Sziasztok! A kérdés annak okán fogalmazódott meg bennem, hogy valahányszor összefutok régebbi ismerőseimmel és rákérdeznek hol élek, a válasz után teljesen lesajnálóan reagálnak. 24 éves nő vagyok, tanulok és van egy nagyszerű állásom. Megtehetném, hogy elkoltozzek, de semmi értelmét nem látom, hogy magányosan, egyedül éljek, miközben lehetek a számomra legfontosabb emberekkel is. Fontos azt is hozzátennem, hogy a szüleim is így vélekednek, nem vagyok terhükre semmilyen szempontból. (nem vagyok ingyenélő, illetve nagy a ház, ezáltal mindenkinek megvan a privátszférája)
Ameddig nincs stabill kapcsolatod,addig nem ciki. Ennyi.
A másikat pedig ne kezeljük le már ezért! Hogy lehetnek ennyira tahó parasztok egyes emberek...
2021. febr. 27. 08:38
52/70 anonim válasza:
50: Tök jó, hogy megtehették. Az én szüleim világ életembe a "minuszokkal" küzdöttek, azon túl, hogy taníttattak és fedelet, kaját stb. minden tőlük telhetőt megadtak, de 0 forinttal "vágtam az életbe", mert nem tudtak számomra semmit félretenni.
2021. febr. 27. 08:49
53/70 anonim válasza:
Én ismerek több olyan felnőttet is (40-50) évest, aki szülőkkel él/élt (amíg éltek a szülei). Egyáltalán nem találok ebben kivetnivalót, rendes, normális, dolgozó emberek, valószínűleg nem találták meg a párjukat, és /vagy nem akarták magukra hagyni idősödő szüleiket, nem tudom és nincs is hozzá közöm. De sokkal szimpatikusabbak számomra, mint akik verik a mellüket hogy "menő ember vagyok, mert elköltöztem!"
2021. febr. 27. 08:54
54/70 anonim válasza:
Szitu függő, ha ők tartanának el ciki lenne.
Ha a szülőknek nem teher anyagilag es nem zavarja őket hogy ott lakik a gyerek okes. Engem mondjuk zavarna mindíg máshoz alkalmazkodni, de ez én vagyok. Szülőként nem biztos hogy örülnék hogx a felnőtt gyerekemet kerülgessem mondjuk egy közepes méretű lakasban, házban. Vagy főzni kelljen akkor is ha pont nincs kedvem.
2021. febr. 27. 11:05
55/70 anonim válasza:
Itt gyakorin már 10 évesen annak számít lassan...
2021. febr. 27. 11:53
56/70 anonim válasza:
Mindig ugyanaz ennél a kérdésnél: "én-én-én!"
Az én megélhetésem, nekem nem kell akkor albérletet fizetni, én jövök ki így olcsóbban.
És a szülők? Végre kirepülnének a gyerekek és élvezhetnék a nyugdíjas éveikig fennmaradó időt, de nem, a gyerekek 20-30 éves korukig maradnak. Leégne a képemről a bőr, ha még ezután is a nyakukon ülnék, arra várva, hogy egy párkapcsolat segítségével elköltözzek.
Utána persze rögtön tartják a markukat, amikor az örökségért kell sorba állni, előtte meg végigsírják a gyakorit, hogy milyen pocsék otthon élni és milyen mocskok a szüleik.
2021. febr. 27. 11:59
57/70 anonim válasza:
Egyrészt gyereket nem kötelező vállalni, ha ennyire teher és zavaró hogy ha úgy alakul a későbbi élete, rászorul a lakhatásra a szüleinél. Főleg úgy hogy fizeti a saját költségeit.
Másrészt a szülők felnőtt emberek szájjal, azt hiszem tudnak szólni ha nekik így nem jó.
2021. febr. 27. 12:03
58/70 anonim válasza:
Hát persze, mindegyik gyerek teljesen önálló és nem él vissza azzal, hogy a szüleinél él. Hagyjuk a sci-fit. Csak az egójukat mentegetik, pedig pontosan tudják, hogy nem normális ennyi idősen is szegény szüleik nyakán élni.
Az is nagyon vonzó, amikor a 28 éves pali még mindig anyu főztjén él, miközben a nő már húszéves kora óta egyedül él.
Vagy a nő, aki 3x éves, de még mindig az igazira vár, aki elviszi őt a szüleitől a készbe. Hazudjatok magatoknak annyit, amennyi jólesik.
2021. febr. 27. 12:10
59/70 anonim válasza:
58: Nem mindenkinek rossz a szülőkkel a kapcsolata, hogy 20 évesen meneküljön otthonról. A szülőknek is könnyebb, ha 3 kereset van 2 helyett. (akár felújítások kapcsán is)
2021. febr. 27. 12:23
60/70 anonim válasza:
Nem kell rossz szulo/gyerek kapcsolat ahhoz hogx az ember igényelje az önállósodás, sőt ez komolyan vicc hogy arra várnak egyesek hogy majd jön a “nagy ő” és akkor vele lehet önállósodni....önállósodni egyedül lehet konyorgom
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!