam vele néha beszélgetni.

#anya, apa, kapcsolatok
2020. okt. 7. 12:03
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem kezdett vitatkozni, hogy de szerinte így, meg úgy, mert abból valószínűleg egy teljesen meddő beszélgetés alakult volna ki. "A gyerekem felnőtt, független ember." Ez a legjobb válasz, amit adhatott.
2020. okt. 7. 12:07
 2/18 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy az én anyám sose volt egy mama tigris és ez sose tetszett benne mert írigykedve néztem egész életemben ahogyan más szülők hogyan védik elfogultan a gyereküket.

Ő meg ahelyett hogy azzal jött volna, hogy semmi közöd hozzá törödj a saját dolgoddal stb inkább ezzel jött. Bár ki tudja mi a teljes igazság mert szokot nekem hazudni is.

2020. okt. 7. 12:09
 3/18 anonim ***** válasza:
95%
Ez is megvédés, de nem akart belemenni a vitába, úgysem jött volna ki jól belőle.
2020. okt. 7. 12:12
 4/18 anonim ***** válasza:
88%

Kedves Kérdező, jól írják, tényleg jó választ adott anyukád, de megértem az érzéseidet.

Ezzel a válasszal tulajdonképpen nem vitatta az öregasszony által állítottakat, csak elhárította, ez viszont habitus kérdése.

Én az anyatigris kategória vagyok és valószínűleg letéptem volna a fejét bárkinek, aki nekem azzal jön, hogy "neki nem tetszik" hogy él a gyerekem, de nem biztos, hogy ez a célravezetőbb megoldás.

2020. okt. 7. 12:22
 5/18 A kérdező kommentje:
Hát ez a baj, hogy az én anyám sose volt anya tigris hanem ő csak egy látszat anya típus, aki ha a gyereke éhezik add pénzt, de az hogy lelkizés vagy meg értés vagy védés idegen szavak szótára neki sajnos. Én meg csak irigykedve látom más szülők milyenek a gyerekükkel szemben.
2020. okt. 7. 12:26
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Nézd a jó oldalát!

Életed során megtanultad, hogy másokkal szemben anyád nem véd meg, legjobb estben is csak hárít.

Ezzel rá vagy utalva, hogy magadat védd meg és ezt megtanulva csak erősödsz.

Persze jó érzés, ha valakit megvéd az anyja, de egy idő után az az életképesebb, aki meg tudja védeni önmagát, mert kénytelen volt megtanulni.

2020. okt. 7. 12:57
 7/18 anonim ***** válasza:
71%

Önálló, felnött nöként miért kellene téged bárkinek is megvédeni???

A megvédés 10 éves kor alatt még elvárható, utána nem.

2020. okt. 7. 13:03
 8/18 A kérdező kommentje:
Olyankor kell ha valaki anyámat zaklatja én miattam, és anyámba áll, bele én miattam. Vagy ha anyámnak mondanak rólam rosszakat, és én nem vagyok ott!
2020. okt. 7. 13:14
 9/18 anonim ***** válasza:
87%

Velem volt hasonló. Az öregasszony mindenhol engem szidott ahová ment. De amikor megállítottam szemtől szembe mindent letagadott.

Megmondtam neki hogy szakadjon le rólam meg ne halljam h mégegyszer engem szid. Meg rólam beszél mert semmi köze hozzám. Hál istennek nem az ő pixsájából rántottak ki. Foglalkozzon mással.

Azóta nem beszélt rólam senkinek.

Védd meg magad. Én nem várom el anyámtól hogy engem védegessen.

2020. okt. 7. 13:29
 10/18 anonim ***** válasza:
0%
Sokan itt úgy látom nem értik a lényeget. A kérdezőnek van egy lelki sérülése az anyja miatt, egy tüske ami ott van benne és valószínűleg mindig is ott marad. Szeretethiányos az anyja felől (is) egész egyszerűen. Ez most, hogy mennyire az ő és mennyire az anyja hibája az jó kérdés. Én tapasztalatból mondom, hogy elképesztően, de tényleg elképesztően ritka a jó anya lánya kapcsolat. A nők döntő többségében teljesen máshogy állnak egymáshoz, mint a férfiak. Összetartás nulla a köbön, nem őszinték (bár ez többségében női alaptulajdonság és inkább kamuznak jópofiznak, minthogy őszintén szemtől szemben konfrontálójának) és irigyek is egymásra vastagon, főleg ha lány szebb. Ez persze lehet a korkülönbség okán is. Arról meg nem is beszélve, hogy az anyják állandóan bele akarnak okoskodni a lányuk életébe kezdve banális öltözködési dolgokkal is, hogy miért ezt vagy azt veszed fel még akkor is, ha az egyáltalán nem lenne egy kifogásolható öltözködési mód. Ez a kapcsolat között és anyád között sosem lesz olyan amit szeretnél, főleg mert anyád olyan amilyen. Persze azt nem tudom, hogy te milyen voltál, milyen ember vagy most és hogy viselkedtél. Egy dolog viszont nagyon fontos, ha lesz egy lányod ügyelj arra, hogy sose legyél olyan, mint ő veled. Nem lesz könnyű, tucatnyi és tucatnyi esetet láttam már, hogy egy nő ugyanazt műveli a lányával, mint anno ő vele művelt az anyja. Koppra ugyanolyan lett, persze ha ezt mondod nekik akkor vérig sértődnek és kikérik maguknak.
2020. okt. 7. 13:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!